YEREL HABERLER - 29 Mart 2012 Perşembe 16:22

TÜRK SAОLIKSEN KADIN DOKTORA YAPILAN ŞİDDETİ KINADI

A
A
A
TÜRK SAОLIKSEN KADIN DOKTORA YAPILAN ŞİDDETİ KINADI

Sen Zonguldak Şube Başkanı Ali Rıza Kılıç, Zonguldak Kadın ve Doğum Hastanesi`nde görevli kadın doktoru Çiğdem Sağ`ın, hasta yakını üç kadın tarafından şiddete uğramasını kınadıklarını söyledi.
Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Ali Rıza Kılıç yaptığı açıklamada, Zonguldak Kadın ve Doğum Hastanesi`nde görevli kadın doktoru Çiğdem Sağ`ın, hasta yakını üç kadın tarafından darp edilmesini kınadıklarını belirtti. Sağlıkta şiddetin basit bir darp olayı gibi algılanmaması gerektiğini ve cezaların arttırılmasını talep ettiklerini söyleyen Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Ali Rıza Kılıç, ``Dün Zonguldak Kadın ve Doğum Hastanesi`nde görevli kadın doktorumuz Çiğdem Sağ, hasta yakını üç kadının şiddetine uğramıştır. Bu utanılacak olayın neresinden başlayarak anlatacağımızı şaşırmış durumdayız. Kadına yönelik şiddet yasasının daha yeni yürürlüğe girdiği şu günlerde, hemcinsi olan bir kadın ve kadının akrabaları hastanede hastalara hizmet veren bayan doktorumuza hakaret ve küfür etmişler, şiddet uygulamışlardır. Şiddeti gerçekleştiren E.D.G. bir gün önce hastanemize gece gelerek çocuğunun ateşlendiğini ifade etmiş acilde yapılan tedaviden sonra sabah polikliniğe başvurması önerilmiştir. Fakat her ne hikmetse hasta yakını hanımefendi ancak öğleden sonra hastaneye gelmiş, muayene sırasında önünde olan iki hastayı beklemeye tahammül edememiştir. Kendi çocuğu için muayene odasına girdiğinde doktorumuza akrabalarıyla birlikte saldırmıştır. Tedavi bekleyen hiçbir insan çocuğunu tedavi ettirmek yerine doktora saldırmayı tercih etmez. Maalesef bu kadın bunu da yapmış üstüne bir de ``˜siz benim kim olduğumuz biliyor musunuz` diyerek tehdit etmiştir. Biz kim olduğunu araştırdığımız da acı bir gerçekle karşılaştık. Çünkü doktorumuza hakaret ve küfür edip, şiddet uygulayan bu kadının ne yazık ki bir eğitimci olduğunu öğrendik. Toplumda daha özenli olması gereken insanların böyle davranışlarda bulunması hem ayıp, hem yazıktır. Şiddeti ve tehdidi taleplerinin gerçekleşmesi için kullanmak ancak ve ancak mafyanın işidir. İnsanlarımızın sağlık hizmetlerini bu yolla talep etmeleri ise ne yazık ki hepimiz için bir utançtır. Bir insan olarak, her şeyden önce bir annenin akrabaları ile birlik olup hastalara hizmet verip görevini yapan bir kadın doktoru dövmesinden utanç duyuyorum.
Bir kadına asla ve asla yakışmayacak bu şiddeti kınıyor, konunun yargıya taşındığını belirtiyoruz. Mahkemelerimize inanıyoruz ki bu şiddet olayını uygulayanları mutlaka cezalandıracaktır. Biz Türk Sağlık-Sen olarak sağlıkta şiddetin basit bir darp olayı gibi algılanmaması gerektiğini düşünüyor ve cezaların arttırılmasını talep ediyoruz. Sağlık Bakanlığı`nı harekete geçmeye ve bu konuda yasal düzenleme yapılması için göreve davet ediyoruz. Sağlıkta şiddetin son bulması adına Sağlık Bakanlığı`na sunduğumuz görüşlerin ivedilikle hayata geçmesi Türkiye`de hemen hemen her gün yaşanan şiddet olaylarıyla karşı karşıya kaldığımız göz önünde bulundurulduğunda önemi ortaya çıkmaktadır`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir