BASKETBOL - 18 Kasım 2017 Cumartesi 15:15

A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın kadrosu açıklandı

A
A
A
A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın kadrosu açıklandı

A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın 2019 Dünya Kupası Eleme Grubu’nda Letonya ve Ukrayna ile oynayacağı karşılaşmaların kadrosu açıklandı.

2019 yılında Çin’de düzenlenecek Dünya Kupası’na katılma hakkını elde etmek için 24 Kasım tarihinde Letonya ve 26 Kasım tarihinde Ukrayna ile karşılaşacak olan A Milli Erkek Basketbol Takımı, 20 Kasım tarihinde Bursa’da kampa girerek çalışmalarına başlayacak. Letonya ve Ukrayna karşılaşmalarının kamp kadrosuna da belli oldu. Fenerbahçe Doğuş’un Türk basketbolcuları, daha önce milli takıma gelmeyeceklerini açıklamıştı lakin sarı-Lacivertli ekipten Melih Mahmutoğlu, Milli Takıma davet alan isim oldu.
İdari ve teknik kadro ile sporcu listesi ise şöyle:

İdari ve Teknik Kadro
Kerem Tunçeri - A Erkek Milli Takım Menajeri - TBF
Orhan Demirel - A Erkek Milli Takım İdarecisi - TBF
Ufuk Sarıca - A Erkek Milli Takım Başantrenörü - Beşiktaş JK Sompo Japan
Ertuğrul Erdoğan - Yardımcı Antrenör - İstanbul BBSK
S.Sedat Özyer - Yardımcı Antrenör - Tofaş
Arda Demirbağ - Yardımcı Antrenör - Beşiktaş JK Sompo Japan
Sinan Çambel - İstatistik - Beşiktaş JK Sompo Japan
Barış Kocaoğlu - Doktor
Burak Yağmur Öztürk - Doktor
Ertan Bedir - Kondisyoner - Sakarya BŞB Basketbol
Mustafa Fatih Çetintaş - Fizyoterapist
Serdar Korkmaz - Fizyoterapist
Osman Seyhan Kesim - Masör - Beşiktaş JK Sompo Japan
Mehmet Burak Kozan - Masör - İstanbul BBSK
Miktat Güvendi - Malzemeci - TBF

Oyuncu kadrosu
Doğuş Balbay - Anadolu Efes
Birkan Batuk - Anadolu Efes
Tolga Geçim - Banvit
Sertaç Şanlı - Beşiktaş JK Sompo Japan
Semih Erden - Beşiktaş JK Sompo Japan
Furkan Aldemir - Darüşşafaka Basketbol
Melih Mahmutoğlu - Fenerbahçe Doğuş
Hüseyin Göksenin Köksal - Galatasaray Odeabank
Ege Arar - Galatasaray Odeabank
Berk İbrahim Uğurlu - Pınar Karşıyaka
Metin Türen - Pınar Karşıyaka
Alp Karahan - Pınar Karşıyaka
J.Metecan Birsen - Sakarya BŞB Basketbol
Barış Ermiş - Tofaş
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Dede Korkut hikayeleri Türklerde kadının konumunu ortaya koyuyor Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Türk Kültüründe Dede Korkut Kitabı” adlı konferansında Dede Korkut hikayelerindeki kadının konum ve önemine değindi. Prof. Dr. Şenesen, Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi’nde (ÇÜTAM) verdiği konferansta, Dede Korkut Hikayelerinde genel olarak Oğuzların birtakım mücadelelerinin yer aldığını ifade ederek, “Bu mücadelelerin ikisi Oğuzların kendi aralarında yaptıkları mücadelelerdir. Bunlardan birinde Dirse Han ve oğlu Boğaç Han arasında geçer. Bir başka mücadele ise İç Oğuz ve Taş Oğuz karşılaşır” dedi. Prof. Dr. Şenesen, şunları kaydetti: “Dede Korkut Hikayelerinde sağlam temellere oturtulmuş bir sosyal yapıyla karşılaşırız. Eski kültür hayatımızı ile ilgili zengin bilgiye bu hikayelerde rastlıyoruz. Hikayelerde toplumun başında hanlar hanı diye gösterilen Begil oğlu Emren Hikayesinde padişah olarak ifade edilen Bayındır Han vardır. Bayındır Han’ın hikayelerindeki rolü beylere akın izin vermek, divanı toplamak, yılda bir defa büyük bir ziyafet vermektir. Hikayelerde kahraman olarak görünmez.” Dede Korkut Hikayelerinde hemen hemen tüm hikayelerde kadının önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Ç.Ü. Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Kadın bir güzellik sembolü olmanın yanında sosyal hayat içinde erkeğin yanında onun eşi ve ortağı olarak yer alır. Kadın sosyal hayat içinde düşüncesi alınan, eş seçiminde özgür, vefa duygusu gelişmiş, anne, iffet sahibi, saygı duyulan biridir. Bu özelliklerinin yanı sıra ata biner, kılıç kullanır, ok atar ve erkeklerle yarışır” şeklinde konuştu. Konferans sonunda Prof. Dr. Refiye Şenesen’e teşekkür belgesi verilirken hatıra fotoğrafı çekimi de gerçekleştirildi.