Son Dakika
|
Trump: "(İran’da düşürülen ABD savaş uçağı) Bu bir savaş, savaş halindeyiz"
Bakan Fidan’dan diplomasi trafiği
Mardin’de kaybolan yaşlı kadın ölü bulundu
İzmir’de parkta 2 yaşındaki çocuğa bıçakla saldıran şüpheli tutuklandı
Pakistan'da 6,3 büyüklüğünde deprem
Gaziantep’te 4 yaşındaki Asiye Ateş’e pitbull saldırısı davasında karar
10 yıldır aranan FETÖ üyesi çatı katında yakalandı
Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür
Bakan Kurum’dan tarihi kentsel dönüşüm müjdesi
Maltepe’de minibüs araca çarptı: Kaza anı kamerada
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
A Genocide Survivor Searching the Ruins of Sabra in Gaza
Boğaz’da gemi arızası: Trafik çift yönlü askıya alındı
Pakistan'da 6,3 büyüklüğünde deprem
NASA, Artemis II görevinden Dünya’nın yeni fotoğrafını paylaştı
10 yıldır aranan FETÖ üyesi çatı katında yakalandı
SEDAŞ’ın kazdığı çukura belediye aracı düştü
Kolluk kuvvetleri, basın kartını ibraz eden gazetecilerden ayrı bir kimlik talep etmeyecek
Define ararken yakalandı, hırsızlıktan gözaltına alındı
GÜNDEM
Bu laleleri gözleri gibi koruyorlar
04 Nisan 2026 Cumartesi - 06:23:03
Eskişehir’in Seyitgazi ilçesi Değişören mahallesi, ilkbaharla birlikte çiçek açan ve yörede ‘Turşail’ olarak isimlendirilen ters lalelerle süslendi. Nadide bitkiye çok değer veren yöre halkı tarafından laleleri adeta gözleri gibi korunuyor. Bazı bölgelerde "Ağlayan gelin" ya da "Hüzün çiçeği" olarak da bilinen endemik tür ters laleler, kanunen koruma altında da bulunuyor. Türkiye genelinde 43 türü bulunan ve bunlardan 20’si endemik olan laleyi koparanlara 700 bin liralı cezai işlem uygulanacağı belirtilerken Değişören mahallesi halkı, bu bilinçle hareket ediyor. Her yıl nisan ve mayıs aylarında çiçek açan laleler, kısa ömürlerinde renkleri ve duruşları ile çevresine büyük güzellik katıyor. Mahalle sakinlerinden Selami Özdemir, ters lalelerinden açması ile geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu ilkbaharda da mutlu olduklarını anlattı. Gerek kendiliğinden yetişen ve gerekse soğanları ile sayıları artan lalelerin uzun yıllardır köy mezarlığı başta olmak üzere birçok evin bahçesinde, çevrede yetiştiğini anlatan Özdemir, "Biz bu lalelerin kıymetini elbette biliyoruz. Bu laleler mahallemize ayrı bir renk katıyor. Koparmanın cezasını da biliyorum, ama zevkle koruyoruz. Her yıl yaklaşık 20 günlük bir sürede mahallemizin birçok yeri bu laleler ile süsleniyor. Eskiden köy içinde daha fazla vardı, ama bu yıllarda sayılarında bir azalma var. Biz yöremizde bu laleye ‘Turşail’ ismini veriyoruz" dedi.
04 Nisan 2026 Cumartesi - 06:15
Kütahya’da şehit itfaiye eri anısına fidan dikildi
Kütahya’da, Şehit İtfaiye Eri Ömer Türk anısına Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) yerleşkesinde fidan dikim etkinliği düzenlendi. Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü öncülüğünde, üniversite toplulukları ve Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinliğe AFAD İl Müdürü İsmail Özkan ile kurum personeli katıldı. Yetkililer, etkinliğe katkı sunanlara teşekkür ederken, şehit Ömer Türk’e rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır dileklerini iletti.
