SPOR - 12 Mayıs 2025 Pazartesi 11:43

Okullar teniste yarıştı

A
A
A
Okullar teniste yarıştı

Okullar arası Minikler ve Küçükler Tenis İl Birinciliği müsabakaları yapıldı. Dereceye giren takımlara madalya ve kupaları verildi.


Gençlik ve Spor Bakanlığı 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Sezonu Okul Sporları kapsamında yapılan Minikler ve Küçükler Tenis İl Birinciliği, Mevlana Vadisi Kapalı Tenis Kortlarında yapıldı. 14 - 29 Nisan 2025 tarihlerinde Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Okul Sporlarında öncelikle minikler müsabakaları yapıldı. Minik erkekler kategorisinde 1. Aydın Doğan İlkokulu oldu 2. TED koleji İlkokulu, 3. Özel Güneş İlkokulu, 4. Özel Bilkent İlkokulu oldu. Minik kızlar kategorisinde 1. Bahçeşehir koleji İlkokulu birincilik kürsüsüne çıktı. 2. Sınav Koleji İlkokulu, 3. Aydın Doğan İlkokulu, 4. Güneş İlkokulu oldu.


Okul Sporları Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Küçükler Tenis İl Birinciliğinde ise erkeklerde 1. Güneş Ortaokulu, 2. Süheyla Sıtkı Alp ortaokulu, 3. Açı Koleji Ortaokulu, 4. Bilkent Ortaokulu oldu. Küçük kızlarda: 1. Süheyla Sıtkı Alp Ortaokulu 2. Güneş ortaokulu 3. TOKİ Ortaokulu 4. TED Koleji Ortaokulu oldu.


İl Birinciliğinde dereceye giren takımların kupa ve madalyaları GSİM Spor Şube Müdürü Ömer Karslı, Tenis İl Temsilcisi Yıldırım Gündoğdu ve davetliler tarafından verildi. Spor Şube Müdürü Ömer Karslı, dereceye giren sporcuları tebrik ederken, Erzurum’u Bölge Birinciliğinde temsil edecek olan okullara da başarı dileklerini iletti.


Erzurum GSİM Tenis Antrenörü Yıldırım Gündoğdu ise yaptığı açıklamada, "Bu çocukları ben çalıştırıyorum. Onların şampiyon olması ve kürsüye çıkması beni gururlandırdı. İnşallah Türkiye finallerine katılacağız. Bize destek veren İl Müdürümüz Levent Çakmur’a, Spor Hizmetleri Müdürümüz Erdoğan Dönmez’e Şube Müdürlerimiz Ömer Karslı ve Yaşar Elen ile tesisin kapılarını bize açan Hasan Polat’a teşekkür ederim" dedi.



Okullar teniste yarıştı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara İletişim Başkanı Duran: "Türkiye, nefretin dili yerine; barışın evrensel dilini savunmaya kararlılıkla devam etmektedir" İletişim Başkanı Burhanettin Duran, "Türkiye, nefretin ve çatışmanın dili yerine; barışın, adaletin ve merhametin evrensel dilini savunmaya kararlılıkla devam etmektedir" dedi. İletişim Başkanı Duran sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın son dönemde bölgesel ve küresel gelişmelere yönelik açıklamaları; birlik, kardeşlik ve ortak değerler etrafında kenetlenmemizin tarihi bir sorumluluk olduğunu açıkça ilan etmektedir. Ülkemiz uluslararası alanda ‘Güvenli Liman Türkiye’ olarak anılıyorsa bu, ırk, mezhep, din ve dil ayrımlarını reddeden; insanlık ortak paydasını önceleyen duruşumuzun neticesidir. Türkiye, nefretin ve çatışmanın dili yerine; barışın, adaletin ve merhametin evrensel dilini savunmaya kararlılıkla devam etmektedir" ifadelerini kullandı. Türkiye’nin mazlumların yanında olmaya devam edeceğini vurgulayan Duran, "Bu çerçevede ülkemiz, krizlerin ortasında istikrarı temsil eden, kaos ve savaş çığırtkanlıklarının içinde ‘Barışın Anahtarı’ olmayı sürdürmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği üzere, ülkemiz hakikati korkusuzca dile getiren, mazlumun yanında duran ve küresel barış için sorumluluk üstlenen bir duruş sergilemektedir. Dün olduğu gibi bugün de bölgesel ve küresel gelişmeleri doğru okuyan, sağduyulu ve ilkeli politikalarıyla öne çıkmaktadır. Bu anlayışla; insani ve vicdani duruşumuzu esas alarak nerede bir mazlum varsa yanında olmaya, barış ve istikrar için tüm imkânlarımızla çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Gaziantep Gaziantep’te 4 yaşındaki Asiye Ateş’e pitbull saldırısı davasında karar Gaziantep’te 4 yaşındaki Asiye Ateş’in iki pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğramasına ilişkin davada, 5 sanık hakkında 6 yıl, 1 sanık hakkında 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Gaziantep 27. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanıklar ile avukatları katıldı. Duruşmada Asiye Ateş’in ailesi, ailenin avukatı Ender Kılıç ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın avukatı da hazır bulundu. Sanıklar, önceki savunmalarını tekrar ettiklerini belirterek, haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Ailenin avukatı Ender Kılıç, sanıkların en ağır cezayı almasını talep ederken, duruşma savcısı da sanıkların cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, sanıklar Mustafa E., Mustafa Y., Süheyla K., Zeliha C. ve Zeynep C.’yi "olası kastla yaralama" suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırdı. Site yöneticisi Mustafa E.’nin ağabeyi sanık Mahmut E. ise güvenlik kamerası görüntülerinin silinmesine ilişkin "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Mahkeme heyeti, sanıkların yargılama sürecindeki tutumları ve suçu işledikten sonra ciddi bir pişmanlık göstermedikleri gerekçesiyle cezalarda herhangi bir indirim yapılmasına yer olmadığına hükmetti. Olayın geçmişi Merkez Şahinbey ilçesi Beştepe Mahallesi’ndeki bir sitenin bahçesinde 22 Aralık 2021 tarihinde başıboş gezen 2 pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asiye Ateş ağır yaralanmıştı. Küçük kız saldırının ardından Gaziantep’te ve ardından da Antalya’da tedavi görürken, saldırıya ilişkin gözaltına alınan 6 kişiden 5’i tutuklanmıştı. Saldırgan iki pitbull köpek ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi’ne alınmıştı. 27. Asliye Ceza Mahkemesinde, 28 Nisan 2022 tarihinde görülen ikinci duruşmada tutuklu 4 sanık tahliye edilmiş, itiraz üzerine 10. Ağır Ceza Mahkemesi sanıklardan Mustafa E., Süheyla K. ve Mustafa Y.’nin tutuklanmasına karar verilmişti.