GÜNDEM - 11 Ocak 2024 Perşembe 10:55

Sürpriz hediyeler, anaokulu öğrencilerini mutlu etti

A
A
A
Sürpriz hediyeler, anaokulu öğrencilerini mutlu etti

Şehitkamil Belediyesi tarafından okul öncesi dönemde öğrencilerin geleneksel çocuk oyunları ile buluşmaları ve bu kapsamda okullara malzeme desteği sağlanmasına yönelik hayata geçirilen proje, minik öğrencilerin büyük ilgi ve sevgisiyle karşılandı.


Şehitkamil Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Şehitkamil İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Yüksel Özkeçeci Anaokulu, Lütfiye-Celal Doğan Tural Anaokulu ve Şeker Aslansoy Anaokulunu ziyaret ederek protokol kapsamında gerçekleştirilen çalışmaları ziyaret ettiler.


Mendil kapmaca, körebe, seksek, ip atlama gibi birçok oyunu önce öğrenen sonra da keyifle oynayan öğrenciler, akıl ve zeka oyunları, drama ve beceri koordinasyonu parkuru etkinliklerine de büyük ilgi gösterdiler.


“Sosyal becerilerini geliştirecek”


Şehitkamil Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, anaokullarında yürütülen faaliyetler ile ilgili yaptığı açıklamada, geleneksel oyunların çocukların sosyal becerilerini güçlendirdiğini belirtti. Kaymakam Yamlı, “Çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde büyümesine katkı sağlamak amacıyla başlatılan bu proje, sadece eğlenceli zaman geçirmelerine değil, aynı zamanda gelişimlerine de olumlu etkiler sunuyor. Geleneksel oyunlar, onların sosyal becerilerini güçlendirirken, spor malzemeleri de fiziksel aktivitelere teşvik ediyor. Bu nedenle Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na ve etkinliklerde büyük bir özveri ile görev yapan tüm eğitimcilerimize teşekkür ediyorum” dedi.


“Çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda büyümelerini hedefliyoruz”


Oyun ve etkinlikler esnasında minik öğrencilere eşlik eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, çocuklara en iyi eğitim imkânlarını sunmak istediklerini ifade etti. Başkan Fadıloğlu, "Ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza en iyi eğitim imkânlarını sunmak, en öncelikli hedefimiz. Bu setler, onların hem eğlenmelerini hem de öğrenmelerini sağlayacak nitelikte tasarlandı. Amacımız, çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda büyümelerine destek olmak. Bu noktada çalışmalara katkı sunan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza sağlıklı ve mutlu bir eğitim dönemi diliyorum” şeklinde konuştu.


“Çocukların çok yönlü bir gelişim süreci geçirmelerine katkı sağlanacak”


Protokol kapsamında yürütülen faaliyetleri yerinde takip eden Şehitkamil İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, eğitimin her aşamasında çocukların sosyal, duygusal ve motor becerilerini geliştirmenin çok önemli olduğunun altını çizdi. İlçe Millî Eğitim Müdürü Yağcı, “Bu projenin ilçe genelindeki anaokullarına entegrasyonu, çocuklarımızın çok yönlü bir gelişim süreci geçirmelerine katkı sağlayacak. Eğitimin her aşamasında çocukların sosyal, duygusal ve motor becerilerinin gelişmesi bizim açımızdan çok önemli, çok değerli. Bu sürece her alanda büyük katkı sunan Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu nezdinde, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.



