ASAYİŞ - 06 Mayıs 2026 Çarşamba 10:45

Eskişehir’de geçen yılki trafik kazaları

A
A
A
Eskişehir’de geçen yılki trafik kazaları

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Karayolu Trafik Kaza İstatistikleri, 2025 verilerine göre, Eskişehir’de geçen yıl meydana gelen 17 bin 63 trafik kazasında 38 kişi hayatını kaybetti, 4 bin 344 kişi yaralandı.


Ülke genelindeki karayolu ağında 2025 yılında toplam 1 milyon 549 bin 574 adet trafik kazası meydana geldi. Bu kazaların 1 milyon 261 bin 253 adedi sadece maddi hasarlı, 288 bin 321 adedi ise ölümlü yaralanmalı trafik kazasıdır. Yıl içerisinde meydana gelen ölümlü yaralanmalı trafik kazalarının yüzde 86,5’i yerleşim yeri içinde yüzde 13,5’i ise yerleşim yeri dışında gerçekleşti.



Trafik kazalarında 6 bin 35 kişi hayatını kaybederken 403 bin 937 kişi yaralandı


Türkiye’de 2025 yılında meydana gelen 288 bin 321 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası sonucunda 2 bin 541 kişi kaza yerinde, 3 bin 494 kişi ise yaralanıp sağlık kuruluşlarına sevk edildikten sonra kazanın sebep ve tesiriyle 30 gün içinde hayatını kaybetti. Karayolu trafik kazalarında 2025 yılında günde ortalama 789,9 ölümlü yaralanmalı kaza, 16,5 ölüm ve 1106,7 yaralanma meydana geldi.



Eskişehir’de durum


Toplam motorlu kara taşıtı sayısı 394 bin 51 olan Eskişehir’de ise geçen yıl 3 bin 178 ‘i ölümlü ve yaralanmalı olan 17 bin 63 trafik kazası meydana geldi. Kazalarda, 18’i olay yerinde ve 18’i kaza sonrası 36 kişi hayatını kaybetti, 4 bin 344 kişi de yaralandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Yağış sonrası sıcaklık artışı hastalık riskini zirveye taşıdı Sarıgöl TARİŞ Üzüm Kooperatifi, son yağışların ardından artan sıcaklıkla birlikte bağlarda mildiyö ve külleme tehlikesine karşı üreticileri acil önlem almaya çağırdı. Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde etkili olan son yağışların ardından hava sıcaklıklarının hızla yükselmesi, bağlarda hastalık riskini artırdı. Uzmanlar, nem ve sıcaklığın birleşmesiyle oluşan ortamın özellikle asmalarda ciddi verim kayıplarına yol açabilen mildiyö (bağ pusu) ve külleme hastalıkları için uygun zemin oluşturduğunu belirtti. Tarım ve Orman Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlüklerinin erken uyarı sistemlerinden yapılan duyurulara dikkat edilmesi gerektiği vurgulanırken, üreticilerin gelişmeleri yakından takip etmesi istendi. Sarıgöl TARİŞ Üzüm Kooperatifi Müdürü Halil Güvendiren, üreticilerin vakit kaybetmeden gerekli önlemleri alması gerektiğini ifade ederek, "Bağlarda hastalık riskine karşı zamanında müdahale büyük önem taşıyor. Üreticilerimizin mutlaka ruhsatlı zirai mücadele ilaçlarını kullanmaları gerekiyor. Doğru doz ve doğru zamanda yapılacak uygulamalarla hem ürün kaybının önüne geçilebilir hem de bağ sağlığı korunabilir. Kaliteli, kalıntısız ve kayıtlı üretim için yapılan uyarıların dikkate alınması gereklidir" dedi. Yetkililer, üreticilere bağlarını düzenli kontrol etmeleri ve olabilecek hastalık belirtilerine karşı gecikmeden müdahale etmeleri çağrısında bulundu.
Manisa Şehzadeler Belediyesi Meclisi mayıs ayı toplantısı yapıldı Şehzadeler Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı’nda 11 komisyon raporu ve 12 önerge karara bağlanırken, Başkan Hakan Şimşek sahadaki çalışmalar ve yeni projelere ilişkin kapsamlı değerlendirmelerde bulundu. Şehzadeler Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Hakan Şimşek’in başkanlığında gerçekleştirildi. Kültür Sitesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda konuşan Başkan Şimşek, göreve geldikleri günden bu yana sahada olduklarını vurgulayarak mahalle ziyaretlerinin aralıksız sürdüğünü ifade etti. Nisan ayı boyunca yaklaşık 60 mahallede vatandaşlarla bir araya geldiklerini belirten Şimşek, taleplerin doğrudan alındığını ve çözüm süreçlerinin ilgili birimler üzerinden titizlikle yürütüldüğünü kaydetti. Toplantıda belediyenin çalışmalarına da değinen Şimşek, "Uzun süredir aktif olmayan Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nün yeniden devreye alarak aktif hale getirdik. Temizlik hizmetlerinde de sahadaki performansı daha da arttırdık. Ekiplerimiz yoğun bir şekilde alanda çalışmalarını sürdürüyorlar. Tarımsal üretimi desteklemek amacıyla ova yolu çalışmalarında 350 bin metrekarelik hedefimizin altı ay içinde tamamlanmasını planlıyoruz. Öte yandan, 100. Yıl Günübirlik Kullanım Alanı projesinin eksiklerini tamamlandık bu tesisimizi de Anneler Günü’nde hizmete açarak Şehzadelerimizin sosyal hayatına katkıda bulunmuş olacağız. Bu güzel projemizin hayata geçmesinde emekleri olan önceki dönem Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik ve Merhum Başkanımız Gülşah Durbay’a teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz günlerde Esnaf Odalarımız ile bir araya gelerek özellikle ilçemizde yaşanan kaldırım işgallerinin önlenmesi amacı ile bir mutabakata vardık. Bu noktada Zabıta ekiplerimiz sahada bu kontrolleri sürekli yapacaklar" dedi. Başkan Şimşek’in yaptığı bilgilendirme konuşmasının ardından Meclis gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. 11 Komisyon raporu ile 12 tekliften oluşan gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Gündem maddeleri arasında yer alan, Çınarlıkuyu, Güzelköy, Hamzabeyli, Karaağaçlı, Karaoğlanlı, Sancaklıbozköy, Sancaklıiğdecik, Tilkisüleymaniye, Tepecik, Veziroğlu ve Yeniköy Mahallelerinin Kırsal mahalle statüsüne alınması oy birliği ile kabul edildi.