POLİTİKA - 19 Ocak 2025 Pazar 15:07

Eskişehir’de 2024 yılında 4,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildi

A
A
A
Eskişehir’de 2024 yılında 4,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildi

AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak, 115 bin çalışan istihdamı ile 2024 yılında Eskişehir olarak 4,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini açıkladı.


AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak, KOSGEB, Ticaret İl Müdürlüğü ile Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü vasıtasıyla son 10 yılda Eskişehir’e sunulan desteklerle ortaya çıkan istatistiklerle ilgili bilgi paylaştı. Albayrak’ın sosyal medya hesabından açıkladığı bilgilere göre; 18 bin 500 KOBİ’ye toplam 288 milyon TL, bin 170 girişimciye 57 milyon TL, 345 kadın girişimciye 6,5 milyon TL ve 7 büyük kooperatife toplamda 5,5 milyar TL kredi desteği verildi. Ayrıca, bin 461 sanayi sicil belgesi ve 115 bin çalışan ile 2024 yılında Eskişehir olarak 4,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildi.



"Devletimiz her daim milletinin yanında"


Başkan Albayrak yaptığı paylaşımda, "Devletimiz her daim milletinin yanında. Eskişehir için dertleniyor, güzel şehrimiz için üretmeye ve üreten kardeşlerimizin yanlarında olmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da kural ihlali yapan sürücülere ceza yağdı Bolu’da polis ekiplerince gece saatlerinde gerçekleştirilen trafik uygulamasında, kural ihlali yaptığı tespit edilen sürücülere ceza yağdı. Denetimlerde ‘dur’ ihtarına uymama, alkollü araç kullanma, ehliyetsiz araç kullanma, yüksek sesle müzik yayını ve psikoteknik belgesi olmadan ticari araç kullanma gibi ihlaller nedeniyle sürücülere cezai işlem uygulandı. Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Sümer Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde şok uygulama gerçekleştirdi. Cadde üzerinde seyreden araçlar tek tek durdurularak kontrol edildi. Denetimlerde eksiklikleri ve kural ihlalleri bulunan sürücülere cezai işlem uygulandı. Uygulama noktasında polisin "dur" ihtarına uymayan 33 DD 020 plakalı aracın sürücüsüne, "dur" ihtarına uymamaktan 3 bin lira idari para cezası kesildi. 5’inci kez alkollü ve ehliyetsiz yakalandı Denetimlerde durdurulan 06 DIL 816 plakalı aracın sürücüsü H.A.’nın alkollü ve ehliyetsiz olduğu belirlendi. Sürücüye ayrıca yüksek sesle müzik yayını yaptığı gerekçesiyle de işlem uygulandı. Daha önce de aynı suçtan 4 kez işlem yapıldığı öğrenilen H.A.’ya toplam da 353 bin lira idari para cezası kesildi. H.A.’nın 2035 yılına kadar sürücü belgesi alamayacağı öğrenildi. Alkollü taksiciye işlem Kontrol noktasında durdurulan 14 T 0444 plakalı taksinin sürücüsü H.M.T.’nin de alkollü olduğu ve psikoteknik belgesinin bulunmadığı tespit edildi. Sürücüye alkollü ticari araç kullanmaktan 25 bin lira, psikoteknik belgesi olmadan araç kullanmaktan ise 10 bin 666 lira ceza uygulandı. Ayrıca sürücünün ehliyetine el konulduğu öğrenildi. Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla kent genelindeki denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.