EKONOMİ - 17 Haziran 2025 Salı 16:42

Gaziantep yetenek temelli yerel kalkınma modeli iş birliği

A
A
A
Gaziantep yetenek temelli yerel kalkınma modeli iş birliği

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Türkiye’de örneğine az rastlanır bir üçlü iş birliğine imza atarak gençlerin sadece iş gücünün bir parçası değil, değişimin öncüsü olacağı bir model sunuyor.


"Güç Gençte, Gelecek Gaziantep’te" projesiyle üniversiteli gençler, sanayinin tecrübesi, akademinin bilgi birikimi ve sivil toplumun dinamizmiyle buluşacak. Ekim ayında yapılacak çalıştay ile başlayacak olan proje, gençlerin sadece kariyer yolculuklarına değil, yaşadıkları şehre duydukları aidiyete de katkı sunmayı hedefliyor.


İstihdama ve yerel üretime destek


Proje kapsamında Gaziantep’teki gençlerin kişisel, sosyal ve mesleki gelişimlerini destekleyecek çok yönlü bir program hazırlandı. Türkiye’nin en yaygın gençlik vakfı TOG tarafından; gençlere yönelik kişisel gelişim, liderlik, sosyal sorumluluk ve iş hayatına hazırlık başlıklarında kapasite geliştirme ve farkındalık eğitimleri düzenlenecek.


Bu eğitimleri başarıyla tamamlayan gençler; deneyimli sanayiciler ve akademisyenlerle birebir mentor-menti eşleşmeleriyle kendilerine özel yol haritaları oluşturacak. Programın son aşamasında ise gençler, projeye destek veren firmalarda staj yaparak sanayi dünyasını yakından tanıma ve deneyimleme fırsatı elde edecek. Böylece gençlerin istihdam edilebilirliklerine ve yerellerinde toplumsal fayda sağlamalarına imkan oluşturulacak.


Toplum Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Seçkin Karataş, "Gençlerin ve onların değişim hayallerine destek olmak için büyük bir gönüllülük hareketiyle 2002 yılında kurulan TOG olarak en temel misyonlarımızdan biri gençlerin potansiyelini ortaya çıkarmak ve onları topluma katkı sunan bireyler olarak desteklemek. Gaziantep gibi üretim gücü yüksek bir şehirde, gençleri sanayi ve akademiyle buluşturarak çok boyutlu bir gelişim alanı oluşturacak olmaktan dolayı çok heyecanlıyız. TÜİK verilerine göre; Türkiye’de 15-24 yaş genç işsizliği yüzde 15-16 bandında seyrediyor. Gaziantep’te de bu oranın yaklaşık olarak aynı düzeyde olduğu tahmin ediliyor. Dolayısıyla ‘Güç Gençte, Gelecek Gaziantep’te’ projesi, yalnızca kaygıları azaltmakla kalmayıp, gençleri güçlü ve nitelikli iş gücüne dönüştürerek bölgesel kalkınmaya da katkı sağlayacak. Bu proje sadece gençlerin değil, kentimizin ve ülkemizin geleceği için de çok kıymetli" dedi.


Genç istihdamına ve nitelikli iş gücüne büyük önem verdiklerinin altını çizen Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, "Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden biri olarak öne çıkan Gaziantep’te gerçekleştireceğimiz bu proje ile sanayimizin tecrübelerini genç kuşaklarla paylaşarak sadece bugünü değil, geleceği de inşa ediyoruz. Gençlerin üretim süreçlerine dahil olması ve iş dünyasına güçlü bir adımla girebilmesi için bu tür iş birliklerini artırarak sürdürmeyi hedefliyoruz. İnanıyorum ki bu proje sayesinde gençlerimiz yalnızca iş gücü piyasasına daha donanımlı bireyler olarak katılmakla kalmayacak, aynı zamanda yaşadıkları çevreye duyarlı, sorumluluk sahibi bireyler olarak toplumsal fayda üretme konusunda da öncülük edecekler. GSO olarak gençlerimizin yanında olmaya, onları üretim ve yenilik odağında desteklemeye devam edeceğiz. Projede emeği geçen tüm kurumlarımıza ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.


Gaziantep, geleceğini gençlerle birlikte inşa ediyor


Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Türkiye’de bir ilke imza atarak gençlerin sadece iş gücü olarak değil, değişimin öncüsü olarak güçlendirileceği bir iş birliğine adım attı.


