EĞİTİM - 14 Nisan 2025 Pazartesi 11:03

DES Genel Başkanı Çelebi: "Proje okullarına atamalarda eğitimin kalitesi düşünülmüyor"

A
A
A
DES Genel Başkanı Çelebi: "Proje okullarına atamalarda eğitimin kalitesi düşünülmüyor"

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı İshak Çelebi, Proje okullarına atamalarda eğitimin kalitesi düşünülmediğini belirtti.


Proje okullarına İdareci ve öğretmen görevlendirme sürecinin başlayıp bitmesiyle tekrar gündeme gelen proje okulları atama uygulamalarına yönelik eleştirilerde bulunan Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı İshak Çelebi, "Proje okullarına yapılan atamalarda eğitimin kalitesi düşünülmüyor. Bırakın objektif olmayı hiçbir kriterin bulunmadığı, kadrolaşmanın hat safhada olduğu, denetimin hiç olmadığı, atamayı yapanların sorumluluk almadığı bu atama usulü öğrencilerin faydasının düşünülmesinden çok belirli bir grubun bir okulda birikmesine hizmet etmektedir’’ dedi.


Çelebi, "Sendikal ve ideolojik kadrolaşmanın önünü açan bu uygulamaya yetkili sendikanın sessiz kalmasının sebebi ise idare ile çıkar ilişkisi içinde olmalarındandır. Yetkili sendika idarenin haksız ve yersiz uygulamalarına ses çıkartmama karşılığında, üyelerinin liyakatsiz bir şekilde belirli yerlerde kadrolaşmasının sağlıyor" diye konuştu.


Bu uygulamadan vazgeçilsin


"Açıklanan atama sonuçlarından anlıyoruz ki atama kriterleri içinde eğitime dair endişeden çok ideoloji, sendika ve derneklerin endişeleri ön plana çıkmıştır" diyen İshak Çelebi, sözlerine şöyle devam etti; "Demokrat Eğitimciler Sendikası olarak mağdur edilen öğretmenlerin sesi olmakta kararlı ve ısrarcıyız. Demokrat Eğitimciler Sendikası olarak çağrıda bulunuyoruz. Ülkemizin en zeki öğrencilerinin eğitim gördüğü okullara atama yapılması için hazırlanmış olan Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atama ve Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği referans olarak eğitimde kazanım değil de kişisel ilişkilere müsaade ederse orada okuyan çocuklara fayda değil zarar verir. Liyakat, donanım, güncellik, çalışkanlık, iletişim ve uzmanlık gibi belirleyici özellikleri üzerinde taşıyan öğretmenlerimizin bu okullarda çalışmasına engel olunmamalıdır. Torpil, iltimas, liyakatsizlik, adaletsizlik ilkel davranışları eğitim camiası içinde görmek istemiyoruz. Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atama ve Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinde değişiklik yapılarak bu atamaların merkezi sınavla yapılması gerekmektedir. Bütün sendikaları bu konuda sendikamızı desteklemesini istiyoruz. Hakkaniyetli atamaların eğitime olumlu yansıyacağından eminiz."


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da gece yarısı korku dolu anlar: Kırsal mahallede iki ev alevlere teslim oldu Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek iki ahşap evi küle çevirdi. Yangın, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Vezirköprü’ye yaklaşık 59 kilometre uzaklıktaki Kızılkese Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir evde yangın çıktı. Gece geç saatlerde başlayan yangın, hızla büyüyerek çevresinde bulunan ve kullanılmayan başka bir eve sıçradı. Ahşap evleri saran yangında alevler göğe yükseldi, geceyi aydınlattı. Alevleri fark eden vatandaşlar, tankerlerle yangına müdahale ederek büyümesini önlemeye çalıştı. Yangın vanası yardımıyla yapılan ilk müdahale sayesinde alevlerin diğer evlere yayılması engellendi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş, yangının İsmail Ay’a ait evde başladığını, oturulmayan ve Ahmet Öztürk’e ait olan eve sıçradığını belirtti. Karataş, vatandaşların tankerlerle müdahalesinin ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek yangını tamamen söndürdüğünü ve çevredeki evlerin zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Yangın sonucu iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.