SPOR - 12 Haziran 2023 Pazartesi 23:37

A Milli Futbol Takımı, Letonya maçı hazırlıklarını sürdürdü

A
A
A
A Milli Futbol Takımı, Letonya maçı hazırlıklarını sürdürdü

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri'nde karşılaşacağı Letonya maçı hazırlıklarını TFF Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla sürdürdü.


Sabah antrenmanında iki grup halinde fitness salonuna gelen milliler, burada kuvvet ve mobilizasyon çalışmaları yaptı. Teknik Direktör Stefan Kuntz yönetiminde, akşam gerçekleştirilen saha çalışmasında ise ısınmanın ardından sırasıyla, dar alan oyunları, top kapma ve taktik çalışmaları gerçekleştirildi. Son bölümde çift kale maç yapıldı.

İzinli olan Hakan Çalhanoğlu antrenmanda yer almazken, sağ arka adalesinde sakatlığı bulunan Çağlar Söyüncü, kendisi için hazırlanan bireysel tedavi ve idman programı dâhilinde çalışmasını gerçekleştirdi.
Dün akşam oynanan Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe’nin ilk 11’inde yer alan İrfan Can Kahveci, Arda Güler ve Ferdi Kadıoğlu ise rejenerasyon çalışması yaptı. A Milli Takımın bu akşamki çalışmasını Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop da izledi. Antrenmanın başında futbolcular, Dünya Kupası’na gitme hakkı kazanan e-Milli Takım oyuncularını alkışlarla kutladı ve kendileriyle toplu fotoğraf çektirdi.
Ay-Yıldızlılar, Letonya ile oynayacağı müsabakanın hazırlıklarına yarın saat 11.30 ve 18.00’de yapacağı çift antrenmanla devam edecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis Uzman Diyetisyen Kara’dan Kurban Bayramı uyarısı BİTLİS (İHA) –Bitlis’te Uzman Diyetisyen Halil Kara, Kurban Bayramı’nda dikkat edilmesi gereken konularda uyarılarda bulundu. Bitlis’in Tatvan ilçesinde Uzman Diyetisyen olarak çalışan Halil Kara, Kurban Bayramı’nda et tüketimi ve dikkat edilmesi gereken hususlar noktasında uyarılarda bulundu. Kurban etinin steril bir ortamda kesilmesini öneren Kara, kesilen kurban etinin de en az 12 saat bekletildikten sonra tüketilmesi gerektiğini söyledi. Kara, “Öncelikle besinin çiftlikten çatala serüveninin sağlıklı olarak korunabilmesi için kurban eti steril ortamda kesilmelidir. Kesilen etlerin yıkanması sakıncalı bir durum oluşturabilir. Etin ıslak kalması nem oranını arttıracağından dolayı bakteri üreme hızını arttırabilir. En iyi yöntem ise yıkamak yerine yüksek ısıda pişirme olacaktır. Kurban bayramında en sık yapılan hatalardan biri ise hemen sonrasında et tüketimi yapmaktır. Kesilen kurbanın eti minimum 12 saat dinlendirildikten sonra tüketilmelidir” dedi. “Kavurma yaparken kuyruk yağı veya tereyağı kullanmayın” Kavurma ve kırmızı etin öğle saatlerinde tercih edilmesi gerektiğinin altını çizen Kara, “Kırmızı et mutlaka ayran ve zeytinyağlı bir salata ile beraber tüketilmeli. Etli yemeklerin yanında pirinç veya makarna yerine daha çok bulgur ayran veya cacık tercih edilebilir. Geleneksel yemeğe dönüşen kavurma yapımında kuyruk yağı veya tereyağı eklemek yerine kendi yağında ve suyunda pişmesini beklemek daha sağlıklı olacaktır. Bunun yanında su tüketimi de önem arz etmektedir. Yetişkinlerde günlük su tüketimi bayramda da 2,5-3 litre civarında olmalıdır. Bayram ziyaretlerinde hamur işleri, çikolata ve ağır tatlılar yerine sütlü tatlılar tercih edilebilir. Yine aynı şekilde hazır meyve suyu ve gazlı içecekler yerine açık çay veya bitki çayları tercih edilmelidir. Yeterli ve dengeli beslenmeyi sağlamak için dört besin grubuna yer verilmelidir. Özellikle diyabetli bireylerin lifli gıdalar tüketmeye özen göstermesi gerekir. Alkol tüketiminden kaçınılmalıdır” ifadelerini kullandı.