04 Nisan 2026 Cumartesi - 05:55
Tomarza Büyükcanlı Mahalle Muhtarı son yolculuğuna uğurlandı
Tomarza’da geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Büyükcanlı Mahalle Muhtarı Murat Coşkun toprağa verildi. Tomarza ilçesine Büyükcanlı Mahalle Muhtarı Murat Coşkun’un cenazesine yüzlerce Tomarzalı katıldı. 40 yaşındaki Büyükcanlı Mahalle Muhtarı Murat Coşkun, 2 Nisan Perşembe günü geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. Merhum muhtarın cenazesi, Cuma namazı sonrası yüzlerce vatandaşın katılımıyla Büyükcanlı Mahallesi’nde kaldırıldı. Vatandaşlar Cuma namazını Büyükcanlı Mahalle Mezarlığında kıldıktan sonra genç yaşta hayatını kaybeden muhtarın cenaze namazı için saf tuttu. Cenaze namazı Tomarza İlçe Müftüsü Sami Özgün tarafından kıldırıldı. Kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınan Mahalle Muhtarı Murat Coşkun, Büyükcanlı Mahalle Mezarlığında gözyaşları ve dualar eşliğinde toprağa verildi.
04 Nisan 2026 Cumartesi - 00:57
Besni’de sağanak ve sis etkili oldu
Adıyaman’ın Besni ilçesinde sağanak yağış ve yoğun sis etkili oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından ilçede gün boyunca aralıklarla şiddetli sağanak yağış görüldü. Akşam saatlerinde ise özellikle yüksek kesimlerde yoğun sis oluştu. Sis nedeniyle özellikle yüksek kesimler başta olmak üzere, bazı bölgelerde görüş mesafesi 10 metreye kadar düştü. Sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük yaşarken, yetkililer dikkatli olunması yönünde uyarılarda bulundu.
Çok Okunan Kategori Haberleri
1
02 Nisan 2026 Perşembe- 09:45
İzmir’de domuzlar sosyal hayatın parçası olmaya başladı
2
01 Nisan 2026 Çarşamba- 13:19
Keçileriyle ömür geçirdiler, şikayetle yıkıldılar: "Uykularımız kaçtı"
3
02 Nisan 2026 Perşembe- 16:22
Pendik’te Milli Takım sevinci: 20 bin lokma, 1000 lahmacun dağıtıldı
4
02 Nisan 2026 Perşembe- 14:20
Sivas Belediyesi’nin İHA pisti Türkiye’ye örnek oldu
5
03 Nisan 2026 Cuma- 12:03
Kütahya’da 70 yıldır ilmek atan emekli öğretmenin azmi örnek oluyor
14 Mart 2026 Cumartesi - 09:30
Başkan İbrahim Çenet, öğrencilerle iftarda buluştu
Osmaniye Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programları kapsamında, Ankara Osmaniye Vakfı’nda üniversite öğrencileri iftar sofrasında bir araya geldi. Belediye Başkanı İbrahim Çenet’in de katıldığı program yoğun katılımla gerçekleşti. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Osmaniye Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programları kapsamında Ankara’da öğrenim gören Osmaniyeli üniversite öğrencileri aynı sofrada buluştu. Osmaniye Vakfı’nda gerçekleştirilen iftar programında öğrenciler sıcak ve samimi bir aile ortamında oruçlarını açtı. Birlik, beraberlik ve kaynaşmanın ön planda olduğu programda öğrenciler Ramazan ayının bereketini ve manevi atmosferini birlikte yaşadı. Belediye Başkanı İbrahim Çenet’in eşi Ebru Çenet ile birlikte katıldığı programda öğrencilerin mutluluğu yüzlerinden okundu. MHP Özel Kalem Müdür Yardımcısı ve Osmaniye Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Akın Yavuz’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftar programının ardından Başkan Çenet, öğrencilerle samimi bir sohbet gerçekleştirdi. Çenet, Osmaniye’de tamamlanan, yapımı devam eden ve planlanan projeler hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Gençlerin talep ve önerilerini de dinleyen Başkan Çenet, öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi. İftar programının ardından konuşan Belediye Başkanı İbrahim Çenet, "Bugün Ankara’da Osmaniye Vakfı’ndayız. Maneviyatı yüksek bir ayda, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin himayelerinde faaliyetlerini sürdüren ve Akın Yavuz’un Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Osmaniye Vakfı’nda öğrencilerimizle bir araya geldik. İftar sonrası gerçekleştirdiğimiz sohbet de son derece güzel geçti. Bizlere ev sahipliği yapan vakıf başkanımıza teşekkür ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum." dedi. Belediye Başkanı İbrahim Çenet’e teşekkür eden MHP Özel Kalem Müdür Yardımcısı ve Osmaniye Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Akın Yavuz ise Osmaniye Vakfı olarak çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Program sonunda Osmaniye Belediyesi tarafından hazırlanan hediyeler öğrencilere takdim edildi ve günün anısına çekilen hatıra fotoğraflarıyla program sona erdi.
