ASAYİŞ - 12 Şubat 2026 Perşembe 12:55

Yasal araç kiralama web sitesi kurarak vatandaşı dolandırdılar

A
A
A
Yasal araç kiralama web sitesi kurarak vatandaşı dolandırdılar

Erzurum Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün Erzurum merkezli 29 ilde yaptığı son operasyonda 68 şüpheli yakalandı.


Erzurum merkezli 29 ilde düzenlenen siber dolandırıcılık operasyonunda 68 şüpheli gözaltına alındı. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ve İstihbarat şubeleri ekiplerinin ortak çalışmasında, yasal araç kiralama web sitelerinin sahte benzerlerini oluşturup oltalama yöntemiyle dolandırıcılık yapıldığının tespit etti. Bunun üzerine belirlenen şüpheliler 5 ay boyunca fiziki ve teknik takibe alındı.


Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, şüphelilerin banka hesaplarında 2 milyar 232 milyon 735 bin 866 lira hareketlilik tespit etti. Erzurum merkezli düzenlenen operasyonda aralarında Adana, Antalya, Amasya, Balıkesir, Bitlis, Bolu, Burdur, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kahramanmaraş, Kilis, Kütahya, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Osmaniye, Trabzon, Karabük, Van, Yalova ve Kocaeli’nin de olduğu adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 68 şüpheli yakalandı.


Yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, şarjör ve çok sayıda fişek, 2 pompalı av tüfeği, 4 uyuşturucu hap, çok sayıda dijital materyal ile sim kart ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Marmara’nın fuarcılık faaliyetleri yeniden şekillenecek Kartepe’de inşa edilecek Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi için 30 Mart’ta ihaleye çıkılıyor. Marmara bölgesindeki fuarcılık faaliyetlerini yeniden şekillendirmesi hedeflenen merkezde, ilk etapta her biri 10 bin metrekare büyüklüğünde 3 fuar holü inşa edilecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Cengiz Topel Havalimanı’nın yanında bulunan 320 dönümlük alanda inşa edeceği Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi için ihale süreci başlatıldı. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Üst Yapı İşleri Şube Müdürlüğü tarafından 30 Mart Pazartesi günü saat 11.00’de gerçekleştirilecek ihale açık usulle yapılacak ve teklifler EKAP üzerinden alınacak. İlk etapta 3 hol yapılacak Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın, "Sadece fuar değil, sosyal yaşam merkezi inşa edeceğiz" mesajıyla duyurduğu projede altyapı ve hafriyat çalışmaları tamamlandı. Marmara bölgesindeki fuarcılık faaliyetlerini yeniden şekillendirmesi hedeflenen merkezde, ilk etapta her biri 10 bin metrekare büyüklüğünde 3 fuar holü inşa edilecek. Ön bölümde ise kongre merkezi, konferans salonları ve geniş giriş hollerinden oluşan yapılar yer alacak. 6 holden oluşan sosyal yaşam merkezi Uzun vadede fuar merkezinin toplam 6 hole ulaşması planlanıyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte otel, ticari alanlar ve merkezin parklanma ihtiyacını karşılayacak ek yapılar da alana kazandırılacak. Bu yatırımla birlikte Kocaeli’nin, ulusal ve uluslararası fuarcılığın önemli merkezlerinden biri haline gelmesi hedefleniyor. 181 bin 900 metrekare alanda inşa edilecek Toplam 181 bin 900 metrekarelik alan üzerinde projelendirilen fuar merkezinin 65 bin 445,6 metrekarelik inşaat alanı bulunuyor. Projede ayrıca peyzaj düzenlemeleri ile 706 araç kapasiteli açık otopark da yapılacak. Fuar merkezinin yapım süresi ise 540 gün olarak belirlendi.