POLİTİKA - 02 Şubat 2026 Pazartesi 23:02

CHP Genel Başkanı Özel depremin 3. yıl dönümünde Gaziantep’i ziyaret etti

A
A
A
CHP Genel Başkanı Özel depremin 3. yıl dönümünde Gaziantep’i ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kahramanmaraş merkezli depremlerin 3. yıl dönümü nedeniyle Gaziantep’in Nurdağı ilçesini ziyaret etti.


6 Şubat 2023te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin 3. yıl dönümü nedeniyle Gaziantep’in Nurdağı ilçesini ziyaret eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, buradaki programlarının ardından İslahiye ilçesine geçti. İslahiye’de depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için düzenlenen mevlide katılan Özel, depremin 3’üncü yıldönümü nedeniyle afet bölgelerini gezdiğini belirtti. Özel, "Gaziantep’e tüm memleketimize, tüm Türkiye’mize bir kez daha başsağlığı ve Allah’tan sabırlar diliyorum. Böyle kıymetli, mukaddes bir akşamın hemen öncesinde sizlerle birlikte olmak, kaybettiklerimiz için dua etmek, dualara iştirak etmek, bir daha böyle acıların yaşanmaması için avuçlarımızı açmak, Allah’a yalvarmak hepimizin görevi. Bugünü sizlerle birlikte paylaştığımız için çok memnunum" dedi.



"Üzerimize düşenleri yapmaya çalışacağız"


Bu hafta deprem bölgesinde olacaklarını belirten Özel, "Önce Osmaniye’ye gittik, sonra Gaziantep’e geldik. Bu geceyi Gazi şehrimizde geçireceğiz. Yarından itibaren de devam ederek, hafta boyunca depremin en büyük acılar, en büyük yaralar açtığı, en büyük acılar yaşattığı, en büyük kayıplarımızın olduğu merkezlerimize uğrayarak, hem üzerimize düşen dini vecibeleri yerine getireceğiz, hem insanlık görevimizi yerine getireceğiz, hem de ana muhalefet partisi olmanın sorumluluğuyla ve önümüzdeki seçimlerde iktidar olmayı hedefleyen partinin sorumluluğuyla üzerimize düşenleri yapmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.



"Deprem önlenebilir değil ama can kayıpları önlenebilir"


Depremin bir doğal afet olduğunu belirten Özel, "Deprem önlenebilir değil ama depremin sonuçları, özellikle can kayıpları önlenebilir. Depremde yaralanmalar önlenebilir. Uzuv kayıpları, ömür boyu sürecek sakatlıklar, kalıcı hastalıklar önlenebilir. Dünyanın dört bir yanında, burada yaşanan depremin çok daha üstündeki şiddetli depremlerde modern dünya önlem alabiliyor" dedi.


Deprem konutlarının geç teslim edildiğini savunan Özel, teslim edilen konutlarda da vatandaşın mağdur edildiğini öne sürdü.



CHP Genel Başkanı Özel depremin 3. yıl dönümünde Gaziantep’i ziyaret etti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Erzurum’da "joker aday" operasyonu: 33 gözaltı Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yapay zekayla kimlik fotoğrafını değiştirip joker adayları ehliyet sınavına sokanlara yönelik düzenlenen operasyonda 33 şüpheli gözaltına alındı. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında bir sürücü kursunda yazılı sınavda başarısız olan kursiyerlerin yerine "joker aday" olarak tabir edilen kişilerin sınava sokulmak suretiyle haksız menfaat temin edildiği tespit edildi. Yapılan çalışmalarda; şüphelilerin kursiyerlere ve joker adaylara ait fotoğrafları temin ederek yapay zeka yöntemleriyle birleştirdikleri ve bu suretle sahte kimlikler oluşturdukları belirlendi. Ayrıca sınav tarihlerine ilişkin HTS iletişim kayıtları ve BAZ kayıtlarının incelenmesi neticesinde; sınava girmesi gereken kursiyerlerin Erzurum ilinde bulunmadıkları, buna karşılık joker adayların sınav merkezlerinden BAZ sinyal verdikleri tespit edildi. Kursiyer adaylara ait imza ve yazı örnekleri ile sınav belgeleri üzerindeki imza ve yazıların, alınan kriminal inceleme raporlarıyla örtüşmediği tespit edildi. Elde edilen deliller doğrultusunda; 12 joker aday, 17 kursiyer ve sürücü kursu yetkililerinin de aralarında bulunduğu 5 şüpheli olmak üzere toplam 33 şüpheli hakkında, farklı illerle koordineli şekilde gözaltı kararı verildi. Ayrıca gözaltına alınan kursiyer adayların kimlik ve sürücü belgelerine el konuldu. Şüpheliler hakkında "resmî belgede sahtecilik" ve 6114 sayılı ÖSYM Kanununa muhalefet suçları kapsamında soruşturma işlemleri titizlikle devam ettiği belirtildi.
Zonguldak Alaplı’da gazeteciler öğrencilerle buluştu Alaplı’da görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileri, kariyer günleri kapsamında öğrencilerle bir araya gelerek gazetecilik mesleğini tüm yönleriyle anlattı. Programda hem mesleğin incelikleri paylaşıldı hem de öğrencilerin gündeme dair dikkat çeken tespitleri öne çıktı. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün "Hikmet Projesi" kapsamında düzenlenen etkinlik, Alaplı Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Sosyal Proje Okulu konferans salonunda gerçekleştirildi. Programa; Alaplı Gazeteciler Derneği Başkanı Doğan Bostancı, Alaplı Faal Gazeteciler Derneği Başkanı Metin Mudanya ile birlikte gazeteciler Tuncay Tokay, Yasin Ören, Ertuğrul Yüksel, Fedai Kaçar ve Grafik Teknikeri Birol Koç katıldı. Gazeteciler, öğrencilere gazeteciliğin temel ilkeleri, haber üretim süreci ve gazete basım teknikleri hakkında bilgi verdi. Meslek hayatlarında yaşadıkları deneyimleri de paylaşan basın mensupları, gazeteciliğin toplumun doğru bilgilendirilmesindeki kritik rolüne dikkat çekti. "Gazetecilik Kamu Görevidir" Söz alan gazeteciler, mesleğin yalnızca haber yazmak olmadığını, aynı zamanda kamuoyunu aydınlatma sorumluluğu taşıdığını vurguladı. Zorlu şartlar altında görev yaptıklarını belirten gazeteciler, özellikle sahada karşılaştıkları güçlükleri ve mesleğin etik boyutunu öğrencilere aktardı. Programın en dikkat çeken bölümü ise soru-cevap kısmı oldu. Gazeteciler, öğrencilere ilçenin en önemli sorununu sorduklarında ortaya çarpıcı bir tablo çıktı. Öğrencilerin büyük bölümü, Alaplı’nın en önemli sorununun bozuk yollar olduğunu ifade etti. Bunun yanı sıra öğrenciler, başıboş sokak köpekleri, internet altyapısındaki yetersizlik, sosyal etkinlik eksikliği AVM bulunmaması gibi sorunları da dile getirdi. Program, öğrencilerin yaşadıkları şehre dair farkındalığını ortaya koyarken, yerel yöneticiler için de önemli mesajlar içerdi. Gençlerin özellikle altyapı ve sosyal yaşam konularındaki beklentileri, Alaplı’nın geleceği adına dikkat çekici bir tablo sundu.