14 Mart 2026 Cumartesi - 09:25
Ara tatilde çocuklar sahne ve atölyelerde buluşacak
Gebze’de ara tatile giren öğrenciler için sahne gösterileri ve eğitici atölyelerden oluşan etkinlik programı hazırlandı. Beş gün sürecek etkinliklerde çocuklar tiyatro ve sahne gösterilerinin yanı sıra iki gün boyunca düzenlenecek atölye çalışmalarında keyifli ve öğretici anlar yaşayacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ara tatilde öğrenciler için birçok farklı etkinlik organize ediyor. Büyükşehirin bu etkinlikleri ile 2025-2026 eğitim öğretim yılının ikinci ara tatiline başlayan öğrenciler, keyif dolu anlar yaşayacak. Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek etkinliklerde, çocuklar sahne ve tiyatro gösterilerinin yanı sıra eğitici atölyelere katılacak. Kocaeli Büyükşehir’in ara tatil etkinlikleri iki seans halinde düzenlenecek. Sahne etkinlikleri 14,15, 16, 17 ve 18 Mart tarihlerinde, 12.00-14.00 saatlerinde yapılacak. Atölye çalışmaları ise 17-18 Mart tarihlerinde, 11.00-13.00 saatlerinde gerçekleştirilecek.
14 Mart 2026 Cumartesi - 09:20
Başkan Gençay: "Bu yıl 3.kez Türkiye Yelken Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak büyük mutluluk"
2025-2026 TYF Yelken Ligi 2. Ayak Formula Kite-Wingfoil Türkiye Şampiyonası, Didim’de gerçekleştirilen final yarışlarının ardından sona erdi. Didim Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl farklı kategorilerde üçüncü kez düzenlenen şampiyona organizasyonu, Türkiye’nin dört bir yanından gelen sporcuları Didim’in berrak sularında buluşturdu. Didim’de gerçekleştirilen yarışlar, sportif rekabetin yanı sıra görsel bir şölen niteliğiyle de izleyenlerden büyük beğeni topladı. Rüzgarın gücünü arkasına alan sporcular, yüksek tempolu yarışlarda teknik becerilerini, stratejik hamlelerini ve fiziksel dayanıklılıklarını ortaya koyarak heyecan dolu anlar yaşattı. Yarışların tamamlanmasının ardından Didim Amfi Tiyatro’da ödül töreni gerçekleştirildi. Törende dereceye giren sporculara ödülleri takdim edilirken, organizasyon toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. Başkan Gençay: "Ege’nin incisi Didim ulusal organizasyonlarda da öne çıkıyor" Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, organizasyonla ilgili açıklamasında, "Didim, tarihi mirası, eşsiz doğası, zengin kültürü, tarımı ve turizm potansiyeliyle öne çıkan bir kent. Ulusal ölçekli etkinliklerde kendini göstererek sadece turizm ve tarih açısından değil, spor ve sporcular için de önemli bir merkez olduğunu kanıtlıyor. Türkiye’nin dört bir yanından gelen sporcuları ilçemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Bu tür organizasyonlar hem sporun gelişmesine katkı sağlıyor hem de Didim’in tanıtımına değer katıyor. Tüm sporcularımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum." ifadelerini kullandı.
