GENEL - 01 Nisan 2015 Çarşamba 17:28

Şehit Savcı Kiraz İçin Gümüşhane'de Tören Düzenlendi

A
A
A
Şehit Savcı Kiraz İçin Gümüşhane'de Tören Düzenlendi

İstanbul Adliyesi’nde rehin alındıktan sonra şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Gümüşhane’de tören düzenlendi.
Adalet Sarayı önünde gerçekleştirilen programa Garnizon Komutanı Albay Erdal Eren, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Adli Yargı Adalet Komisyonu ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muhammed Zafer Terzi, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Müftüsü Ercan Aksu, Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Başkanı Av. İsmail Taştan, hakim, savcı, avukat ve adliye çalışanları katıldı.
“CAN EVİMİZDEN VURULDUK”
Saygı duruşunda bulunulmasının ardından yaptığı konuşmasına “Keşke bugün burada Türk adaleti adına daha güzel şeyler konuşmak için bir araya gelseydik” temennisiyle başlayan Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, can evlerinden vurulduklarını söyledi.
“TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ BÜYÜK BİR DEVLETTİR, BU SALDIRILAR HİÇBİR ZAMAN BİZİM BİRLİĞİMİZİ, BERABERLİĞİMİZİ BOZAMAZ”
Şehit Savcı Kiraz’ın mesaisi 12.00’da bitmesine rağmen 12.36’da görevinin başında ve adalet tesis etmek için çalıştığı sırada menfur bir saldırı sonucu şehit edildiğini ifade eden Çevik, “Maalesef Türkiye’nin göbeğinde, en iyi korunan adliye saraylarımızın birinde böyle bir menfur saldırıyla karşı karşıya kaldık. İnşallah büyüklerimiz de bu olaydan ders çıkaracak. Hep birlikte, tüm yargı çalışanları olarak bizler de gereken dersleri çıkarıp bir daha bu tarz menfur saldırıların gerçekleşmesini önlemek amacıyla gerekli tedbirleri alacağız. Türkiye Cumhuriyeti devleti büyük bir devlettir. Bu saldırılar hiçbir zaman bizim birliğimizi, beraberliğimizi bozamaz. Büyük iş yükü altında çalışan yargı çalışanlarının şevkini hiçbir zaman kıramaz. Terörü lanetliyoruz. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Başta eşi, çocukları ve kederli ailesine sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun. Hepimizin, devletimizin, milletimizin başı sağolsun” dedi.
“KELİMELERİN KİFAYETSİZ KALDIĞI BİR GÜNDEYİZ”
Adli Yargı Adalet Komisyonu ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muhammed Zafer Terzi de konuşmasında kendilerini bu zor ve acı günlerinde yalnız bırakmadıkları için tüm katılımcılara teşekkür etti. Hain bir saldırı sonucu meslektaşlarının şehit edilmesinden dolayı derin üzüntü duyduklarını kaydeden Terzi, “Bu ilk değil ama inşallah son olacak bu saldırı. Bunun biz adliye çalışanlarını yolumuzdan geri koymayacağını bütün arkadaşlarım adına özellikle belirtmek isterim. Kelimelerin kifayetsiz kaldığı bu günde meslektaşımızın ailesine, dostlarına ve camiamıza sabırlar diliyorum. Milletimizin, bizlerin başı sağolsun” diye konuştu.
“TÜRK YARGISINA VE ADALETİNE MERMİ SIKILMIŞTIR”
Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Başkanı Av. İsmail Taştan ise meydana gelen menfur olayla Türk yargısına ve adaletine mermi sıkıldığını belirterek, şunları söyledi: “Biz bu sıkılan mermiyi, mermiyi sıkan ve sıktıran elleri şiddetle, nefretle kınıyoruz. Yapılan saldırıyı kabullenmek mümkün değildir. Savcımızın şehit edilmesi nedeniyle son derece üzgünüz. Bu üzüntümüzü yüreğimizin en derin noktalarından itibaren en şiddetli öfkemizle hissediyoruz. Gönül isterdi ki her türlü tedbir alınsın, hiçbir savcımız böyle bir menfur saldırıya maruz kalmasın. İnşallah hiçbir eksiklik olmayacak şekilde bundan sonra da tedbir alınmasını diliyoruz. Bu konuda biz avukatlarda elimizden geleni yapacağımızı ifade ediyoruz. Bu saldırının engellenip engellenemeyeceği hususunun da irdelenmesinin bundan sonra Türk yargısının birinci vazifesi olacaktır diye umuyorum. Hepimizin başı sağolsun.”
Yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Ercan Aksu tarafından şehit Savcı Kiraz için duaların yapılmasıyla program sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Bu merkez geleceğin bilim insanlarını yetiştiriyor Kayseri’de Kocasinan Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kocasinan İnovasyon Merkezi; bilim ve teknoloji alanında çocuklar ile gençlere yönelik yürüttüğü çalışmalarla dikkat çekiyor. 2024 yılından itibaren aktif olarak hizmet veren merkez; bugüne kadar yaklaşık 15 bin öğrenciyi ağırlarken, gençler robotik kodlamadan uzay ve havacılığa, astronomiden sanal gerçekliğe kadar hem teorik hem pratik eğitimler veriyor. 2024 yılından bu yana hizmet verdiklerini kaydeden İnovasyon Merkezi Müdürü Tamer Akın, öğrencilerin randevu sistemiyle merkezi ziyaret ettiğini belirterek, "Uzay ve havacılık, astronomi, sanal gerçeklik ve robotik kodlama olmak üzere dört farklı atölyemiz bulunuyor. Bilim ve teknolojinin geleceğin en önemli alanları olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle çocuklarımızda erken yaşta farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz" dedi. Teknolojinin yalnızca tüketim amaçlı kullanılmaması gerektiğini vurgulayan Akın, çocukların telefon ve tablet bağımlılığından uzaklaşarak üretken bir teknoloji anlayışıyla yetişmesini hedeflediklerini söyledi. Kayseri’den geleceğin bilim insanları, mühendisleri ve astronotlarının çıkabileceğine inandıklarını ifade eden Akın, Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın desteğiyle öğrencilere ücretsiz eğitim ve proje desteği sunduklarını kaydetti. Merkezin yalnızca okul çağındaki öğrencilere değil, üniversite öğrencilerine de destek verdiğini belirten Akın, "Üniversite öğrencilerimizle özel projelerde bulunuyoruz. Teknofest, Kocasfest gibi festivallerde yarışacaklara biz de merkez olarak destek veriyoruz. İlkokul 4’ten üniversite de dahil olmak üzere öğrencilerimize her türlü bilgi, teknoloji bakımından desteklerimizi ücretsiz şekilde veriyoruz" ifadelerini kullandı. "Öğrencilerimiz özgüven kazanıyor" İnovasyon Merkezi Robotik Kodlama Öğretmeni Kübra Özdemir Özcan ise robotik kodlama eğitimlerinin öğrencilerin analitik düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirdiğini söyledi. Eğitimlerin üç aşamalı olarak verildiğini aktaran Özcan, "Öğrencilerimiz ilk başta ‘Ben yapamam’ düşüncesiyle geliyor. Ancak süreç içerisinde hem teorik hem pratik eğitimlerle özgüven kazanıyorlar" diye konuştu. Özcan, öğrencilerin bilgisayarı doğru ve bilinçli kullanmaları için yönlendirme yaptıklarını belirterek; "Bir problemle karşılaştıklarında çözüm yolları üretebilmelerini sağlıyoruz. Özellikle ortaokul çağından itibaren öğrencilerimiz robotik kodlama alanına yoğun ilgi gösteriyor. Geleceğin mesleklerine hazırlanmaları için onları teknolojiyle üretken şekilde buluşturuyoruz" dedi.