Sürpriz hediyeler, anaokulu öğrencilerini mutlu etti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 2 - Ankara Keçiörengücü: 2 Trendyol 1. Lig’in 18. haftasında Manisa FK, evinde Ankara Keçiörengücü ile 2-2 berabere kaldı. Maçtan dakikalar 4. dakikada sol kanattan ceza sahasına sokulan Haqi, rakip oyuncudan sıyrılıp çaprazdan yaptığı vuruşta tou ağlara gönderdi. 0-1 9. dakikada Ali’nin sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta penaltı noktasının soluna düşen topa Diouf şutunu çekti. Savunmada Toure topu sol eliyle müdahale edince hakem Süleyman Bahadır beyaz noktayı gösterdi. 10. dakikada beyaz noktanın başına geçen Fernandes, kaleci Vedat’ı ve topu ayrı köşelere yolladı. 0-2 21. dakikada Adekanye’nin ceza sahası içi sağ çaprazından şutunda savunmadan dönen topla buluşan Benrahou ceza yayının gerisinden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. 1-2 22. dakikada sol kanattan Yusuf’un ortasında arka direkte Adekanye kafayla topu ağlara gönderdi. 2-2 25. dakikada Ankara Keçiörengücü atağında Fernandes ceza sahası dışında pasını verdiği Roshi’nin vuruşunda meşin yuvarlak kale direğinin hemen yanında auta çıktı. 65. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Diony’nin vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı. Stat: 19 Mayıs Hakemler: Süleyman Bahadır, Kemal Mavi, Barış Çiçeksuyu Manisa FK: Vedat, Yusuf, Herelle, Diony, Lindseth, Adekanye (Umut Erdem dk. 57), Benrahhou (Cissokho dk. 90+2), Yasin, Burak (Muhammed Enes dk. 76), Ayberk, Toure Yedekler: Saim, Ada, Osman Kahraman, Umut Can Aslan, Yunus Emre, Oğuzhan, Ahmet, Teknik Direktör: Mustafa Dalcı Ankara Keçiörengücü: Aykut, Oğuzcan, Erkam, Roshi (Halil Can dk. 87), Ali Dere, İbrahim, Haqi Osman (Ali Akman dk. 81), Sitoe, İshak (Süleyman dk. 74), Diouf, Fernandes Yedekler: Emre, Emirhan, Abdullah, Nascimento, Eren Sami, Tahsin Teknik Direktör: Yalçın Koşukavak Goller: Haqi (dk. 4), Fernandes (dk. 10 pen.), (Ankara Keçiörengücü), Benrahou (dk. 21), Adekanye (dk. 22) (Manisa FK) Sarı kartlar: Herelle, Ayberk (Manisa FK), Ali Dere, Erkam (Ankara Keçiörengücü)
İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş: "Çocuklarımızın güvenliğini önceleyen sosyal medya düzenlemesini yakın zamanda hayata geçirmekte kararlıyız" Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Biz çocuklarımıza daha güvenli bir dijital dünya sunmak istiyoruz. Bu kapsamda çocuklarımızın güvenliğini önceleyen bir sosyal medya düzenlemesini yakın zamanda hayata geçirmekte kararlıyız" dedi. Cihannüma Derneği, Esenler Belediyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen "Ailenin Karşılaştığı Yeni Nesil Sorunlar" çalıştayının kapanış programı Yıldız Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Programa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İstanbul Valisi Davut Gül, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, akademisyenler, eğitmenler ve çok sayıda davetli katıldı. Programda konuşan Bakan Göktaş, "Aileyi konuşurken aslında insanın hayata tutunduğu temel zemini, toplumun mihenk taşını ve medeniyetimizin sürekliliğini de konuşuyoruz. Aile, değerlerimizin, sorumluluk bilincinin ve aidiyet duygusunun ilk öğrenildiği yerdir. Bu nedenle ailede yaşanan her dönüşüm sadece hanede değil, toplumun tamamını derinden etkiler" dedi. Dünyada yaşanan hızlı değişimlerin aile yapısını doğrudan etkilediğini belirten Göktaş, "Teknoloji, şehirleşme, çalışma hayatı ve kültürel etkileşimler bireyin yaşam biçimini dönüştürürken, aile ilişkilerini de yeniden şekillendiriyor. Artık klasik sorunların ötesine geçen, daha karmaşık bir tabloyla karşı karşıyayız. Dijitalleşmenin hızla artması, yüz yüze iletişimin zayıflaması, bireyselliğin güç kazanması ve toplumsal rollerin değişimi bu sorunların temel kaynakları arasında yer almaktadır. Çocukların ve gençlerin yönlendirici içerikler nedeniyle cinsel kimlik algılarında belirsizlik yaşamalarında ve aidiyet duygusunun zayıflamasında belirir" dedi. Sosyal medya düzenlemesine ilişkin konuşan Göktaş, "Biz çocuklarımıza daha güvenli bir dijital dünya sunmak istiyoruz. Bu kapsamda çocuklarımızın güvenliğini önceleyen bir sosyal medya düzenlemesini yakın zamanda hayata geçirmekte kararlıyız. Aile bizim için bir istatistik konusu değil, varoluş sebebimiz, kültürümüzün taşıyıcısı ve geleceğimizin güvencesidir" şeklinde konuştu.
İstanbul Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 0 - Çaykur Rizespor: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 17. haftasında Beşiktaş, evinde Çaykur Rizespor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 11. dakikada Laçi’nin uzak mesafeden sert şutunda meşin yuvarlak direğin yanından az farkla dışarıya çıktı. 21. dakikada Djalo’nun ara pasında Abraham ceza sahası sol çaprazında kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda şutunu çekti ancak kaleci Erdem meşin yuvarlağı ayaklarıyla kurtardı. 29. dakikada sol taraftan Laçi’nin direkt penaltı noktası gerisine ortaladığı topa Rak-Sakyi bekletmeden vuruşunu yaptı. Ağlara giden meşin yuvarlak kale çizgisi önünde Orkun’da kaldı ve uzaklaştırıldı. 35. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazında topu alan Orkun’un uzak direğe sert şutunda kaleci Erdem meşin yuvarlağı son anda çeldi. 45+2. dakikada Cerny’nin pasında topla buluşan Orkun’un ceza sahası dışı sol çaprazından şutunda meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına döndü. Stat: Tüpraş Hakemler: Cihan Aydın, Anıl Usta, Bilal Gölen Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Taylan Bulut, Gabriel Paulista, Tiago Djalo, Rıdvan Yılmaz, Demir Ege Tıknaz, Kartal Kayra Yılmaz, Milot Rashica, Orkun Kökçü, Vaclav Cerny, Tammy Abraham (Devrim Şahin dk. 45) Yedekler: Mert Günok, Jonas Svensson, Salih Uçan, Felix Uduokhai, Necip Uysal, Gökhan Sazdağı, Rafa Silva, David Jurasek, Emirhan Topçu Teknik Direktör: Sergen Yalçın Çaykur Rizespor: Erdem Canpolat, Mithat Pala, Samet Akaydin, Modibo Sagnan, Casper Hojer, Qazim Laçi, Giannis Papanikolaou, Jesuran Rak-Sakyi, Ibrahim Olawoyin, Antonio Augusto, Ali Sowe Yedekler: Eren Kılıç, Osman Yağız Topçu, Husniddin Alikulov, Attila Mocsi, Taha Şahin, Taylan Antalyalı, Muhamed Buljubasic, Halil Dervişoğlu, Altın Zeqiri, Emrecan Bulut Teknik Direktör: Recep Uçar Sarı kart: Kartal Kayra Yılmaz (Beşiktaş)