ASAYİŞ - 28 Haziran 2022 Salı 15:25

9 yıl önce kan donduran cinayete kurban giden iki kardeş Söke’de defnedildi

A
A
A
9 yıl önce kan donduran cinayete kurban giden iki kardeş Söke’de defnedildi

Ankara'da 9 yıl önce kaybolan Oğulcan Bertan ve Özgür Çağkan Barış Karaoğlu’nun, Ankara'nın Ayaş ilçesi Orta Bereket Mahallesi'ndeki bir hobi bahçesinde gömüldükleri yerde bulunan cansız bedenleri, Aydın’ın Söke ilçesinde defnedildi.

Edinilen bilgiye göre, bir kamu kurumunda görev yapan A.K., oğulları Oğulcan Bertan ve Özgür Çağkan Barış Karaoğlu için 1 Ocak 2012 tarihinde kayıp başvurusu yaptı. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde 9 yıl sonra kan donduran detaylar ortaya çıktı. Baba A.K.’nin eski eşi anne Fahriye Güler’in birlikte yaşadığı üvey baba İbrahim Terzioğlu gerçekleri itiraf etti.

İbrahim Terzioğlu ifadesinde; Oğulcan'ı öldürmeyi Fahriye Güler ile planladıklarını, Güler'in ısrarına dayanamayıp Ankara'nın Ayaş ilçesi Orta Bereket Mahallesi'ndeki bir hobi bahçesinde Oğulcan'ın koltukaltına ve başına pompalı tüfekle iki el ateş ederek öldürdüğünü söyledi. Bu olaydan bir süre sonra diğer kardeş Özgür Çağkan Barış Karaoğlu’nu da başına inşaatlarda kullanılan demirle birkaç kez vurup öldürdüğünü, cesedi de Oğulcan'ın cesedinin birkaç yüz metre ilerisine gömdüklerini itiraf etti. Anne Fahriye Güler (51), ikinci evliliğini yaptığı eski eşi İbrahim Terzioğlu (57) ile onun oğlu Arman Terzioğlu (37) gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 kişi tutuklandı.

Bu itiraflar üzerine cesetleri gömdüklerini söyledikleri alanda yapılan kazıda insan kemiği parçaları bulundu. İki kardeşten birinin cesedinin yakıldıktan sonra toprağa gömüldüğü, seramikle örtülerek üzerine kat kat toprak döküldüğü belirlendi. Öte yandan yapılan çalışmalarda diğer cesede ait kemikler de bulundu.

İki kardeşin bulunan kemikleri Söke'de defnedildi

İki kardeşin cenazesi baba A.K.’nin yaşadığı Aydın’ın Söke ilçesine getirildi. 9 yıl mezar yerleri belli olmayan iki kardeş Oğulcan Bertan ve Özgür Çağkan Barış Karaoğlu’nun cenazeleri Söke Hacı Ahmet Özbaş Camii’nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı ile son yolculuklarına uğurlandı. Cenazede baba A.K. başta olmak üzere ailenin yakınları da bulundu. İki kardeşin cenazesi Söke Asri Mezarlığı'na defnedildi.

Levent Tuncer
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa Güneydoğu derbisinde gülen taraf Şanlıurfa oldu Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Engelliler Spor Kulübü, Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi’nin 18. haftasında sahasında Gazişehir Gaziantep’i 67-51 mağlup etti. Güneydoğu derbisi niteliği taşıyan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Engelliler Spor Kulübü ile Gazişehir Gaziantep arasındaki müsabaka, Karşıyaka Spor Salonu’nda oynandı. Ligde 26 puanla 7. sırada yer alan Şanlıurfa temsilcisi, zorlu mücadelenin ilk devresini 38-26 önde bitirdi. İkinci yarıda da iyi bir performans ortaya koyan ev sahibi takım, seyircisinin desteğiyle maçı 67-51 kazanarak, Güneydoğu derbisinin galibi oldu. "Haftalardır bu maça hazırlanıyorduk" Maçın ardından açıklamada bulunan Teknik Direktör Metin Dinçol, "Haftalardır bu maça hazırlanıyorduk. Zor bir maçtı. Antep her zaman bize karşı sert oynamıştır, biz de onlara karşılık verdik. Bizim üst sıralarda yer alabilmemiz için bu maçı mutlaka almamız lazımdı. O yüzden hazırlıklarımızı ona göre yaptık. Bunu da sahaya yansıttık ve bir takım oyunu oldu. Taraftarımız da geldi, onlara da çok teşekkür ediyoruz. Tüm takımı kutluyorum. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne de hayırlı olsun. Hedefimiz öncelikle ilk 8 takım arasında kalmak. Daha sonra da üst sıralarda olup avantajlı bir duruma geçmektir. O yüzden her maç çok önemli, bundan sonraki maçları da inşallah bu havayla kazanırız, üst sıralarda yer alırız" dedi.
Trabzon Günay Güvenç: "Bunun cevabını şampiyonluk kutlamalarında vereceğiz" Galatasaraylı kaleci Günay Güvenç, Trabzonspor maçının ardından yaşanan olayların cevabını şampiyon olduklarında vereceklerini belirterek, Uğurcan Çakır’a yapılanları kınadı. Trendyol Süper Lig’in 28. haftasında Galatasaray, deplasmanda Trabzonspor’a 2-1 mağlup oldu. Maçın ardından sarı-kırmızılı kaleci Günay Güvenç, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Güvenç, istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını ifade ederek, "Zor bir deplasmandı. Taraftar baskısı vardı. Trabzonspor’un büyük hedefleri var ve iyi bir konumdalar. Özellikle ilk yarıda istediklerimizi sahaya yansıtamadık. Trabzonspor bizden daha çok istedi ve bu da maçın sonucuna yansıdı" dedi. Saha dışı yaşanan olaylara da değinen Günay Güvenç, "Beni herkes açık sözlü biri olarak tanır. Maçtan birkaç gün önce kalecimiz Uğurcan Çakır’a ve ailesine yapılanları kınıyorum. Milli duyguların yoğun olduğu bir dönemde bu tür olayların yaşanması üzücü. Birbirimizi kırıyoruz. ‘Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur’ diyoruz ama yaptıklarımız ortada" diye konuştu. "Otelimizin önünde takımımıza küfür edildi" Takım olarak konakladıkları otel önünde de olumsuz olaylar yaşandığını dile getiren deneyimli kaleci, "Otelimizin önünde takımımıza küfür edildi. Trabzon polisi müdahale etti ancak bir yere kadar engel olunabiliyor. Uğurcan Çakır bizim için çok önemli bir insan. Ona yapılanları Türk futbolu adına kınıyorum. Ayrıca Galatasaray camiasına müzik eşliğinde küfür edilmesini de doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı. Karşılaşmayı Trabzonspor’un hak ederek kazandığını vurgulayan Günay Güvenç, "Bunun cevabını şampiyonluk kutlamalarında vereceğiz. Kimseye böyle bir şey yaşatmadık. Hatalar olabilir ama bunları aşmamız gerekiyor. Biz sahada cevap vereceğiz. Her şeyin bir zamanı var" şeklinde konuştu.