KÜLTÜR SANAT - 27 Eylül 2025 Cumartesi 10:19

Türkiye Kültür Yolu Festivali, 2026 yılında Eskişehir’de hayat bulacak

A
A
A
Türkiye Kültür Yolu Festivali, 2026 yılında Eskişehir’de hayat bulacak

Eskişehir’de 2026 yılında gerçekleştirileceği duyurulan Türkiye Kültür Yolu Festival’yle ilgili açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak, "Eskişehir’imiz kültürüyle, sanatıyla, coşkusuyla her şeyin en iyisine layık" dedi.


Dün İstanbul’da açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin başladığını duyurdu. Bakan Ersoy, festivalin 2026 yılında Eskişehir’de de gerçekleştirileceğini belirtti. AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, bu konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Başkan Albayrak’ın paylaşımında, "Değerli hemşehrilerim, bugün sizlerle güzel bir haberi paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. 2026 yılı Eskişehir’imize çok yakışacak demiştik. Bu kıymetli etkinliğin şehrimize kazandırılmasındaki emekleri için başta Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy olmak üzere kıymetli milletvekillerimize ve katkı sunan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Eskişehir’imiz; kültürüyle, sanatıyla, coşkusuyla her şeyin en iyisine layık" ifadeleri yer aldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Aracın hurdaya döndüğü kazayı burnu bile kanamadan atlattı Antalya’da meydana gelen trafik kazasında araç sürücüsü kadın hurdaya dönen araçtan burnu bile kanamadan çıktı Kaza, saat 22.30 sıralarında Kepez ilçesi Ulus Mahallesi Gazi Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Gazi Bulvarı üzerinde seyir halindeki Esra G.’nin kullandığı 07 CKC 146 plakalı otomobile plaka ve sürücüsü öğrenilemeyen başka bir araç yandan çarptı. Aracın sıkıştırması ile direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobil sürücüsü genç kadın refüjde bulunan bariyerlere çarptı. Esra G.’nin kaza yapmasına neden olan plakası öğrenilemeyen otomobil ise hızla olay yerinden uzaklaştı. Hurdaya dönen araçtan yara almadan çıktı Kazayı gören diğer sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı ile olay yerine Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekibin yanı sıra polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Verilen adrese gelen itfaiye ekipleri araç içerisinde her hangi bir sıkışma olmadığını belirleken, otomobil sürücüsü genç kadın kazayı burnu bile kanamadan atlattı. Sağlık ekipleri tedbir amacıyla Esra G.’nin sağlık durumunu kontrol ederken genç kadın durumunun iyi olduğunu ve hastaneye gitmek istemediğini belirtti. Kaza nedeniyle Gazi Bulvarı üzerinde uzun araç kuyrukları oluşurken, trafik kontrollü olarak sağlandı. Polis ekipleri kazaya sebep olarak olay yerinden kaçan otomobilin yakalanması için çalışma başlattı.