14 Mart 2026 Cumartesi - 09:18
Büyükakın’dan sağlıkçılara: "Siz sadece meslek değil insanlık görevi yapıyorsunuz"
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 14 Mart Tıp Bayramı için düzenlenen iftarda sağlıkçılarla bir araya geldi. Başkan Büyükakın, ""Siz sadece meslek değil insanlık görevi yapıyorsunuz" dedi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla sağlık çalışanlarını iftar yemeğinde buluşturdu. Katılımın son derece yüksek olduğu iftar, Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, iftar öncesi sağlık çalışanlarıyla sohbet etti, çalışmalarında başarılar diledi. Tüm sağlıkçıların 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayarak konuşmasına başlayan Başkan Büyükakın, çok kutsal bir görevi yerine getirdiklerini vurguladı. Büyükakın, "Böyle anlamlı günde, sizlerle aynı sofrayı paylaşmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Soframızı siz değerli sağlık kahramanlarımızla paylaşmak bizim için ayrı anlam taşıyor. İnsan hayatını korumak için gece gündüz çalışmamız takdire şayan. Özellikle pandemi döneminde yaptıklarınız unutulmaz" ifadesini kullandı. "Siz sadece meslek icra etmiyorsunuz" Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak, sağlık çalışanlarının yanında olmaya ve onların çalışma şartlarını güçlendirmeye devam edeceklerini belirten Başkan Büyükakın, "Siz sadece meslek icra etmiyorsunuz, aynı zamanda büyük bir insanlık görevi yerine getiriyorsunuz. 14 Mart Tıp Bayramınız kutlu olsun" dedi. Büyükakın, 14 Mart Tıp Bayramı anısına, Kocaeli’de görev yapan en genç hekime çiçek takdim etti.
14 Mart 2026 Cumartesi - 09:16
İl Sağlık Müdürü Gün, 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı
Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Mustafa Özkan Gün, sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı. Gün, "İnsan hayatını korumayı ve sağlığı her şeyden üstün tutmayı görev bilen hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız, gece gündüz demeden göstermiş oldukları fedakarlıkla insan hayatına dokunuyor. Bu anlamda bizler için de anlamı oldukça büyük olan 14 Mart Tıp Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.
14 Mart 2026 Cumartesi - 09:14
Başkan Çerçioğlu, Bakan Bayraktar ile birlikte iftarda vatandaşlarla bir araya geldi
Aydın Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı boyunca kentin dört bir yanında iftar sofraları kurmaya devam ediyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile birlikte Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlenen iftar programında vatandaşlar ile bir araya geldi. Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına Aydın Valisi Yakup Canpolat, AK Parti Aydın İl Başkanı Mehmet Erdem, AK Parti Aydın Milletvekilleri Seda Sarıbaş ve Mustafa Savaş ile AK Parti MKYK Üyesi Mehmet Umut Tuncer de katıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin sofrasında iftarlar hep birlikte açıldı, Ramazan ayının bereketi paylaşıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin iftar sofraları Atatürk Kent Meydanı’nın yanı sıra Nazilli ilçesinde Çapahasan Mahallesi’nde, Kuşadası ilçesinde Güzelçamlı Mahallesi’nde, Köşk ilçesinde Çiftlik Mahallesi’nde, Kuyucak ilçesinde Kayran Mahallesi’nde, Germencik ilçesinde Meşeli Mahallesi’nde, Yenipazar ilçesinde Belediye Meydanı’nda ve Efeler ilçesinde Yeniköy ile Kuyulu Mahallelerinde kuruldu. İftar sofralarının kurulmasından memnuniyet duyduklarını belirten vatandaşlar Başkan Çerçioğlu’na teşekkür etti.
14 Mart 2026 Cumartesi - 09:07
Direksiyon başında bir kadın: 15 yıldır servis şoförlüğü yapıyor