"Güç Gençte, Gelecek Gaziantep’te" projesiyle, üniversite gençliği sanayiyle, sosyal sorumluluk bilinciyle ve kişisel gelişim fırsatlarıyla buluşacak. Ekim ayında başlayacak olan proje, gençlerin sadece kariyer yolculuklarını değil, yaşadıkları şehre duydukları aidiyeti de güçlendirmeyi hedefliyor.



Gaziantep yetenek temelli yerel kalkınma modeli iş birliği

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız: "Bu şehir bizim şehrimiz, biz İstanbul’un emniyetiyiz" İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nce, Taksim Meydanı’nda ve İstiklal Caddesi’nde suçla mücadele, suçluların yakalanması ve caydırıcı olmak amacı ile dron destekli asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Uygulamada konuşan İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, "Yeni yılın arifesinde sokaklarda meslektaşlarımızla beraber sahadayız" dedi. Yeni yıla günler kala İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Taksim Meydanı’nda ve İstiklal Caddesi’nde dron destekli asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Gerçekleşen uygulamaya İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız katıldı. Asayiş uygulamasını gerçekleştiren meslektaşlarına iyi çalışmalar dileyen Yıldız çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalışmalar hakkında konuşan Yıldız, "İstanbul’un huzuru Türkiye’nin huzurudur anlayışıyla yeni bir yılın arifesinde bu akşam da Beyoğlu ve Şişli ilçelerimizde vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti için tüm birimlerimizle sahadayız. Kararlılıkla zehir tacirleri ve şehir eşkıyalarıyla 7/24 mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu mücadele sadece bugünün değil, yarınlarımızın da güvenlik ve huzuru için sürdürdüğümüz bir mücadeledir. İstanbul’umuzun sadece Beyoğlu’nda değil, bütün sokaklarında, caddelerinde, her köşesinde uygulamalarımızı devam ettiriyoruz. Bu uygulamalarda bize destek olan aziz İstanbul’umuzun değerli vatandaşlarına ve fedakârca görev yapan kıymetli meslektaşlarıma ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı. "Yeni yılın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" Yılbaşı arifesinde olduklarını belirten Yıldız, "Elbette ki bütün personelimizle 7-24 İstanbul’umuzun huzuru ve güvenliği için, yeni bir yılın arifesinde sokaklarda meslektaşlarımızla beraber buradayız, sahadayız. Yeni yılın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son olarak şunu ifade edeyim; bu şehir bizim şehrimiz, biz İstanbul’un emniyetiyiz." Öte yandan asayiş uygulamasını gerçekleştiren ekipler, kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uygulandı.
Ağrı Kar ve tipi nedeniyle Tendürek’te yolda kalanlara Kızılay yardım ulaştırdı Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi ile Van’ın Çaldıran ilçesini birbirine bağlayan yüksek rakımlı Tendürek Geçidi’nde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi, ulaşımı durma noktasına getirdi. Geçidin 2 bin 400 rakımlı Somkaya köyü mevkisinde çok sayıda ağır tonajlı araç yolda mahsur kalırken, Türk Kızılay Doğubayazıt Şubesi ekipleri bölgeye giderek sürücülere kumanya dağıttı. Bölgede gün boyunca aralıklarla etkisini gösteren kar yağışı, gece saatlerinde şiddetini artırarak tipiye dönüştü. Görüş mesafesinin yer yer birkaç metreye kadar düştüğü Tendürek Geçidi’nde ilerleyemeyen tırlar ve kamyonlar yol kenarında beklemek zorunda kaldı. Zorlu hava şartları nedeniyle sürücüler saatlerce araçlarında mahsur kaldı. Doğubayazıt Kaymakamlığı koordinesinde harekete geçen Türk Kızılay Doğubayazıt Şubesi ekipleri, olumsuz hava şartlarına rağmen bölgeye ulaşarak mahsur kalan sürücülere sıcak kumanya ikramında bulundu. Soğuk hava ve uzun bekleyiş nedeniyle zor anlar yaşayan sürücüler, yapılan yardımlarla bir nebze olsun rahatladı. Kızılay ekipleri, bölgede mahsur kalan bir vatandaşı da güvenli alana tahliye ederek kurtardı. Yardımlar sırasında sürücülerin temel ihtiyaçları karşılanırken, sağlık durumu yakından takip edildi. Jandarma ekipleri bölgede çalışmalarını sürdürürken, karla mücadele ekipleri de yolu yeniden ulaşıma açmak için yoğun mesai harcıyor. Edinilen bilgilere göre, hava şartlarının zaman zaman daha da ağırlaşabileceği Tendürek Geçidi’nde sürücülerin dikkatli olmaları ve zorunlu olmadıkça yola çıkmamaları istendi.