GÜNDEM - 01 Aralık 2017 Cuma 02:46

702 gündür bulunamayan çocuklar drone ile aranacak

A
A
A
702 gündür bulunamayan çocuklar drone ile aranacak

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 702 gündür haber alınamayan, 7 yaşındaki Dursun Kağan Taşcı ile 10 yaşındaki Bayram Erol’u bulmak için bölgede drone ile arama çalışması yapılacak.

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde Çermik Mahallesinde oturan Adile ve Ömer Erol çiftinin çocukları Bayram ile komşuları Nafize ve İbrahim Taşçı çiftinin çocukları Dursun Kağan, 29 Aralık 2015 tarihinde sabah saatlerinde oyun oynamak için evlerinden çıkmışlardı. 702 gündür haber alınamayan 10 yaşındaki Bayram Erol’un ailesini evinde ziyaret eden Reşadiye Kaymakamı Berker Çırak, ziyareti sırasında, önümüzdeki günlerde bölgeye ekiplerin geleceğini ve farklı yönteler ile arama yapılacağını söylediği öğrenildi.

Bayram Erol’un küçük kız kardeşi Rukiye Gül Erol, abisini çok özlediğini belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ağabeysinin bulunmasını isteyerek üzüntüsünü dile getirdi.

“Yeniden arama yapılacak”

Reşadiye Kaymakamı Berker Çırak’ın evlerini ziyaret ettiğini açıklayan anne Adile Erol, “Bizde kendisine bilgi verdik. Yeniden bir ekip geleceğini ve aramaların yapılacağını söyledi. Çocuklarımızın arama yapıldığını söyledi. Asla bırakmayacağız peşini dedi. Sağ olsun. İnşallah umutluyuz, inşallah olumlu bir sonuç alırız. Müjdeli bir haber alırız. Allah rızası için bilen gören varsa yine tekrar söylüyorum, yine söyleyeceğim, defalarca söyleyeceğim biz uyku uyuyamıyoruz. Ben bir anneyim, bunu anne olan baba olan biri bilir. Çocuğunun ne olduğunu bilememek yıkıyor ve üzüyor. Hayırlı bir haber bekliyoruz, inşallah çocuğumuzdan hayırlı bir haber gelir” dedi.

“Devlet sahip çıkıyor”

Baba Ömer Erol ise, “Bugün Kaymakam bize geldi sağ olsun bizimle ilgileniyorlar Allah razı olsun, bizi yalnız bırakmayacaklarını söyledi. Her zaman kapımız açık olduğunu söyledi. Ne zaman başınız sıkıştığınız zaman biz ilgileniriz dedi. Hepsinden Allah razı olsun. Çocuğumuzun bulunmasını istiyoruz. Biz gece gündüz uyku uyumuyoruz, biz çok kötü durumdayız. İşte devlet bize sahip çıkıyor, sağ olsun. Bulunması için ne gerekiyorsa ellerinden gelecekleri söyledi. Bundan sonra bizde bize düşen görevi yapacağız” şeklinde konuştu. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Önündeki araca arkadan çarptı, yarasını unutup basına bağırdı Aksaray’da aşırı hızla giderken önündeki araca arkadan çarparak yaralanan sürücü, yarasını bırakıp basın mensuplarına tepki gösterdi. Bir aracın takla attığı ve 2 aracın da hurdaya döndüğü kazada 2 kişi yaralandı. Kaza, gece yarısı Aksaray - Nevşehir Karayolu 3. kilometresinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray’dan Nevşehir istikametine seyreden M.A. (18) idaresindeki 68 ABY 860 plakalı Volkswagen marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önünde seyreden R.A. (32) yönetimindeki 68 AZ 909 plakalı Opel marka otomobile arkadan çarptı. Çarpışmanın etkisiyle Opel marka otomobil takla atarken Volkswagen marka otomobil emniyet şeridinde durabildi. 2 aracın da hurdaya döndüğü kazada sürücüler yaralanırken kazayı gören çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen 112 Acil Yardım ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Polis ekiplerinin yolda güvenlik önlemi aldığı kazada itfaiye ekipleri de aracın gaz kaçağını kontrol ederek önlem aldı. İlk müdahalelerinin ardından ambulanslara bindirilen sürücüler Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Yaralılardan Volkswagen marka aracın sürücüsü M.A. yarasını unutup kendini görüntülemek isteyen basın mensuplarına bağırıp, “Ne çekiyorsun? Neyi çekiyorsun?” dedi. Hastanede tedavi altına alınan yaralı sürücülerin sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenilirken kazayla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldı.
Mersin Okul müdürü ve oğlu otobüste darp etmişti: O yaşlı adam hayatını kaybetti Mersin’de geçen yıl sonunda otobüste okul müdürü ve oğlu tarafından darp edilmesiyle gündeme gelen çiftten engelli yaşlı adam hayatını kaybetti. 15 Aralık 2023’te Mersin Şehir Hastanesine giden otobüste, Tarsus ilçesinde bir lisenin müdürü olduğu öğrenilen İsmet T. ile oğlu A.O.T. (17), kalp pili takılı olan, felçli olduğu için vücudunun sağ kısmını tam olarak kullanamayan ve böbrek yetmezliği çeken Ramazan Polat (77) ve eşi Hamdiye Polat’ı (71) darp etmişti. Güvenlik kamerasına yansıyan olayda mağdur olan 77 yaşındaki Ramazan Polat’tan bugün acı haber geldi. Yaklaşık 2 haftadır Mersin Üniversitesi Hastanesi’nde yoğun bakımda olan Polat, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Otopsi işlemlerinin ardından kesin ölüm nedeni belirlenecek olan Polat’ın daha sonra cenazesinin defin edileceği belirtildi. Olayın geçmişi Olay, 15 Aralık 2023’te merkez Toroslar ilçesinde Mersin Şehir Hastanesine giden otobüste meydana geldi. Tarsus ilçesinde bir lisenin müdürü olduğu öğrenilen İsmet T. ile oğlu A.O.T. (17), kalp pili takılı olan, felçli olduğu için vücudunun sağ kısmını tam olarak kullanamayan ve böbrek yetmezliği çeken Ramazan Polat (77) ve eşi Hamdiye Polat ile (71) tartışmış, bu sırada önce A.O.T., ardından da babası yaşlı çifte saldırmıştı. Otobüsün güvenlik kamerasına saniye saniye yansıyan olayın ardından 17 Ocak 2024 tarihinde okul müdürü İsmet T. tutuklanırken, 28 Şubat 2024 tarihinde darpla ilgili görüntülerin ortaya çıkmasının ardından müdürün oğlu A.O.T. tekrar gözaltına alınmış ve emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü de olayla ilgili Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bilgi verilmesini müteakip adı geçen okul müdürünün 17 Ocak itibarıyla açığa alındığını ve idari tahkikat başlattırıldığını bildirmişti. Baba 3 yıl 1 ay 15 gün ceza almıştı Daha sonra görülen davanın duruşmasında tutuklu sanıklardan okul müdürü İsmet T., 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılırken, tutuklulukta geçirmiş olduğu süre nazara alınarak tahliyesine karar verilmişti. Oğlu A.O.T. için ise 2. Çocuk Mahkemesinde açılan dava devam ediyor.