Tunceli’de yaşayan 54 yaşındaki servis şoförü Hanım Yıldırım, 15 yıldır direksiyon başında verdiği hayat mücadelesiyle çevresine örnek oluyor. Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde yaşayan 54 yaşındaki Hanım Yıldırım, 15 yıldır öğrenci servis şoförlüğü yaparak geçimini sağlıyor. Yıllardır ilçenin dağlık ve engebeli yollarında öğrencileri okula taşıyan Yıldırım, servis şoförlüğünün yanı sıra köyde yaşayan vatandaşların ihtiyaç duyduğu anlarda da aracını seferber ediyor, acil durumlarda hastaları ilçeye ulaştırarak da destek oluyor. Küçük yaşlarda yaşadığı zorluklardan etkilenerek direksiyon başına geçme hayali kurduğunu anlatan, yaşadığı zorluklara rağmen mesleğini sürdürdüğünü ifade eden Yıldırım, kadınların hayatın her alanında var olabileceğini vurguladı. Tunceli Valisi Şefik Aygöl, Hanım Yıldırım ile yaptığı görüşmede konuya ilişkin "Bir hanımefendinin gerçekten isterse neler yapabilir sorusunun ete kemiğe bürünmüş halisin" diye konuştu. "Kadın isterse her şeyi yapar" Küçükken yaşadığı olayların araç kullanma konusunda kendisini teşvik ettiğini belirten Hanım Yıldırım, kadınların istediklerinde her şeyi yapabileceklerini ifade etti. Yıldırım, "15 yıldır öğrenci servisliği yapıyorum, bir ara yolcu da taşıyordum. Şu an öğrenci servisliği yapıyorum. Geçen sene 2 sefer yapıyordum. Bu sene tek sefer yapıyorum. Bana emanet çocuklar var, onları getirip götürüyorum. Zor da olsa yapmak zorundayım. Hayat mücadelesi. Ekmeğimi kazanıyorum. Çok zor, çok kötü günler geçirdim. Çok zor günler geçirdim ama yapıyorum. Bütün kadınlar hiçbir şeyden korkmasınlar, yapsınlar. Kadın isterse her şeyi yapar. Bu mesleğe başlamamın sebebi çocuklukta, arabanın olmadığı bir zamanda hastalar vardı. Cenaze şeklinde bir şey bağlayıp götürüyorlardı. Onlar beynimde bir iz bıraktı. ‘Büyüyüp araba alacağım, ben de bir hastayı kurtarabilirim’ diyordum. Gördüğüm şeylerden, hayatın bana gösterdiği şeylerden dolayı bu yola girdim" şeklinde konuştu. "Buraya 10 tane erkek, araba koysunlar ben onlardan önce zinciri bağlarım" Yıllar içinde çevresindeki vatandaşların da güvenini kazandığını belirten Hatun Yıldırım, muhtemel bir hastalık durumunda yardım ettiğini, elinden geleni yaptığını söyledi. Yıldırım, "Buraya 10 tane erkek, araba koysunlar ben onlardan önce zinciri bağlarım. Kendimi özgür hissediyorum. İstersem her şeyi yaparım. Yeri geldiğinde traktörümü kullanıyorum, odun götürüyorum. Her şeyi yapıyorum. Direksiyon başına geçtiğim zaman kendimi özgür hissediyorum. Her ihtiyacımı görüyorum. Bir şey olduğunda hemen ilçeye gidiyorum. Bir hasta olsa ilçeye getiriyorum. Köylünün de bana karşı bir durumu var ‘sen bize bir güçsün’ diyorlar, bir şey olduğunda beni çağırıyorlar. Doğum olsa hastaneye götürüyorum, bir kadın olarak yanında oluyorum. Kadınlar korkmasın, kendini ezdirmesinler. Kadınları öldürmesinler. Kadınların yapmayacağı şey yoktur. Kadın, evin hem dışında hem de içinde her şeyi yapandır. Kadının kıymetini bilsinler. Kadınların, istediği her şeyi yapacaklarsa hepsinin yolu açık olsun, korkmasınlar. Ben bir kadınım tek başına ayakta durmayı biliyorsam herkes de bilir" dedi.
14 Mart 2026 Cumartesi - 08:22
K2 Kamikaze İHA sahaya çıktı
Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen K2 Kamikaze İHA, akıllı sürü otonomisi testleriyle sahneye çıktı. Çoklu operasyon yetenekleri ile gelişmiş yapay zekâ ve otonomi algoritmalarına sahip olan platform, 5 hava aracının farklı dizilimlerle gerçekleştirdiği formasyon uçuş testlerini başarıyla tamamladı.
14 Mart 2026 Cumartesi - 01:11
Yargıtay üyeliklerine seçimler Resmi Gazete’de yayımlandı
Yargıtay üyeliklerine 8 ismin seçilmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanlığından Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Yargıtay Birinci Başkanlığının 16 Yargıtay üyeliği kadrosunun boşaldığını bildiren yazısı gereğince 8 Yargıtay üyeliği kadrosuna seçim yapılması görüşülerek, İstanbul Anadolu ACM Başkanı Ahmet Kaya, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Bekir Altun, Büyükçekmece Hakimi Çimen Atacan Tuna, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Kürşad Serbes, Yargıtay Tetkik Hakimi İbrahim Acarlı, Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri Musa Kanıcı, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Niyazi Acar ve Kayseri BAM Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak’ın Yargıtay üyeliğine seçilmesine karar verildi.
