GÜNDEM - 25 Ocak 2025 Cumartesi 10:56

Anadolu Üniversitesi öğrencileri şehit polis anısına kütüphane kurdu

A
A
A
Anadolu Üniversitesi öğrencileri şehit polis anısına kütüphane kurdu

Anadolu Üniversitesi Gönüllü Toplumsal Hizmetler Kulübü, Kastamonu’nun Cide ilçesinde bulunan Çakırlı Köyü İlkokulu’na Şehit Polis Şeyda Yılmaz’ın anısına bir kütüphane kurdu.


Anadolu Üniversitesi Gönüllü Toplumsal Hizmetler Kulübü, 1999 Gölcük Depremi’nden sonra başladığı toplumsal sorumluluk projelerine bu yıl da devam ediyor. Kulüp, 25 yıldır çeşitli sosyal sorumluluk projeleriyle Anadolu Üniversitesi adına önemli çalışmalara imza atıyor. Bu kapsamda kulüp, bu yılın ilk projesi olarak Kastamonu’nun Cide ilçesinde bulunan Çakırlı Köyü İlkokulu’na Şehit Polis Şeyda Yılmaz’ın anısına bir kütüphane kurdu. Köy halkının da desteğiyle başarılı bir şekilde tamamlanan proje, çocukların eğitimine katkı sağlamak amacıyla titizlikle hazırlandı. Binden fazla kitap ve çeşitli kutu oyunlarıyla zenginleştirilen kütüphane, çocukların eğitici ve eğlenceli içeriklere ulaşmasını sağladı. Proje kapsamında kulüp üyeleri, çocuklara çeşitli hediyeler de verdi.



"İhtiyaç sahibi yerlere yardım ulaştırmak hedefleniyor"


Gönüllü Toplumsal Hizmetler Kulübü sadece çocuklara kitaplar sağlamayı değil, aynı zamanda onların yaşamlarına dokunabilmeyi de amaçlıyor. Dolayısıyla kulüp, yardıma ihtiyacı olan yerlere gerekli ihtiyaçların sağlanmasını hedefliyor. Kulüp her yıl ihtiyaç sahibi bölgelerde gerçekleştirdiği projelerle, toplumsal sorumluluklarını yerine getirmeye çalışıyor. Bu kapsamda ülkemize hizmet ederken hayatını kaybeden Şehit Polis Şeyda Yılmaz’ın adını yaşatmak amacıyla kurulan kütüphaneye “Şehit Polis Şeyda Yılmaz” adı verildi.



Anadolu Üniversitesi öğrencileri şehit polis anısına kütüphane kurdu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Aracın hurdaya döndüğü kazayı burnu bile kanamadan atlattı Antalya’da meydana gelen trafik kazasında araç sürücüsü kadın hurdaya dönen araçtan burnu bile kanamadan çıktı Kaza, saat 22.30 sıralarında Kepez ilçesi Ulus Mahallesi Gazi Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Gazi Bulvarı üzerinde seyir halindeki Esra G.’nin kullandığı 07 CKC 146 plakalı otomobile plaka ve sürücüsü öğrenilemeyen başka bir araç yandan çarptı. Aracın sıkıştırması ile direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobil sürücüsü genç kadın refüjde bulunan bariyerlere çarptı. Esra G.’nin kaza yapmasına neden olan plakası öğrenilemeyen otomobil ise hızla olay yerinden uzaklaştı. Hurdaya dönen araçtan yara almadan çıktı Kazayı gören diğer sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı ile olay yerine Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekibin yanı sıra polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Verilen adrese gelen itfaiye ekipleri araç içerisinde her hangi bir sıkışma olmadığını belirleken, otomobil sürücüsü genç kadın kazayı burnu bile kanamadan atlattı. Sağlık ekipleri tedbir amacıyla Esra G.’nin sağlık durumunu kontrol ederken genç kadın durumunun iyi olduğunu ve hastaneye gitmek istemediğini belirtti. Kaza nedeniyle Gazi Bulvarı üzerinde uzun araç kuyrukları oluşurken, trafik kontrollü olarak sağlandı. Polis ekipleri kazaya sebep olarak olay yerinden kaçan otomobilin yakalanması için çalışma başlattı.