KÜLTÜR SANAT - 07 Aralık 2016 Çarşamba 18:14

Anadolu’da görme engelli müzisyenlerden “Halk Konseri”

A
A
A
Anadolu’da görme engelli müzisyenlerden “Halk Konseri”

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle Açıköğretim sisteminin görme engelli öğrencileri tarafından düzenlenen “Halk Konseri” Sinema Anadolu’da gerçekleştirildi.
Konsere, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Özcan ile Rektör Yardımcısı ve Açıköğretim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yücel Güney’in yanı sıra çok sayıda öğretim elemanı, öğrenciler ve Eskişehir Görme Engelliler Spor Kulübü sporcuları katıldı. Konser, kasım ayında Çeşme’de gerçekleştirilen Velotürk Gran Fondo Bisiklet Yarışması’nda Eşpedal Kategorisi’nde birinci olan ve etkinliğin organizasyonunu üstlenen Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Abidin Karademir’e Anadolu Üniversitesi ve Açıköğretim sistemi adına Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan tarafından teşekkür ödülünün verilmesiyle başladı. Görme engelli olan Abidin Karademir’e pilotluk eden Oğuzhan Can’a ise Prof. Dr. Yücel Güney tarafından teşekkür hediyesi takdim edildi.
Üniversitemiz engelli öğrencilerimiz noktasında her zaman hassasiyeti olan bir kurum
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Abidin’in sosyal aktiviteler ve sanattaki başarısı ile tüm öğrencilere örnek olmasını dilediğini ve kendisini gönülden kutladığını belirtti. Prof. Dr. Gündoğan, Üniversitemiz kurulduğu günden bu yana engelli öğrencilerimiz noktasında her zaman hassasiyeti olan bir kurum Abidin’in üniversitemizin öğrencisi olmasından dolayı ayrıca gurur duydum. Anadolu Üniversitesi, özellikle engelli öğrencilerimize her türlü eğitimi vermenin yanı sıra eğitim veren öğretim elemanlarını da yetiştiren bir üniversite. Bu noktada Anadolu Üniversitesi’nin farklı bir yanı da var. Engelli vatandaşlarımıza imkanlar verildiğinde hiçbir engelin öneminin olmadığını gördük. Tüm engelli vatandaşlarımıza yönelik bütün önyargıların, engellerin kaldırılmasını ve onların yolunun daha fazla açılmasını diliyorum” dedi.
Engelli bireylerin hayatın her alanında başarılı olduğu gerçeğini de göstermek istedik
Anadolu Üniversitesinde öğrenci olmaktan ve üniversite yönetiminden aldığı destekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Abidin Karaemir ise, “Ben her şeyden önce bir dünya vatandaşı olarak buradayım. Bir şeyler yapıyorum ama bu yaptıklarımda beni başarılı kılan esas unsur aldığım destek ve yaptıklarımın görülmesidir. Bu organizasyonla da engelli bireylerin hayatın her alanında başarılı ve söz sahibi olduğu gerçeğini de göstermek istedik” ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de evlat dehşeti: Anne ve babasını öldürüp intihar etti İzmir’in Torbalı ilçesinde uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edilen bir genç, tartıştığı anne ve babasını tabancayla vurup sonra aynı silahla kendi kafasına ateş etti. Meydana gelen korkunç olayda anne ve baba hayatını kaybederken, katil oğul ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Olay akşam saatlerinde, ilçeye bağlı Tepeköy Mahallesi 4508 Sokak’ta bulunan bir evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edilen Kamil Yılmaz (25), henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı annesi Sevilay Yılmaz (48) ve babası Hikmet Yılmaz (50) ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesinin ardından Kamil Yılmaz, annesi ve babasına ateş etti. Anne ve baba kanlar içerisinde yere yığılırken Kamil Yılmaz, aynı tabanca ile kendi kafasına ateş etti. 13 yaşındaki kız kardeşi ihbar etti Silah seslerini duyan ve evde bulunan ailenin küçük kız çocuğu A.D.Y. (13), odaya girdiğinde annesi, babası ve ağabeyini kanlar içerisinde yerde gördü. Hayatının şokunu yaşayan çocuk durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirirken, ihbar üzerine eve polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde anne Sevilay Yılmaz ve baba Hikmet Yılmaz’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Ağır yaralı olduğu tespit edilen Kamil Yılmaz ise, sağlık ekipleri tarafından ambulansla Torbalı Devlet Hastanesine kaldırıldı. Anne ve babanın cenazeleri, yapılan incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, hastanede tedavisi süren Kamil Yılmaz’ın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Geriye hatıraları kaldı Öte yandan Kamil Yılmaz ve Sevilay Yılmaz çiftinin sosyal medya hesaplarında, ailenin mutlu hatıraları geride kaldı. Katilleri olan oğullarıyla mutlu aile pozları veren Sevilay Yılmaz’ın oğlunu askere gönderirken sarıldığı pozlar, Kamil Yılmaz’ın da iş yerinde oğluyla çektirdiği fotoğraf yürek burktu. Ailesi yok olan kız çocuğu A.D.Y. ise polis ekipleri tarafından dayısına teslim edilirken olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
Hakkari Saatlerce çektiği karlı dağların doğası mest etti: Görüntüler Alpler ve Himalayalar’ı aratmadı Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan doğasever Ahmet Güldal’ın, kışın hiç bitmediği Cennet ve Cehennem Vadisi’nde yaptığı 1 buçuk saatlik çekimi hızlandırarak 38 saniyeye getirmesiyle ortaya çıkardığı görüntüler, adeta Alpler ve Himalaya Dağları’nı aratmazken, görenleri kendine hayran bıraktı. Hakkâri ve Yüksekova arasındaki Uluduruk Dağları’nda yer alan buzul dağları olan Cennet ve Cehennem Vadisi yaşadığı iki mevsimle yaklaşık 20 bin yıllık buzulları barındırıyor. Hakkari’nin ve ilçelerinin en güzel yerlerini gezerek tanıtımını yapan doğasever Güldal, bu hafta ise rotayı Cennet ve Cehennem Vadisi’ne çevirdi. Haziran ayına sayılı günler kala hala Cennet ve Cehennem Vadisi’nde 4 metrelik kar kütleleri görenleri şaşırtırken doğasever Güldal, sabit kurduğu telefonuyla bölgenin zorlu karlı dağlarını, sis ve bulutlarının görsel şölenini, yaptığı 1 buçuk saatlik çekimine kaydetti. Hızlandırılarak 38 saniyeye indirilen görüntüler adeta Alpler ve Himalaya Dağları’nı aratmazken, görenleri ise mest etti. "Cennet ve Cehennem Vadisi’ndeki görüntüler kesinlikle Alpler’i aratmıyor", diyen doğasever Ahmet Güldal, “Bu hafta rotamız buzullar, yani Cennet ve Cehennem Vadisi oldu. Orada yürüyüş yaptık ve hava şartlarının çok zor olduğunu biliyorduk. Orada gerçekten muazzam bir atmosfer ile karşılaştık. Hemen hemen doğanın tüm renkleri orada mevcut ve o görsel şölen inanılmaz diyebilirim. Bölgede telefonumu sabit bırakarak ve orada tüm anı saatler içerinde çektim ve saniyelere indirdim ama inanılmaz bir doğa atmosferi çıktı. Alpler’i asla aratmayacak şekilde. Biz de o anlara şahit olduk ve yaşadık. İnan bu güzellikleri başka bir yerde yaşamazsınız. Düşün hala metrelerce kar yığınları duruyor. Başka ülkeye gidip bunu görmeye gerek yok, gelip Hakkâri’de yaşayın” dedi.