YEREL HABERLER - 03 Nisan 2012 Salı 16:44

NURSAÇAN HOCA ÖОRENCİLERLE BULUŞTU

A
A
A
NURSAÇAN HOCA ÖОRENCİLERLE BULUŞTU

Diyanet İşleri Eski Başkan yardımcısı Necmettin Nursaçan, Mithatpaşa İlköğretim Okulu`nun düzenlediği `51 Bugün 51 Yarın` projesi çerçevesinde öğrencilerle bir araya geldi.
Mithatpaşa İlköğretim Okulu konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan öğrencilere ``˜Emrolunduğu gibi dosdoğru olan peygamber` konulu konferans verdi. Konferansı 300 öğrenci ilgi ile izledi.
Toplantının açılış konuşmasını okul müdürü Faruk Karaaslan yaptı. Karaaslan, ``˜51 Bugün 51 Yarın` adlı projenin108 kişi ile yürütüldüğünü ve 10 ayda tamamlanacağını belirtti.
Nursaçan ise konuşmasına Seyrani`nin, ``Hak yoluna gidenlerin, asa olsam ellerine. Er pir vasfın edenlerin, kurban olsam dillerine.`` sözüyle konuşmaya başladı. Hz. Peygamber`in Peygamberimizin yaşamından örnekler sunan Nursaçan, Hz. Peygamberin doğduğu toplumda meydana getirdiği değişikliğin ve güzel ahlakın önemini anlattı. Nursaçan, müminin korkak olabileceğine, cimri olabileceğini ama yalancı olamayacağına dikkat çekti. Hz. Peygamber`in güvenilirlik vasfından dolayı kendisine ``˜Muhammed`ül Emin` denildiğini hatırlatan Nursaçan, öğrencilere dürüst ve güvenilir olmaları tavsiyesinde bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir