- 14 Nisan 2023 Cuma 13:43

Gaziantep’te Ramazan sokağına yoğun ilgi

A
A
A
Gaziantep’te Ramazan sokağına yoğun ilgi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Masal Park’ta çocuklar özelinde kurulan “Ramazan Sokağı” 7’den 70’e bütün vatandaşları ağırlamayı sürdürüyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Masal Park’ta çocuklar özelinde kurulan “Ramazan Sokağı” 7’den 70’e bütün vatandaşları ağırlamayı sürdürüyor.


Ramazan Sokağı’nı ziyaret eden vatandaşlar, yapılan etkinlikler, yürütülen çalışmalar, düzenlenen iftar programlarından memnuniyetlerini dile getirirken, sokağa ilgi artarak devam ediyor. Ramazan ayı ile beraber gelenekselleşen etkinlikler, iftardan hemen önce başlayarak gece yarısına kadar devam ediyor. Park yürüyüş alanına karşılıklı kurulan stantlarda GASMEK tarafından kurulan yemeni dikme, bakır işleme gibi geleneksel el işleri öğreniliyor, esnaflar da ürünlerini sergiliyor.


Depremden psikolojik olarak en çok etkilenen gruplardan olan çocuklar için özel etkinlikler düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, sinema, palyaço gösterileri, gölge oyunları ve tiyatrolar düzenliyor. Büyüklerle beraber çocuklara yönelik ayrıca birçok kültürel ve bilimsel etkinlik Ramazan Sokağı’nda devam ediyor.


Çocuklar ve gençler etkinlikleri beğendi


Ailesi ile beraber Ramazan Sokağı’nı ziyaret eden 10 yaşındaki Nisanur Polat, Hacivat ve Karagöz Gölge Oyunları’nı çok beğendiğini söyleyerek, “Burada macunlar, yiyecekler çok güzel. Ben bunlar yapıldığı için çok sevindim. Bizi düşündükleri için çok teşekkür ederim. Ramazan Sokağı’nı çocuklar ve büyükler için çok güzel yapmışlar” dedi. Nizip’ten okuluyla beraber Ramazan Sokağı’nı gezmeye gelen Ahmet Akalın, “Beklediğimden daha güzel burası. Yemeklerinden gösterilere ve sergilere her şeyi beğendim. Sınav öğrencisiyiz. Deprem bizleri etkilemişti bir nebze burada motive olduk” diye konuştu.


“Depremden sonra bize ilaç gibi geldi bu etkinlikler”


Yürütülen çalışmalar için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve çalışanlara teşekkür eden Rabia Gözübüyük ise, “Depremden sonra bize ilaç gibi geldi bu etkinlikler. Depremde en çok çocuklar etkilendi büyüklere nazaran. Bu sokak onlar için çok güzel oldu” ifadelerini kullandı.


Esnaf bu sene de organizasyondan memnun kaldı


Ramazan Sokağı’ndaki bir stantta satış yapan Rahime Doğan, bu Ramazan Ayı’nın kendileri için çok iyi geçtiğini aktararak şöyle konuştu: “Etkinlikler daha iyi bu sene. Depremden dolayı üzgünüz ama bizim için bir moral oldu. Satışlarımızda güzel devam ediyor. Organizasyon çok güzel. Kısa zamanda bu kadar iyisinin yapılacağını bilmiyordum. Eski Ramazan ruhu yaşatılıyor. Çocuklar halkımız için bu çok güzel oldu.”


Ayakkabı ve geleneksel yemeni satışı yapan Sema ve Murat Tuney çifti, geçen seneki organizasyona göre bu senenin daha iyi olduğunu, kısa sürede büyük bir iş başarıldığının altını çizerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa Uzmanlardan, çocukları enfeksiyonlardan korumak için hijyen uyarısı Kış aylarının gelmesiyle birlikte özellikle çocuklarda grip, nezle ve bronşit vakalarında artış yaşanırken, uzmanlar, çocukların gribal hastalıklardan korumak için hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarıyor. Kış aylarının gelmesiyle birlikte Şanlıurfa’da artan grip, nezle ve bronşit vakalarında gözle görülür bir artış yaşanıyor. Şanlıurfa’da özellikle de çocuklarda bu tür gribal hastalıkların arttığına dikkat çeken uzmanlar, soğuk hava şartları ve kapalı alanlarda daha fazla zaman geçirilmesi, çocuklarda enfeksiyon vakalarının yükselmesine neden olduğunu vurguladı. Kış aylarında çocukların bağışıklık sisteminin zayıfladığına dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Aydın Bozkaya, ailelere C vitamini ve taze sebze ile meyve gibi ürünlerin sık sık tüketilmesi gerektiği önerisinde bulundu. Bozkaya, "Çocuklar kış aylarında güneş ışığından yeterince faydalanamadığı için bu nedenle D vitamini takviyesi, C vitamini ve taze sebze ile meyve tüketiminin artırılması gerekiyor. Bağışıklığı düşen çocuklar enfeksiyonlara daha hızlı yakalanıyor. Düzenli uyku, bol sıvı tüketimi, dengeli beslenme ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi hastalıklardan korunmada büyük önem taşıyor. Çocuklarda ateş, öksürük ve halsizlik gibi belirtiler görüldüğünde zaman kaybedilmeden en yakın sağlık kuruluşlarına başvurulmalı" dedi.
Bursa Nilüfer’de yeni yıl coşkusu başladı Nilüfer Belediyesi’nin organize ettiği "Nilüfer Yeni Yıl Festivali" yoğun ilgi ile açıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, tüm Nilüferlileri ay sonuna kadar devam edecek etkinliğe davet etti. Nilüfer’de yeni yıl heyecanı, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da rengarenk etkinliklerle başladı. Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan "Nilüfer Yeni Yıl Festivali", her yaştan vatandaşa hitap eden zengin içeriğiyle ziyaretçilerini ağırlıyor. Alanda kurulan buz pateni pisti çocukların ve gençlerin gözdesi olurken; yemek ve alışveriş stantları da festival ziyaretçilerine keyifli bir mola imkanı sunuyor. Ay sonuna kadar sürecek olan festivalde sadece alışveriş değil, sanat ve eğlence de ön planda yer alacak. Sihirbaz gösterilerinden köpük partilerine, baloncuk ve ışıklı görsel performanslara kadar pek çok etkinlik, meydandaki coşkuyu yükseltecek. "Umutlarımızı birlikte büyüteceğiz" Festival alanını gezerek, esnafla ve vatandaşlarla bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, alanı dolduran kalabalığa da hitap etti. Başkan Özdemir, dayanışmanın önemini vurgulayarak, "Yeni yıl, yeni umutlar demektir. Yeni başlangıçlar, yeni fırsatlar demektir. Zorlukları geride bırakmak, geleceğe umutla bakmak demektir. Biz de bu festivalde bir araya gelerek, umudu birlikte büyüteceğiz. Çünkü Nilüfer, bir yaşam kültürüdür. Biz, sanatı, kültürü, dayanışmayı önemseyen bir aileyiz. Bu festivalde de bu aile ruhunu yaşayacağız. Tüm Nilüferlileri festivalimize bekliyoruz" dedi. Müzik ziyafeti Festivalin ilk gün etkinlikleri, İstanbul Girls Band grubunun enerjik sahne performansıyla taçlandı. Sevilen parçaları kendilerine özgü tarzlarıyla yorumlayan grup, dinleyicilere keyifli bir gece yaşattı. Soğuk havaya rağmen meydanı dolduran vatandaşlar, şarkılara hep birlikte eşlik etti.