13 Mart 2026 Cuma - 22:57
Kaymakamlar toplantısı: Bayram güvenliği, göç, tarım ve şehir düzeni görüşüldü
Samsun Valiliği koordinasyonunda gerçekleştirilen İlçe Kaymakamları Toplantısı’nda yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi güvenlik ve trafik tedbirleri başta olmak üzere düzensiz göçle mücadele, tarım alanlarının korunması, metruk binalar ve sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik çalışmalar ele alındı. Kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi ve şehirde huzur ile güvenliğin artırılmasına yönelik adımlar değerlendirildi. Toplantıya başkanlık eden Samsun Valisi Orhan Tavlı, kamu hizmetlerinin etkin yürütülmesi ve kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda, sosyoekonomik faaliyetler ile kalkınma programlarının mevcut durumu ele alınırken yaklaşan Ramazan Bayramı ve ara tatil sürecinde alınacak trafik, asayiş ve güvenlik tedbirleri de değerlendirildi. Ayrıca işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin denetim süreçleri, ruhsatsız faaliyetlerin önlenmesi ile ticari hayatın düzenlenmesi ve tüketicinin korunmasına yönelik uygulamalar görüşüldü. Toplantıda mevsimlik tarım işçilerinin geçici yerleşim alanlarında fiziki şartların iyileştirilmesi, çevre sağlığı tedbirlerinin alınması ve altyapı ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmalar da gündeme geldi. Koruyucu sağlık hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık altyapısının güçlendirilmesi ve halk sağlığı denetimleri konusunda yapılacak çalışmalar hakkında değerlendirmeler yapıldı. Düzensiz göçle mücadele, yabancıların iş ve işlemleri ile sosyal uyum süreçlerinin de ele alındığı toplantıda sivil savunma, afet yönetimi ve acil durum koordinasyonu, su kaynaklarının yönetimi, taşkın risklerinin önlenmesi ve dere yataklarının korunmasına yönelik tedbirler de görüşüldü. Kültür ve turizm hizmetlerinin desteklenmesi, kültür varlıklarının korunması ve turizm faaliyetlerinde kurumlar arası iş birliğinin geliştirilmesi konularının da gündeme geldiği toplantıda aile ve sosyal hizmetlerin güçlendirilmesi, dezavantajlı gruplara yönelik hizmetler, tarım ve orman hizmetlerinin yürütülmesi ile gıda güvenliği ve tarımsal arazilerin korunmasına yönelik çalışmalar değerlendirildi. Toplantıda ayrıca sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili yürütülen çalışmalar, metruk binalara yönelik tedbirler ve şehirde huzur ile güvenliğin sağlanmasına yönelik kurumlar arası iş birliği konuları ele alındı.
13 Mart 2026 Cuma - 22:28
AK Parti Genel Başkan Vekili Elitaş: "Kayseri her şeyin öncüsü oldu"
AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, "Kayseri her şeyin öncüsü oldu. İlk defa Türkiye’de küçük sanayinin yapıldığı yer Kayseri sanayisidir. Yine Türkiye’de en büyük organize sanayi bölgelerinden birisi Kayseri’de kuruldu" dedi. Kayseri’de KUMSmall AVM’de düzenlenen iftar programına, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, KUMSmall AVM Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Sarıkaya, protokol üyeleri ve sanayiciler katıldı. İftarın ardından açılış konuşmasını yapan KUMSmall Alışveriş Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Sarıkaya, "Ramazan ayı, paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel hissedildiği zaman dilimlerinden biridir. Bu akşam aynı sofrada bir araya gelmiş olmamızın da bu ruhu daha da güçlendirdiğine inanıyorum. Bu şehir, üreten insanların şehridir. Bu şehir, birlik olduğunda neler olabileceğini defalarca göstermiş bir şehirdir. İnanıyorum ki Kayseri, birlikte çalıştığında büyümeye, ilerlemeye ve Türkiye’ye değer katmaya devam edecektir. Sizlerin desteği ve bu şehrin güçlü ruhuyla daha nice güzel projelerde birlikte olacağımıza yürekten inanıyorum" dedi. AVM’nin kuruluşunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteklerini anlatan AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, "Buradan Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimizi sunuyorum. O dönemde Türkiye’de ilk defa iş yerlerinin yapılmasını, AVM’lerin ortaya konulmasını TOKİ vasıtasıyla Kayseri gerçekleştirdi. 