Eskişehir Eskişehir Vali Münir Raif Güney İlkokulu öğrenc ileri bağımlılığa karşı festivalde Eskişehir Vali Münir Raif Güney İlkokulu 3/F sınıfı öğrencileri; sınıf öğretmenleri Elif İlbars rehberliğinde, teknoloji ve sağlıklı yaşamı bir araya getiren anlamlı bir etkinlikte boy gösterdi. Yeşilay tarafından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ev sahipliğinde düzenlenen festivalde; minikler, hem eğlendi hem de dijital dünyanın risklerine karşı bilinçlendi. Harezmi Modeli ile Dijital Bağımlılığa ‘Dur’ dediler. Okulda uygulanan ‘Harezmi Eğitim Modeli’ kapsamında ‘Dijital Ekran Bağımlılığı’ üzerine çalışmalar yürüten 3/F sınıfı öğrencileri, teorik bilgilerini festival alanındaki pratik uygulamalarla pekiştirdi. Disiplinler arası bir yaklaşımla problemleri çözmeyi öğrenen öğrenciler, ekran karşısında geçirilen pasif zamanın yerine üretkenliği koymanın önemini kavradılar. Milli voleybolcu Meryem Boz ile motivasyon dolu anlar Festivalin en heyecan verici anlarından biri ise, A Milli Kadın Voleybol Takımının yıldız ismi Meryem Boz ile gerçekleşen buluşma oldu. ‘Mavi Şimşek’ lakaplı milli sporcuyla tanışma imkânı bulan öğrenciler, sporun bağımlılıkla mücadeledeki rolünü, disiplinli çalışmanın başarıya etkisini fiziksel aktivitenin dijital dünyadan çok daha eğlenceli olduğunu bizzat bir şampiyondan dinlediler. Atölyelerle dolu bir gün Gün boyu süren etkinliklerde öğrenciler çeşitli atölyelere katıldı, Yeşilay yetkililerinden bağımlılık türleri ve korunma yolları hakkında hayati bilgiler aldılar. Vali Münir Raif Güney İlkokulu öğrencileri, festival sonunda sağlıklı yaşam sözü vererek dijital bağımlılığa karşı toplumsal bir farkındalık elçisi olma yolunda ilk büyük adımlarını atmış oldular.
İstanbul SAHA EXPO’daki çok katmanlı sistemler havadan görüntülendi Türkiye’nin savunma sanayisindeki ileri teknoloji sistemleri havadan görüntülendi. SAHA EXPO’da sergilenen yerli ve milli savunma teknolojileri dikkat çeken görüntüler oluşturdu. SAHA EXPO’da yer alan çok katmanlı yapı içerisinde Türkiye’nin hava savunma mimarisini oluşturan sistemler öne çıkarken, çekilen görüntülerde TAYFUN füzesi ile Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar AKINCI, TB3, TB2 ve K2 Kamikazesi dikkat çekti. ÇELİK KUBBE’nin yeni katmanları da görüntülendi Aselsan, SAHA EXPO 2026’da ÇELİK KUBBE’ye entegre edilecek yeni katmanları tanıttı. Elektronik harp, yönlendirilmiş enerji ve anti-dron kabiliyetlerine sahip sistemler görüntülendi. Görüntülerde, Ilgar 3-lt, Koral AD, Miğfer, Gökalp, Gökberk 10 ve Ejderha AD 210 öne çıktı. Yeni sistemlerin özellikle İHA ve dron tehditlerine karşı çok katmanlı koruma sağlaması hedefleniyor. Altay tankı da sergi alanında Türkiye’nin savunma sanayisinde geliştirilen en güçlü kara araçlarından biri olan Altay tankı, SAHA EXPO’da ziyaretçilerle buluştu. Milli ana muharebe tankının da yer aldığı fuar alanı, havadan görüntülendi. Türkiye’nin son teknoloji savunma sanayi ürünleri yan yana SAHA EXPO dış sergi alanında Türkiye’nin son savunma sanayi ürünlerinin hepsi yan yana sergileniyor. Aselsan’ın geliştirdiği Koral, Ilgar, Alp, Hisar, Korkut, İhtar, Ejderha ve Gökberk sistemleri yan yana görüntülenirken, Roketsan’ın Tayfun füzesi de havadan çekilen görüntülerde dikkat çekti.