ÇEVRE - 12 Kasım 2024 Salı 09:14

’Seyyar doktor’ dağ bitkileriyle şifa dağıtıyor

A
A
A
’Seyyar doktor’ dağ bitkileriyle şifa dağıtıyor

Erzincan’ın dağlarında yetişen yaban bitkilerini vatandaşlarla buluşturan seyyar satıcı İsa Kurt, vatandaşları dağ bitkileri hakkında bilgilendiriyor, adeta şifa dağıtıyor.


Tezgâhında kızılcık, alıç, gilaburu gibi Erzincan’ın dağlarında yetişen sezonun son bitkilerini 100 TL’den satışa sunan seyyar satıcı İsa Kurt, vatandaşlara bitkilerin sağlığa olan faydalarını anlattı.


Kurt, Erzincan’ın yöresel dağ ürünlerinden olan alıcın kalp hastalarına çok iyi geldiğini söyledi. “Alıcı kullanan insanlar kolay kolay kalp hastası olmaz” diyen Kurt, “Bunu senede 2 ay tükettiğiniz zaman kalpteki tüm damarları açıyor. Varise kadar iyi geliyor” şeklinde konuştu.


32 yıldır alıç sattığını kaydeden Kurt, alıç sirkesinin alıç tüketmekten çok daha faydalı olduğunu belirterek, “Sirkeyi tüm kalp hastaları kullansın. Alıç sadece 2 ay tüketilebiliyor. Ama sirkenin 12 ay ömrü var. Tüm kalp hastaları alıç sirkesi kullansın” dedi.


Öte yandan kızılcığın da kalp hastalıklarına iyi geldiğini ifade eden Kurt, “Vatandaşlar kızılcığı, alıcı, gilaburuyu kaynatıp içseler müthiş bir ilaç olur” ifadelerine yer verdi.


Gilaburunun da faydalarını aktaran Kurt, müşterilerinin gilaburunun faydalarını zaten bildiklerini ve tekrar tekrar almaya geldiklerini söyledi. Kurt, gilaburunun özellikle böbrek taşına iyi geldiğinin altını çizerek, “Vatandaşlarımız dalga geçiyor. Ama bunu ciddi olarak kullandıkları zaman böbrek taşı gerçekten bitiyor. Gidip doktorda böbrek taşının milimini öğrenmiyorlar. Gidip taşın milimini öğrensinler milimine göre tedavi şekli var” dedi.


Tezgahtan alışveriş yapan bir vatandaş ise gilaburu bitkisi aldığını ve bitkinin sağlığa birçok faydası olduğunu kaydederek, “Gilaburu böbrek taşını düşürüyor, prostata iyi geliyor, şifalı bir bitki. Erzincan’ımızın kendi mahsulü. Herkese tavsiye ederim” şeklinde konuştu.



’Seyyar doktor’ dağ bitkileriyle şifa dağıtıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Pursaklar Belediyesi konforlu yollar için çalışmalara hız kesmeden devam ediyor Pursaklar Belediyesi, ilçe genelinde ulaşım konforunu artırmak ve vatandaşlara daha güvenli yollar sunmak amacıyla asfalt serim çalışmalarına devam ediyor. Pursaklar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, belirlenen program çerçevesinde ilçe genelinde, ASKİ, EnerjiSA, Telekom ve BaşkentGaz alt yapı çalışmalarının ardından deforme olmuş yolları ve ulaşım açısından risk oluşturan yolları yenileyerek, trafik güvenliğini ve sürüş konforunu artırıyor. Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, asfalt serim çalışmalarının belirlenen program doğrultusunda ilçe genelinde devam edeceğini belirterek, vatandaşlara kesintisiz hizmet vermeye devam edeceklerini ifade etti. ‘‘Asfalt serim çalışmalarımızla yollarımızı daha güvenli" Vatandaşlara konforlu hizmet etmeye devam edeceklerini ve amaçlarının ilçe ulaşımını rahatlatmak olduğunun altını çizen Başkan Çetin, "Pursakların her mahallesinde vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştıracak çalışmaları bir bir hayata geçiriyoruz. Asfalt serim çalışmalarımızla yollarımızı daha güvenli, daha konforlu ve daha modern hale getiriyoruz. Amacımız, ilçemizin ulaşım altyapısını güçlendirerek vatandaşlarımıza kaliteli hizmet sunmak. Ekiplerimiz planlı ve programlı bir şekilde sahada çalışmalarını sürdürmeye devam edecek" ifadelerine yer verdi.