2009 yılında Ercan Bey, geldiler ve Cumhurbaşkanımıza bu konuyu arz ettik. Cumhurbaşkanımız dedi ki: ‘Konut yapıyoruz.’ ‘Cumhurbaşkanım, burada yapacağımız iş yerlerinde çalışacak insanlar TOKİ’nin evlerine talip olacak ve orada oturacaklar. Onlara ev alma imkânını elde edeceğiz’ dediğimizde ‘Tamam’ dedi. 15 yıl vadeli, Toplu Konut İdaresi tarafından yapılan ve Türkiye’ye kazandırdığımız en önemli tesislerden birisi bu oldu. Yine güneş enerjisini, yenilenebilir enerjileri hayata yeni geçirdiğimiz dönemlerde, KUMSmall yapılırken, ‘Üzerine de güneş panelleri koyalım’ dedik. Ama dükkânların hepsi ayrı ayrıydı. O dönemin Enerji Bakanına da teşekkür ediyorum. Türkiye’de yine ilk defa kooperatif olarak güneş panelinin olmasına, oluşmasına ve kooperatifler adına bu şekilde yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanma imkânını sağlamış olduk. Ercan Bey bugün diyor ki: ‘AVM’nin en büyük sıkıntısı enerji.’ İnşallah bu binanın üzerine de 7,5 megavatlık bir enerji santralini, güneş panelini koyabilirsek ve bununla ilgili engelleri aşabilirsek, AVM’deki kardeşlerimiz de daha imkânlı ve daha verimli bir şekilde işlerini devam ettirecekler" ifadelerini kullandı. "Kayseri her şeyin öncüsü oldu" Kayseri’nin sanayi de öncü bir il olduğunu dile getiren Elitaş, "Yine bu dönem yapmaya çalıştığımız, Ankara ile Adana yolunun arasında bir arazi aldık. Toplam 2 milyon 700 metrekarelik bir arazi. Burada yolları ve sosyal donatıları ayırdıktan sonra, bin civarında 800 ile 1000 metrelik iş yeri ortaya çıkacak. İnşallah onunla ilgili çalışmalarımıza da devam ediyoruz. Umuyorum 3 yıl içerisinde o bölgede de mobilya üzerine yapılan bin metrelik bir sanayi sitesi ortaya çıkmış olacak. Son yıllarda Kayseri’ye önemli katkılar sağladık. Hakikaten yapılan eserler çok önemli. Kayseri her şeyin öncüsü oldu. İlk defa Türkiye’de küçük sanayinin yapıldığı yer Kayseri sanayisidir. Yine Türkiye’de en büyük organize sanayi bölgelerinden birisi Kayseri’de kuruldu. Türkiye’nin ilk OSB’si 1961 yılında kurulan Bursa Organize Sanayi Bölgesi’dir. Daha sonra gelen 3. veya 4. organize sanayi bölgesi de Kayseri’dedir. 1976 yılında faaliyete geçmiş ve bugün 1500 sanayi tesisinin bulunduğu bir OSB hâline gelmiştir. İlklerin şehri hep Kayseri’dir. Türkiye’de 3. serbest bölge Kayseri’de kuruldu. 1.’si Mersin Serbest Bölgesi, 2.’si Ege Serbest Sanayi Bölgesi, 3.’sü ise Kayseri Serbest Bölgesi’dir. Bu birlik ve beraberlik içinde yaptığımız, aynı hedef doğrultusunda koştuğumuz tüm siyasi partiler ile birlikte, özellikle son zamanlarda Cumhur İttifakı ile birlikte yaptığımız faaliyetler çerçevesinde tüm Türkiye’de olduğu gibi Kayseri’de de çok önemli hizmetlere imza atıyoruz" diye konuştu. Basın mensuplarının pastırma, sucuk ve mantıyla ilgili yanlış bir algı oluşturabilecek konuları gündeme getirmesinin vatandaşlık görevi olduğunu belirten Elitaş, "Değerli sanayiciler, yaptığımız iş önemli bir iş. Her şeyin kalitelisini yapmamız lazım. Bugün Türkiye nasıl dünyada kaliteli ürünleriyle başka ülkelerle rekabet edebilir hâle geldiyse; başka ülkelerde işçilerin aylık geliri ortalama 80 dolar iken Türkiye’de asgari ücret 650 dolar civarında olmasına rağmen onlarla rekabet edebiliyorsak, bu kalitemizin işidir. Ürettiğimiz ürünleri kaliteli hâle getirmemiz gerekiyor. Kayseri’nin en önemli değerlerinden mantısı, pastırması ve sucuğu geleneksel varlıklarımızdır ve yıllar itibarıyla örneklerimizdendir. Ne olur basınımız; kalitesiz iş yapanlar varsa, bizim haklı gururumuzu haksız hale getirecek bir durum ortaya çıkarsa, bizim ünümüzü, dünya çapındaki değerimizi, uluslararası normlara ulaşmış Kayseri pastırmamıza, sucuğumuza, mantımıza yanlış bir algı oluşturabilecek bir şey yapılırsa bunu gündeme getirsin. Bu bizim vatandaşlık görevimizdir, Kayseri olarak görevimizdir" diye konuştu.
