GENEL - 14 Aralık 2011 Çarşamba 18:04

AHMET İHSAN KIRIMLI MEMLEKETİ BALIKESİR`DE TOPRAĞA VERİLDİ

A
A
A
AHMET İHSAN KIRIMLI MEMLEKETİ BALIKESİR`DE TOPRAĞA VERİLDİ

Eski Turizm ve Tanıtma Bakanı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet İhsan Kırımlı, memleketi Balıkesir’de toprağa verildi.
Aynı zamanda Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı olan Ahmet İhsan Kırımlı (91), Balıkesir’de son yolculuğuna uğurlandı. Kırımlı, Balıkesir Zağnos Paşa Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Başçeşme Mezarlığındaki aile kabristanına defnedildi.
İl Müftüsü Turgut Açari’nin kıldırdığı cenaze namazına; Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok, MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, Kırım Tatar Milli Harekat Meclisi Başkanı Mustafa A. Kırımlıoğlu, DEİK İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Ahmet Kula, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Yavuz, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, Kırımlı’nın yakınları ve çok sayıda seveni katıldı.
Babasını son yolculuğuna uğurlayan Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Kırımlı törende gözyaşlarını tutamazken, cenazeye katılanlara Kırımlı’nın ailesi tarafından yasin hediye edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Tarımsal girdi fiyatları yıllık yüzde 33,66 arttı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına ilişkin Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi (Tarım-GFE) verilerini açıkladı. Buna göre Tarım-GFE, ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 2,04, geçen yılın aralık ayına göre yüzde 29,06, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 33,66 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 32,3 artış gösterdi. Ana gruplar incelendiğinde, bir önceki aya göre tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksi yüzde 2,12, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksi ise yüzde 1,57 yükseldi. Geçen yılın aynı ayına göre ise tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 34,79, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 27,19 artış kaydedildi. Alt gruplar bazında yıllık Tarım-GFE verilerine göre 6 alt grupta artış oranı ortalamanın altında, 5 alt grupta ise üzerinde gerçekleşti. Yıllık artışın en düşük olduğu alt gruplar yüzde 18,91 ile tarımsal ilaçlar ve yüzde 20,98 ile bina bakım masrafları olurken, en yüksek artış yüzde 64,33 ile veteriner harcamaları ve yüzde 47,39 ile gübre ve toprak geliştiricilerde görüldü. Aylık Tarım-GFE’ye göre ise 6 alt grup daha düşük, 5 alt grup daha yüksek değişim gösterdi. Ekim ayında aylık bazda artışın en düşük olduğu alt gruplar yüzde 0,09 ile enerji ve yağlayıcılar, yüzde 0,27 ile gübre ve toprak geliştiriciler olarak belirlendi. Buna karşılık, aylık artışın en yüksek olduğu alt gruplar yüzde 5,61 ile veteriner harcamaları ve yüzde 4,71 ile tohum ve dikim materyali oldu.