GÜNDEM - 02 Şubat 2026 Pazartesi 11:11

Erzurum Oto Tamir ve İmalatçıları Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nda ziyaretçi yoğunluğu

A
A
A
Erzurum Oto Tamir ve İmalatçıları Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nda ziyaretçi yoğunluğu

Erzurum Oto Tamir ve İmalatçıları Esnaf ve Sanatkârlar Odası, tarihinde ilk kez böylesine yoğun günler yaşıyor.


Erzurum Oto Tamir ve İmalatçıları Esnaf ve Sanatkârlar Odası, tarihinde ilk kez böylesine yoğun ve dikkat çekici günler yaşıyor. Oda Başkanlığı’na seçilen Emre Akdoğan, göreve gelir gelmez esnafın ve kentin ortak paydası haline geldi.


Başkan Emre Akdoğan’a, oto tamir ustaları ve esnafın yanı sıra siyasi parti temsilcileri, Esnaf Odası Başkanları, kamu kurumlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve vatandaşlar tarafından hayırlı olsun ziyaretleri gerçekleştiriliyor. Oda binasında yaşanan yoğunluk, adeta bayram havası estiriyor.


Ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Emre Akdoğan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bu onurlu görevi bizlere layık gören tüm esnaf ve ustalarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Odamız sadece bir meslek kuruluşu değil, alın terinin ve emeğin temsil edildiği büyük bir ailedir. Biz bu göreve makam için değil, hizmet için geldik. Kapımız da gönlümüz de tüm esnafımıza açık olacak."


Başkan Akdoğan, esnafın sorunlarını yerinde dinleyen ve çözümü birlikte üreten bir anlayışı hayata geçireceklerini vurgulayarak, "Kamu kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla iş birliği içerisinde, Erzurum esnafını daha güçlü yarınlara taşımak için var gücümüzle çalışacağız." dedi.


Oda tarihinde yeni bir dönemin başladığına işaret eden bu yoğun ilgi, Emre Akdoğan’a duyulan güvenin ve esnafın beklentisinin güçlü bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.



Erzurum Oto Tamir ve İmalatçıları Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nda ziyaretçi yoğunluğu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Şeker fabrikasındaki kazada yaralanan işçilerden 5’i taburcu oldu Eskişehir’de şeker fabrikasındaki patlamada yaralanan 5 işçinin taburcu edildiği, 1 işçinin tedavisinin yanık ünitesinde devam ettiği bildirildi. Odunpazarı ilçesi Şeker Mahallesi Sivrihisar 2 Caddesi’ndeki Kazım Taşkent Eskişehir Şeker Fabrikası’nın Eskişehir Makine Fabrikası kısmında döküm yapıldığı sırada cüruf ismi verilen erimiş metalde patlama meydana gelmiş, yaralanan H.G., S.G., M.T., C.M., İ.U. ve O.I. isimli işçiler sağlık ekiplerince Eskişehir Şehir Hastanesi’ne sevk edilmişti. "Süreci sendika olarak yakından takip ediyoruz" Olayla ilgili açıklama yapan Şeker-İş Eskişehir Şube Başkanı Hamit Dokuzlar, bahse konu işçilerden 5’inin taburcu edildiğini 1 kişinin ise tedavisinin devam ettiğini belirtti. Dokuzlar, sürecin döküm aşamasında meydana geldiğini belirterek şu bilgileri paylaştı: "Fabrikamızın döküm bölümünde, kalıp ayrılması sonrası cüruf olarak adlandırılan erimiş metalin etkisiyle 6 işçi arkadaşımız yaralandı. Yaralılarımız hastaneye kaldırıldı. 5 işçimiz taburcu edildi, 1 işçimizin ise yanık ünitesinde tedavisi sürüyor. Süreci sendika olarak yakından takip ediyoruz." Hamit Dokuzlar, işçi sağlığı ve iş güvenliğinin öncelikli konu olduğunu vurgulayarak, olayın tüm yönleriyle incelenmesi ve benzer durumların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini ifade etti.
Bitlis Kutsal topraklarda hayatını kaybeden öğrenci için anma programı Bitlis’in Tatvan ilçesinde yarıyıl tatilinde ailesiyle birlikte kutsal topraklara giden ve trafik kazasında hayatını kaybeden 11. sınıf öğrencisi Ravza Serra Erdoğan için okulunda anma programı düzenlendi. Tatvan Hüseyin Çelik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Ravza Serra Erdoğan, ailesiyle birlikte umre ibadeti için gittiği kutsal topraklarda geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Tur şirketine ait aracın Mekke’den Medine’ye dönüş yolunda kaza yapması sonucu 17 yaşındaki Ravza Serra Erdoğan yaşamını yitirirken, annesinin omuzlarında kırıklar oluşurken, babasının ve 15 yaşındaki kardeşinin ise sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Genç yaşta hayatını kaybeden Ravza Serra Erdoğan için eğitim gördüğü Hüseyin Çelik Anadolu Lisesi’nde anma töreni düzenlendi. Törende sınıf arkadaşları ve öğretmenleri, Ravza’nın sırasına çiçekler ve karnesini bırakarak onu andı. Duygusal anların yaşandığı törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ da katıldı. Sınıf öğretmeni Murat Taş, Ravza Serra Erdoğan’ın örnek bir öğrenci olduğunu belirterek, "Ravza; davranışları, duruşu ve akademik başarısıyla örnek alınacak bir öğrenciydi. Vefat ettiğini duyduğumuzda derin bir üzüntü yaşadık. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı. Ravza Serra Erdoğan’ın vefatı, okul camiasında ve arkadaşları arasında derin üzüntüye neden oldu.
Adıyaman Adıyaman’da haftalık koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi Adıyaman genelinde yürütülen çalışmaların ele alındığı Haftalık Koordinasyon Toplantısı, Adıyaman Valisi Osman Varol başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; vali yardımcıları ile birlikte ilgili kurum ve kuruluşların müdürleri ve temsilcileri katıldı. Toplantıda, il merkezi ile ilçeler ve köylerde yapımı tamamlanarak vatandaşların yerleşimine açılan kalıcı deprem konutlarına ilişkin teslim süreçleri, devam eden alt ve üstyapı çalışmaları ile sahadaki mevcut durum ayrıntılı şekilde değerlendirildi. Vatandaşların güvenli, sağlıklı ve huzurlu yaşam alanlarına en kısa sürede kavuşmaları amacıyla atılacak adımlar istişare edildi. Gündemin bir diğer önemli başlığını ise il genelinde sunulan sağlık hizmetlerinin mevcut durumu oluşturdu. Devam eden ve planlanan sağlık yatırımları ele alınırken, eğitim alanında yürütülen ve hayata geçirilmesi planlanan yatırımlar da kapsamlı şekilde değerlendirildi. Bu hizmetlerin daha da güçlendirilmesi, kalitesinin artırılması ve vatandaşlara daha etkin sunulmasına yönelik çalışmalar masaya yatırıldı. Toplantıda ayrıca kamu hizmetlerinin sunumunda yaşanan eksiklik ve aksaklıkların giderilmesine yönelik konular görüşülerek, çözüm önerileri ve önümüzdeki dönemde hayata geçirilmesi planlanan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. Vali Osman Varol, toplantı sonunda yaptığı değerlendirmede, ilimizin ihtiyaçlarının yakından takip edildiğini belirterek, vatandaşların yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmaları kararlılıkla sürdürmeye devam edeceklerini ifade etti.