YEREL HABERLER - 25 Mart 2012 Pazar 17:51

TÜMSİAD`TAN ``ZAFER VE HÜZÜN YILLARI`` PROGRAMI

A
A
A
TÜMSİAD`TAN ``ZAFER VE HÜZÜN YILLARI`` PROGRAMI

TÜMSİAD Erzurum Şubesi Sosyal İşler Komisyonu tarafından Kültür Merkezinde Çanakkale şehitlerini yad etme etkinlikleri çerçevesinde ``Zafer ve Hüzün Yılları`` adlı bir program düzenlendi.
Çok sayıda vatandaşın katıldığı programda Çanakkale şehitleri yad edildi. Saygı duruşu bulunularak İstiklal Marşının okunması ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda TÜMSİAD Erzurum Şube Başkanı Yılmaz Çokçevik, ``Şehitlik mertebesi, Peygamber Efendimiz (A.S.) `in ``˜Keşke şehit olsam, yine dirilsem, yine şehit olsam, tekrar dirilsem, tekrar şehit olsam` ifadesinde olduğu çok yücedir. Şehitlik, siyasi ve buna benzer arenada malzeme edilemeyecek kadar kutsaldır. Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği, TÜMSİAD olarak biz buna dikkat edilmesini istiyoruz.`` dedi.
Programın ilerleyen bölümlerinde şiirler okundu. Etkinliğe Karadeniz Teknik Üniversitesinden katılan konuşmacı Doç. Dr. Murat Küçükuğurlu, belgelerle Çanakkale zaferini büyük bir hüzün ve ardından coşku ile anlattı.
Küçükuğurlu, Rus arşivlerinden şuana kadar yayınlanmamış Erzurum ve çevresiyle ilgili derlediği film gösteri ile sunumunu bitirdi.
Program, ilahi ve gazellerin okunmasının ardından Şehit ve Gazi Dernekleri başkanlarına plaket verilmesiyle sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir