ÇEVRE - 13 Şubat 2021 Cumartesi 10:16

Köylü ormanına sahip çıktı, usulsüz kesim durduruldu

A
A
A
Köylü ormanına sahip çıktı, usulsüz kesim durduruldu

Giresun’un Görele ilçesi Taşlık Köyü’nde Ezelteri ormanında gençleştirme projesi kapsamında gerçekleştirilen ağaç kesimi köylüleri ayağa kaldırdı.

Giresun’un Görele ilçesi Taşlık Köyü’nde Ezelteri ormanında gençleştirme projesi kapsamında gerçekleştirilen ağaç kesimi köylüleri ayağa kaldırdı. Köylülerin tepkisi ve şikayetleri üzerine yapılan incelemelerde kesim ihalesinin alan firmanın usulsüz ağaç kesimi yaptığı iddiasıyla Görele Cumhuriyet Savcılığı’nın soruşturma başlatırken, kesim işlemleri de durduruldu. Kesilen ağaçlara ise Orman İşletme Müdürlüğü tarafından el konuldu.


Alınan bilgiye göre, Taşlık köyü Ezelteri mevkiinde gençleştirme yeni fidan dikimiyle ilgili proje kapsamında ağaç kesim ihalesi yapıldı. Yapılan ihale kapsamında kesilecek ağaçlar mühürlendi. Ancak kesimi takip eden köylülerin ihbarı sonrasında Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin denetimi ile mühürsüz ağaçların da kesildiği tespit edildi. Gerekli işlemler yapılarak konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Görele Cumhuriyet Savcılığı konuyla ilgili soruşturma başlatırken, kesim durduruldu, kesilen ağaçlara ise el konuldu.


Köy sakinlerinden Nevzat Eyibil konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Ormana yol vurulmuş ve yol güzergahındaki ağaçlar kesilecek diye biliyorduk ancak baktığımızda ormanda adeta ağaç katliamı yaptığını gördük bunun üzerine ilgili yerlere bilgi verdik. Şuanda kesimin durdurulması ve gerekli incelemenin yapılması ormanlarımızı korumak adına son derece bizi mutlu etti” ifadelerini kullandı.


Ormanda ağaç kesimi sonucu köy şebeke suyunun hasar gördüğünü ve köy yollarının da bozulduğunu ifade eden Köy Muhtarı İbrahim Tüysüz ise “Ormandaki usulsüz kesimleri görünce hemen ilgili makamlara tespit ve inceleme için dilekçeler verdik ve dilekçelerimizin sonucunda da gerekli işlemlerin yapıldığını gördük. Bununla birlikte ağaç kesimi ve nakliyesi sırasında köyümüzün içme suyu ve yolları ciddi hasar görmüştü. Bu konuda da gerekli girişimlerde bulunduk ve hem yol hem de içme suyu sorunumuzun çözülmesi için çalışma başlatılacak” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Zeyyat Kafkas: "Asıl çirkinlik, etik değerleri ayaklar altına alıp sonra ‘mağdur edebiyatı’ yapmaktır" Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk’ün açıklamalarının yaşananların üstünü örtme çabasından başka bir şey olmadığını belirterek, "Asıl çirkinlik, etik değerleri ayaklar altına alıp sonra ‘mağdur edebiyatı’ yapmaktır" dedi. Trendyol Süper Lig’in 28. haftasında Trabzonspor’un sahasında Galatasaray’ı 2-1 mağlup ettiği maçın ardından Kulüp Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk’ün açıklamalarına sert tepki gösterdi. Kafkas, yaptığı açıklamada, Öztürk’ün ifadelerinin gerçekleri çarpıttığını belirterek, "Galatasaray’ı 2-1 mağlup ettiğimiz maçtan sonra Metin Öztürk’ün hadsiz ve gerçekleri çarpıtan açıklamaları, yaşananların üstünü örtme çabasından başka bir şey değildir" dedi. Trabzon’da misafirperverliğin her zaman ön planda olduğunu vurgulayan Kafkas, "Her şeyden önce bilinmelidir ki; Trabzon’a gelen herkese bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kulübümüzün vakarına yakışır şekilde misafirperverlik gösterilir. Bu bizim kültürümüzdür" ifadelerini kullandı. Açıklamasında Galatasaray cephesini etik dışı davranmakla suçlayan Kafkas, şu ifadelere yer verdi: "Ancak hiç kimse, kendi kirli hesaplarının doğurduğu sonuçları Trabzonspor’a ‘çirkinlik’ yaftası yapıştırarak gizleyemez. Metin Öztürk’ün ‘çirkinlik’ diye tarif etmeye çalıştığı tablo, bizzat temsil ettiği anlayışın ürünüdür. Çünkü asıl çirkinlik; sözleşmesi devam eden oyuncularla kulübünü devre dışı bırakarak gizli görüşmeler yapmaktır. Asıl çirkinlik; milli takım kampında, gözlerden uzak temaslarla futbolcumuzun aklını çelmeye kalkmaktır. Asıl çirkinlik; yöneticilerin ofislerinde oyuncu çağırıp gizli planlarla iş bitirmeye çalışmaktır. Asıl çirkinlik; etik değerleri ayaklar altına alıp sonra dönüp ‘mağdur edebiyatı’ yapmaktır." Bir oyuncu transferi üzerinden de eleştirilerini sürdüren Kafkas, "Asıl çirkinlik, bizim anlaşma sağladığımız 18 yaşındaki bir oyuncuya sonradan daha yüksek para teklif edip transferi o şekilde bozmaktır. Asıl çirkinlik, bununla da yetinmeyip bu akşam çıkıp utanmadan, sıkılmadan, pişkin pişkin ‘parasını verip aldık’ diyebilecek kadar aciz bir duruma düşmektir" dedi. Trabzonspor’un hiçbir kulübü düşman olarak görmediğini belirten Kafkas, "Fakat Trabzonspor’un hukukuna, emeğine ve onuruna yönelik bir müdahale varsa, orada tavrımız da duruşumuz da nettir. İhaneti ‘transfer politikası’, kurnazlığı ‘yöneticilik’, organize temasları da ‘doğal süreç’ gibi göstermeye çalışanlara karşı susacak, el uzatacak, yan yana gelecek değiliz" ifadelerini kullandı. Kafkas, açıklamasının sonunda, "Metin Öztürk, kamuoyu önünde hamasi cümleler kurmadan önce, bu noktaya nasıl gelindiğinin muhasebesini önce kendi vicdanında yapmalıdır. Bugün konuşulan mesele, kimsenin kimseyi nasıl karşıladığı değil; kimin neyi, ne kadar hak ettiği meselesidir" diyerek sözlerini tamamladı.