GENEL - 21 Şubat 2013 Perşembe 12:16

MEMUR-SEN ÖZGÜRLÜK İÇİN 12 MİLYON 300 BİN İMZA TOPLADI

A
A
A
MEMUR-SEN ÖZGÜRLÜK İÇİN 12 MİLYON 300 BİN İMZA TOPLADI

Memur-Sen tarafından başlatılan ``Özgürlük İçin 10 Milyon İmza`` kampanyasında 12 milyon 300 bin imza toplandı. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ``Kampanyamızın imza sayısı toplam 12 milyon 300 bine ulaştı. Bu bir Türkiye rekorudur`` dedi.
Memur-Sen`in ``Kamuda kılık kıyafet özgürlüğü istiyoruz`` sloganıyla başlattığı ``Özgürlük İçin 10 Milyon İmza`` isimli kampanya sona erdi. Kampanyanın sonunda toplanan imza klasörlerinin arasında düzenlediği basın toplantısında ``Özgürlük sevdalılarının birebir çalışmalarıyla toplanan ve stantlardan gelen imzalar 10 milyon 400 bini bulurken, www.ozgurlukicin10milyon imza.com sitesi üzerinden 1 milyon 900 bin imza toplandı. Böylece kampanyamızın imza sayısı toplamda 12 milyon 300 bine ulaştı. Bu bir Türkiye rekorudur. Türkiye`de bunun yarısı kadar toplanmış imza yok. Dünya rekoru olup olmadığını araştırıyoruz`` diyen Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ellerine ulaşmayan 13 ilin dosyalarındaki imzaların da bu rakamın içinde açıkladı.
İmza kampanyasını, millet iradesine ve demokratikleşme hamlelerine aykırı mevzuat kalmamasını istedikleri için, kadınlara eş kontenjanından birey muamelesi bitsin istedikleri için, kadının eğitim, çalışma ve siyaset hakkının daha fazla gasp edilmesini istemedikleri için, başörtü yasağından kurtulmak istedikleri için düzenlediklerini belirten Gündoğdu, ``Kısacası artık toplum mühendisliği istemiyoruz. Darbecilerin biçtiği elbiseyi giymek istemiyoruz, giymeyeceğimizi de açıkça ilan ediyoruz. Bu kampanyamızda imzaların ötesinde vefa, onur, inanç, kararlılık, dirayet, kardeşlik, öteki olmaya isyan ve umudun can bulduğunu gördük`` şeklinde konuştu.
Bütün siyasi partilere çağrıda bulunan Gündoğdu, ``12 Haziran seçimleri öncesinde referandumda ``˜hayır` kampanyası yürütenlerde dahil milletin mesajını doğru okuduğunu ifade ederek yeni anayasa vaadinde bulunmuşlardı. 31 Aralık itibariyle Uzlaşı Komisyonu`nun çalışması Meclise sevk edilecekti, şimdi Mart sonuna, Mart sonunda da olmasın diye bütünlemeye kalmak için can atan partiler var. Hangi siyasi partiler olursa olsun, bu millet seçim öncesi vaatler yerine getirilmezse gelecek seçimde ders vermeye hazırdır. Bu imzalar açıkça bunu gösteriyor`` diye konuştu.
İktidardan randevu istediklerini belirten Gündoğdu, ``Randevu istedik, önümüzdeki hafta bu imzaları Başbakanlığa teslim ederek bunların birer dilekçe olduğunun altını çizerek gereğini isteyeceğiz. Artık millet görevini yaptığı için şuandan itibaren görev hükümetindir, Başbakan`ındır, siyaset kurumunundur, TBMM`nindir`` ifadelerini kullandı.
Gündoğdu, bundan sonraki adımın ne olduğunun sorulması üzerine, ``Artık bu hükümet darbecilere ``˜yönetmeliğinizi de alın gidin` desin. Amacımız buydu. Kadına ayakkabı, topuk boyu dayatan, erkeğe bıyık şekli çizen, kumaş ile kendine göre çağdaşlığı iç içe geçirmeye çalışan yönetmelikten ve bu yönetmelikten medet uman sakat kafalardan kurtulmak istiyoruz. Kurtuluş için hükümetten adım atmasını bekliyoruz. Bu yasaktan kurtuluncaya kadar kararlılığımız devam edecek`` dedi
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sultanbeyli’de kurban kesim alanına yoğun ilgi Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş, kurban kesim alanını ziyaret etti. Vatandaşlarla selamlaşıp bayramlarını tebrik eden Ali Tombaş, kesim alanındaki çalışmaları yerinde inceledi. Tombaş, “Kurban kesim alanına vatandaşlarımızın ilgisi yoğun. 5 kurban kesim ünitemiz tam kapasiteyle çalışıyor. Sadece bugün bin kurban kesimi planlıyoruz. Alanda görevli 400 personelimiz ile sistemli bir şekilde vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz” bilgisini paylaştı. İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı Sultanbeyli’de de büyük bir coşkuyla yaşanıyor. Bayram namazını eda eden vatandaşlar, Sultanbeyli Belediyesi Kurban Kesim Alanı’nın yolunu tuttu. Kayıt sırasına göre vatandaşlar kesimhanede yerlerini aldı. Alanda 400 personel görevlendiren Sultanbeyli Belediyesi, vatandaşların kurban ibadetini rahat bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için adeta tüm imkanlarını seferber etti. Merkez Camii’nde bayram namazını kılıp cemaatle tek tek bayramlaşan Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş, ardından kurban kesim alanına geçti. Burada yetkililerden bilgi alıp çalışmaları denetledi. Kurban kesim ve hisseleme alanında vatandaşları ziyaret eden Tombaş, tek tek selamlaşıp bayramlarını tebrik etti. Tombaş: “Vatandaşlarımız için tüm imkanlarımızı seferber ettik” Belediye olarak vatandaşlarımızın rahatlığı için tüm imkanları seferber ettiklerini vurgulayan Tombaş, “Aylar öncesinden hazırlıklarına başladığımız kurban satış ve kesim alanımızda hem satıcılara hem de vatandaşlarımıza rahat ve konforlu bir hizmet sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Satış alanımızda 320 çadır kurduk. Türkiye’nin dört bir yanından kurbanlıklar, vatandaşlarımızın beğenisine sunuldu. Hemen yanı başında kurban kesim alanımızı kurduk. Tam teşekküllü toplam 5 kesim ünitesini hazır hale getirdik. Bayramın birinci günü yaklaşık bin adet kurban kesimini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. 400 personelimiz alanda görevli. Vatandaşlarımız için tüm imkanlarımızı sefer etmek suretiyle hizmetimizi sürdürüyoruz” dedi. Ayrıca kurban alanında; sağlık hizmetleri, mescit, şadırvan, WC, kafeterya, mobil bank vs. hizmetleri de veriliyor. Vatandaşlar ise belediyenin hizmetlerinden memnun olduklarını ifade etti.