ÇEVRE - 18 Haziran 2025 Çarşamba 14:04

Şahinbey’de yere çöp atana ceza yolda

A
A
A
Şahinbey’de yere çöp atana ceza yolda

Şahinbey Belediyesi tarafından çevre temizliği ile ilgili yeni bir uygulama başlatıldı. Belediye ve zabıta ekiplerinin birlikte yürüttüğü çalışmada, yere çöp atan vatandaşlar kamera ile izlenerek cezai işlem uygulanacak.


Şahinbey Belediyesi, çevre temizliği konusunda yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, temiz bir şehir hedefiyle başlatılan bu çalışmayı halkla birlikte yürütmek istediklerini belirterek, uygulamanın detaylarını paylaştı. Başkan, belediye ekiplerinin çöp toplama ve sokak temizliğini titizlikle sürdürdüğünü, süpürge araçları ve elle temizlik yapan "mevkici" personelin sürekli sahada görev aldığını ifade etti. Ancak, bu çabanın tek başına yeterli olmadığını vurgulayan Tahmazoğlu, "Yüz binlerce insanın yaşadığı bir şehirde, her bireyin arkasına bir temizlik görevlisi koyamayız. Bu nedenle vatandaşlarımızın da çevre temizliğine duyarlı olması gerekiyor" dedi.


Özellikle parklarda ve kamusal alanlarda yere atılan çekirdek kabukları, içecek ambalajları ve sigara izmaritlerinin şehrin görüntüsünü olumsuz etkilediğini söyleyen Tahmazoğlu, "Çöp kutusu birkaç metre ötedeyken yere çöp atmak kabul edilemez. Biz bu konuda halkımızı bilinçlendirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.



Zabıta araçlarına kamera takıldı


Yeni uygulama kapsamında zabıta araçlarına kamera yerleştirildiğini ve vatandaşların yoğun olarak bulunduğu bölgelerin gözetlenmeye başlandığını açıklayan Başkan, bu sayede yere çöp atan kişilerin tespit edildiğini söyledi. Sosyal medya üzerinden de konuyla ilgili bir anket başlattıklarını belirten Tahmazoğlu, "Vatandaşlarımıza sorduk: Yere çöp atanlara ne ceza verelim? Gelen önerilere göre yasal yaptırımlar uygulayacağız" şeklinde konuştu.



"Temizlik gönüllülükle olmalı"


Cezaların miktarının henüz belirlenmediğini, ancak kamuoyundan gelen görüşlerin dikkate alınarak bir karar verileceğini ifade eden Başkan Tahmazoğlu, "Biz istiyoruz ki bu iş ceza zoruyla değil, gönüllülükle yürüsün. Atalarımız ‘Aslan yattığı yerden belli olur’ demiş. Temizlik imandandır. Müslüman bir toplum olarak çevremizi temiz tutmak hepimizin görevi" diye konuştu.



Şahinbey’de yere çöp atana ceza yolda

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız: "Bu şehir bizim şehrimiz, biz İstanbul’un emniyetiyiz" İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nce, Taksim Meydanı’nda ve İstiklal Caddesi’nde suçla mücadele, suçluların yakalanması ve caydırıcı olmak amacı ile dron destekli asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Uygulamada konuşan İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, "Yeni yılın arifesinde sokaklarda meslektaşlarımızla beraber sahadayız" dedi. Yeni yıla günler kala İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Taksim Meydanı’nda ve İstiklal Caddesi’nde dron destekli asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Gerçekleşen uygulamaya İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız katıldı. Asayiş uygulamasını gerçekleştiren meslektaşlarına iyi çalışmalar dileyen Yıldız çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalışmalar hakkında konuşan Yıldız, "İstanbul’un huzuru Türkiye’nin huzurudur anlayışıyla yeni bir yılın arifesinde bu akşam da Beyoğlu ve Şişli ilçelerimizde vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti için tüm birimlerimizle sahadayız. Kararlılıkla zehir tacirleri ve şehir eşkıyalarıyla 7/24 mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu mücadele sadece bugünün değil, yarınlarımızın da güvenlik ve huzuru için sürdürdüğümüz bir mücadeledir. İstanbul’umuzun sadece Beyoğlu’nda değil, bütün sokaklarında, caddelerinde, her köşesinde uygulamalarımızı devam ettiriyoruz. Bu uygulamalarda bize destek olan aziz İstanbul’umuzun değerli vatandaşlarına ve fedakârca görev yapan kıymetli meslektaşlarıma ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı. "Yeni yılın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" Yılbaşı arifesinde olduklarını belirten Yıldız, "Elbette ki bütün personelimizle 7-24 İstanbul’umuzun huzuru ve güvenliği için, yeni bir yılın arifesinde sokaklarda meslektaşlarımızla beraber buradayız, sahadayız. Yeni yılın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son olarak şunu ifade edeyim; bu şehir bizim şehrimiz, biz İstanbul’un emniyetiyiz." Öte yandan asayiş uygulamasını gerçekleştiren ekipler, kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uygulandı.