YEREL HABERLER - 04 Nisan 2012 Çarşamba 10:45

DİYARBAKIR`DA `MEME OKULU` PROJESİ

A
A
A
DİYARBAKIR`DA `MEME OKULU` PROJESİ

Universal Hastaneler Grubu`nun Türkiye`de bir ilk olarak başlattığı `Meme Okulu` projesinin Diyarbakır ayağının Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Universal Diyarbakır Hastanesi işbirliği ile hayata geçirileceği belirtildi.
Universal Hastaneler Grubu`nun `Her ayın 10`u, 10 dakika` sloganı ile bu hastalığa karşı duyarlılık oluşturmanın hedeflendiği okulda düzenlenecek eğitimlerle meme kanserine karşı Diyarbakırlı kadınlar bilinçlendirileceği bildirildi. Projenin, erken teşhis konusunda duyarlı ve bilinçli bir toplum oluşturup, kadınlara meme kanserinin önlenebilir ve erken teşhisinde de tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu anlatmayı amaçladığı ifade edildi. Meme kanserinin kadınların korkulu rüyası olmaktan çıkaracak
projenin Universal Diyarbakır Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özgür Korkmaz, Patoloji Uzmanı Uzm. Dr. Alpay Çetin, Universal Diyarbakır Hastanesi Direktörü Dr. Tuncer Toklu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Dr. İlhan Diken ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Nedim Yaşlı`nın katılımıyla "Meme Kanseri ve Erken Teşhis" konulu ilk eğitimin bugün saat 13.00`da Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı Eğitim Salonu`nda başlayacağı belirtildi.
Türkiye`nin ilk meme okulunda kadınların kansere karşı bilinçlenerek, erken teşhis için kendi kendine muayene yöntemlerini öğrendikleri ve bu bilinçle de toplum içerisinde hastalıkla ilgili şikayetlerini daha rahat ifade edebilecekleri bildirildi. Projenin meme kanserinin tedavisi için hayati önem taşıyan erken teşhis konusunda duyarlı ve bilinçli bir toplum oluşturup, kadınlara meme kanserinin önlenebilir ve erken teşhisinde de tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu anlatmayı amaçladığı açıklandı. Meme
okulunda kadınların hem kendi kendilerine meme muayenesi yapmayı öğrenecekleri, hem de meme kanseri öncesi, tedavisi ve sonrası hakkında bilgilendirilecekleri bildirildi.
Kadınların eğitimlerde ayda sadece bir kere kendi kendilerini muayene etmeyi öğrenecekleri okuldan isteyen herkesin ücretsiz olarak yararlanacağı belirtildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Başkan Akın’dan, Yakupköy’e ziyaret Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Yakupköy’de vatandaşlarla bir araya gelerek ücretsiz tarımsal sulama ve suda yüzde 15 oranındaki indirim teklifiyle ilgili müjdeyi kendisi verdi. Köyde incelemelerde bulunan Başkan Akın, eksikleri tespit ederek en kısa sürede çözüme kavuşturacaklarını söyledi. Altıeylül ilçesine bağlı kırsal Yakupköy Mahallesi’ne sabahın erken saatlerinde bir ziyaret gerçekleştiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, mahalle sakinleriyle birlikte köy kahvesinde kahvaltı yaptı. Vatandaşların her biriyle ayrı ayrı ilgilenen ve kendisinden bir isteklerinin olup olmadığını soran Başkan Ahmet Akın, Yakupköy Mahallesi’nin ihtiyaçlarını belirleyip, en kısa sürede eksikliklerin giderilerek çözüme kavuşturulacağını söyledi. Müjdelerle geldi Büyükşehir Belediye Meclisi ile BASKİ Genel Kurulu’na sunduğu 2024 yılı tarımsal sulamanın ücretsiz hale getirilmesi ile suya Haziran ayından itibaren uygulanacak olan yüzde 15 oranında indirim hakkında vatandaşları bilgilendiren Başkan Ahmet Akın, “Herkes suya yüzde 70 zam yaparken biz yüzde 15 indirim yaptık. Bir sonraki mecliste oy çokluğuyla su indirimimiz gerçekleşecek” diyerek su indiriminin müjdesini verdi. Esnaf İşleri Dairesi Başkanlığı için verdiği sözü de yerine getirdiğini vurgulayan Başkan Ahmet Akın, köye spor aleti kurulumu yapılmasını isteyen vatandaşlara da en kısa zamanda taleplerini yerine getireceklerinin sözünü verdi.