13 Mart 2026 Cuma - 22:24
Muğla MÜSİAD’dan ‘Geleneksel İftar Programı’
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Muğla Şubesi tarafından Ramazan ayı geleneksel iftar buluşması Muğla Sanayi ve Ticaret Odası salonunda gerçekleşti. Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık ve MÜSİAD üyelerinin katıldığı iftar programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İftar programında konuşan MÜSİAD Muğla Şube Başkanı Nevzat Aykaç, mübarek Ramazan ayının bereketi ve huzurunu paylaşmak için düzenledikleri iftar programında birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Aykaç, "Ramazan; sadece oruç tuttuğumuz bir ay değil, aynı zamanda kalplerimizin birbirine daha çok yaklaştığı, paylaşmanın çoğaldığı, müstesna bir zaman dilimidir. Bu ay, bize dayanışmanın, kardeşliğin ve merhametin en güzel örneklerini hatırlatır. Bugün burada, kıymetli misafirlerimizle birlikte aynı sofrayı paylaşmanın mutluluğunu yaşarken, bu akşamın en kıymetli misafirleri ise Sevgi Evlerimizden gelen sevgili çocuklarımızdır. Sizler bizim geleceğimizsiniz, şunu bilmenizi isteriz ki; sizler bu ülkenin sahipsiz değil, bilakis sevgiyle kuşatılmış evlatlarısınız. Sizlerin iyi şartlarda büyümesi, güçlü ve mutlu bireyler olarak hayata hazırlanması hepimizin ortak sorumluluğudur. Sizlerin gülümsemesi, bizim için en büyük mutluluktur. Bizler, iş dünyasının temsilcileri olarak sadece üretmeyi, çalışmayı ve büyümeyi değil; aynı zamanda paylaşmayı, toplumsal sorumluluğu ve dayanışmayı da görev biliyoruz. MÜSİAD ailesi olarak inancımız şudur ki; güçlü ekonomi güçlü toplumla, güçlü toplum ise birbirine sahip çıkan insanlarla mümkündür. Bu yüzden bugün burada kurduğumuz iftar sofrası, yalnızca bir yemek sofrası değildir. Bu sofra; gönüllerin birleştiği, kardeşliğin büyüdüğü, sevginin paylaşıldığı bir birlik sofrasıdır. Bu güzel akşamda teşrifleriyle güç ve destek veren Sayın Valimize, kıymetli Milletvekilimize, değerli üyelerimize ve Sevgi Evlerimizin kıymetli çocuklarına teşekkür ediyorum. Katılımlarınızla bu programı anlamlı kıldınız. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Ramazan ayının ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi. Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık ülkemizin son yıllarda gerçekleştirdiği ekonomik ve sanayi hamlelerinde Türk iş adamlarının alın teri bulunduğunu belirtti. Vali Akbıyık, MÜSİAD’ın, ülkemizin ekonomik bağımsızlığı için Türk ekonomisinin lokomotifi durumunda olduğunu belirterek, "Yerli ve milli sanayimiz ile Türkiye yüzyılı hedefine ulaşmasında siz değerli işadamlarımızın katkısı çok büyüktür. Rahmet ve mağfiret ayı Ramazan ayı ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini içinde barındıran bu mübarek ayın hepimize hayırlar getirmesini dilerim" dedi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder