YEREL HABERLER - 22 Mart 2012 Perşembe 18:24

ÖОRENCİLER ORATORYO SERGİLEDİ

A
A
A
ÖОRENCİLER ORATORYO SERGİLEDİ

Bandırma Belediyesi Eğitime Destek Evi öğrencileri tarafından 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla oratoryo sergilendi.
Ticaret Odası konferans salonunda gerçekleştirilen programa Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, Belediye Başkanı Sedat Pekel, İlçe Emniyet müdürü Abdülkadir Çılman ve vatandaşlar katıldı. Pekel, Mehmet Akif Ersoy`un "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" sözleri ile konuşmasına başlarken, Çanakkale zaferinin Türk milletinin onurunun timsali olduğunu söyledi. Pekel, Türk vatandaşlarının sadece belirli zamanlarda değil, her zaman yüreğinde bu onuru yaşatması gerektiğini belirtti.
Kaymakam Mantı ise, bu tür törenlerin ülkenin geleceği açısından yapılmasında fayda olduğunu söyledi. Mantı, "Bu tür törenler birlik ve beraberliğin sağlanması açısından mühimdir. Kardeşlik duygularını pekiştirir. Çocuklarımızın kalbinde yer etmesi açısından da önemlidir" dedi.
Anma gecesinde öğrenciler tarafından hazırlanan oratoryo ve tiyatro oyunu ilgiyle izlendi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, kelepçe takılınca gülerek polis aracına gitti Aksaray’da ruhsatsız tabancayla polise yakalanan sürücü önce basın mensuplarına, “Ağabey çekmesen” dedi, ardından kelepçe takılınca başına kapüşonu çekip gülerek polis aracına gitti. Olay, Büyük Bölcek Mahallesi Kültür Park Caddesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bekçilerle birlikte uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri şüphe üzerine Büyük Bölcek Caddesi istikametine seyreden F.A. (30) idaresindeki otomobili durdurdu. Trafik ekipleri tarafından ehliyet, ruhsat ve araç sorgulaması yapılan otomobilde asayiş ekipleri tarafından arama yapıldı. Yapılan aramada otomobil içerisinde bir adet ruhsatsız tabanca ve bir miktar mermi ele geçirildi. Bunun üzerine sürücü polis ekiplerince gözaltına alınırken, kendini görüntülemek isteyen basın mensuplarına, “Ağabey çekmesen” deyip arkasını dönerek tepki gösterdi. Elleri kelepçelenerek gözaltına alınan ve yüzünün görünmesini istemeyen sürücü, kafasına ceketinin kapüşonunu takarak 2 kolunda bekçilerle gülerek polis aracına gitti. Otomobil, sürücünün bir yakınına teslim edilirken gözaltına alınan şahıs ifadesi alınmak ve adli işlemler için polis merkezi amirliğine götürüldü. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.