KÜLTÜR SANAT - 05 Şubat 2026 Perşembe 09:56

Yakutiye’de camiler Ramazan’a hazırlanıyor

A
A
A
Yakutiye’de camiler Ramazan’a hazırlanıyor

Ramazan ayı öncesi Erzurum’da, Yakutiye Belediyesi ekipleri tarafından camilerde temizlik ve hijyen açısından hazır hale getiriliyor.


Erzurum’un en büyük ilçesi olan ve ildeki en fazla camiye ev sahipliği yapan Yakutiye’de bu günlerde yaklaşan Ramazan ayı münasebetiyle farklı bir heyecan yaşanıyor. Yakutiye sınırlarında bulunan tüm cami ve mescitler her yıl olduğu gibi bu sene de Yakutiye Belediyesi tarafından detaylı temizlik işlemleri yapılarak cemaat için hazırlanıyor. Hem kent merkezinde hem de köylerde bulunan cami, kuran kursu ve mescitler yıkama programı dahilinde yıkanarak dezenfekte işlemleri gerçekleştirilerek kurutulmuş olarak tekrar ibadete hazır hale getiriliyor.


Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, her yıl Ramazan ayı öncesi ilçe bünyesindeki cami ve mescitlerde genel bir temizlik yaptıklarını ifade ederek, "Yakutiye’mizde bulunan Nişancı, Hicret, Hacı Mustafa Çelik, Rasim Baba ve Abdülhamithan Camilerimizi ziyaret ettik. Yakutiye Belediyesi olarak Mübarek Ramazan ayı öncesi camilerimizde yapmış olduğumuz halı yıkama ve temizlik işlemlerini yerinde değerlendirip Hocalarımız ve cemaatimizle hasbihal ettik. Yaklaşan Ramazan-ı Şerif’in tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını diliyor, yapılacak ibadetlerin kabul olmasını Allah’tan niyaz ediyoruz" dedi.



Yakutiye’de camiler Ramazan’a hazırlanıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ardahan Ardahan’da dondurucu soğuk ağaçları kırağıyla kapladı Ardahan’da kar yağışının ardından etkili olan dondurucu soğuklar yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Gece saatlerinde hava sıcaklığının eksi 26 dereceye kadar düşmesiyle birlikte ağaçlar beyaz bir örtüyle kaplandı. Dalların üzerinde oluşan yoğun kırağı, sabahın ilk ışıklarıyla kartpostallık manzaralar ortaya çıkardı. Gece saatlerinde hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle birlikte cadde ve sokaklar adeta buz pistine dönerken, özellikle iş yeri önlerinde oluşan kalın buz tabakası esnafa zor anlar yaşattı. Soğukların etkisiyle iş yeri önleri buz tuttu, esnaf balta ve küreğe sarıldı Sabah saatlerinde dükkânını açmak için gelen esnaf, kapı önlerinin tamamen buzla kaplandığını görünce çözümü kendi imkânlarıyla müdahale etmekte buldu. Kimileri balta ve kazma ile buzu parçalamaya çalışırken kimileri küreklerle kırılan buzları temizleyerek müşteriler için güvenli alan oluşturmaya çalıştı. Her kış benzer manzaralarla karşılaştıklarını belirten esnaf, "Gece eriyen kar suları sabaha karşı donuyor. Müşterilerimiz düşmesin diye erkenden gelip buzları kırıyoruz. İşe başlamadan önce neredeyse bir saat temizlik yapıyoruz" dedi. Vatandaşlar da kaldırımlarda yürümekte güçlük çektiklerini ifade ederek yetkililerden tuzlama ve temizleme çalışmalarının artırılmasını istedi. Meteoroloji yetkilileri ise soğuk havanın birkaç gün daha etkili olacağını, özellikle gece ve sabah saatlerinde buzlanmaya karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi. Öte yandan belediye ekiplerinin ana arterlerde tuzlama çalışması yaptığı, ancak ara sokaklarda buzlanmanın devam ettiği gözlendi. Uzmanlar, sürücüleri ve yayaları gizli buzlanmaya karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.
İstanbul Büyük Osmanlı Camisi’nin 10 yıllık sorunu tarih oldu İstanbul Esenyurt’taki Büyük Osmanlı Camisi’nde yaklaşık 10 yıldır devam eden su sızıntısı sorunu, kalıcı olarak çözüme kavuştu. Cami avlusunda gerçekleştirilen yalıtım uygulaması sayesinde, hem üst alanlar yenilendi hem de alt katlar yeniden kullanılabilir hale getirildi. Esenyurt Akçaburgaz Mahallesi’ndeki Büyük Osmanlı Camisi’nde yaklaşık 10 yıldır devam eden su sızıntısı sorunu, Belediye Başkan Vekili Can Aksoy’un talimatlarıyla kalıcı olarak çözüme kavuşturuldu. Uzun yıllardır caminin alt katlarında yer alan otopark, Kur’an kursu, aşevi ve taziye evi gibi alanlarda ciddi kullanım sorunlarına yol açan sızıntılar, başlatılan kapsamlı tadilat çalışmalarıyla tamamen giderildi. Cami avlusunda gerçekleştirilen yalıtım uygulaması sayesinde, hem üst alanlar yenilendi hem de alt katlar yeniden kullanılabilir hale getirildi. Yapılan çalışmalar kapsamında cami avlusuna yeni yalıtım sistemi uygulanırken, mermer döşemeler yenilendi. Böylece özellikle 4-6 yaş Kur’an kursu başta olmak üzere eğitim ve sosyal faaliyetleri aksatan sorunlar sona erdi. Uzun süredir atıl durumda olan otopark ve sosyal alanlar yeniden hizmete açıldı. "Her alanı sorunsuz şekilde kullanıyoruz" Çalışmalarla ilgili memnuniyetini dile getiren Akçaburgaz Mahallesi Muhtarı Recep İsenç, "Cami avlusu ve otopark atıl bir vaziyetteydi. Caminin altında aşevimiz, taziye evimiz vardı ama kullanamıyorduk. Yaklaşık 10 yıldır su kaçağı sorunu vardı. Müteahhit yaptı olmadı, önceki yönetimde belediyeye başvurduk, defalarca dolgu yapıldı yine çözülmedi. Durumu Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Can Aksoy’a ilettiğimizde işin ciddiyetini gördü ve en kaliteli şekilde çözüm sağlandı. Şu an her alanı sorunsuz şekilde kullanıyoruz. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun" dedi.