HENTBOL - 01 Mart 2022 Salı 13:21

A Milli Kadın Hentbol Takımı, İzlanda maçı hazırlıklarını tamamladı

A
A
A
A Milli Kadın Hentbol Takımı, İzlanda maçı hazırlıklarını tamamladı

2022 Kadınlar Avrupa Hentbol Şampiyonası Elemelerinde 6. Grup’ta yer alan A Milli Kadın Hentbol Takımı, Kastamonu’da İzlanda ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı.

A Milli Kadın Hentbol Takımı, 2022 Kadınlar Avrupa Hentbol Şampiyonası Elemeleri 6. Grup’ta Kastamonu Merkez Kapalı Spor Salonu'nda İzlanda ile karşılaşacak. 2 Mart Çarşamba günü saat 19.00’da başlayacak olan karşılaşma öncesinde A Milli Kadın Hentbol Takımı hazırlıklarını tamamladı.

Kastamonu Valisi Avni Çakır, Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak ve Türkiye Hentbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Köklü, Milli Takım oyuncuları ve teknik heyetle bir araya geldi. Oyuncularla bir süre sohbet eden Vali Çakır ve beraberindekiler, oyuncularla ve teknik heyetle sohbet etti. Milli takımdan galibiyet yemini alan protokol üyeleri oyunculara ve teknik heyete tatlı ikram etti.

A Milli Kadın Hentbol Takımı, bu maçın ardından 6 Mart Pazar günü deplasmanda yine İzlanda ile karşılaşacak. İzlanda’nın Hafnarfjordur kentindeki Ithrottamidstod Hauka Asvellir Salonu’ndaki karşılaşma TSİ 19.00’da başlayacak. Kastamonu Merkez Spor Salonu'nda Antrenör Costica Buceschi gözetiminde gerçekleştirilen son antrenmana 31 oyuncu katıldı. Taktik ağırlıklı son antrenman sonrası açıklama yapan Antrenör Costica Buceschi, İzlanda ile oynanacak olan karşılaşmanın zor olacağını ifade etti.

İzlanda’nın Kuzey ülkesi olduğu için kuzey hentbolunu benimsemiş bir takım olduğunu kaydeden Antrenör Costica Buceschi, “Bizim için gerçekten zor bir maç olacak. Bütün oyuncularımla antrenman yapma fırsatı buldum. 1 oyuncumuz ise daha sonra aramıza katılacak. Bu maça taktiksel anlamda çok iyi hazırlanmış şekilde çıkacağız. Erkek takımımızın maçına ne kadar seyirci geldiyse en az onlarınki kadar seyirci gelmesini umuyorum. Çünkü bu durum kızlarımın motivasyonu için çok önemli. Özellikle Fatoş’un ilk defa milli takıma gelişi ve bu atmosferi görmesi onun motivasyonu için de çok iyi olacak. Umarım taraftarlarımız maça akın ederler” dedi.

Buceschi: "Kamp süreci yararlı oldu"
“Yeterli bir antrenman zamanına sahip olamadık” diyen Buceschi, “Çok çalıştık fakat özellikle kızlarımın yeni oyuncuların katılmasıyla benim uyguladığım hentbol felsefesine çok daha iyi uyum sağlayacaklarını düşünüyorum. Zamana ihtiyacımız var. Kızlarıma ilk dakikadan son dakikaya kadar savaşmalarını aşılayacağım. Şu an oyuncularımı daha iyi tanıdığımı düşünüyorum. Sonradan gelen oyuncularımızla birlikte çok daha iyi şekilde olacak. Kamp sürecimiz takımı daha iyi tanıma adına yararlı oldu. Şu an Türkiye’yi daha iyi tanıyorum” diye konuştu.

Milli oyuncu Aslı İskit ise, “Çarşamba günü çok önemli bir maça çıkacağız. Guruptaki kaderimizin belirleneceği bir maç bence. Kastamonu’da olduğu için çok mutluyum. Kastamonu halkına güveniyorum. Bu saha insanlarla dolu olacak bence. Taraftarımız bizimle olursa Çarşamba günü bizim için çok önemli bir maçı kazanıp guruptaki diğer maçlarımıza bakmak istiyoruz. Takım arkadaşlarım ayın 15’inden beri kamptalar. Uzun bir süreç. Hem antrenörümüz yeni hem takımdaki kaynaşma açısından bu kamp süreci çok iyi geçti. Yani İzlanda maçına odaklanmış durumdayız şu an. Önemli olan bu maçı kazanıp önümüzdeki maçlara bakmak ama bu maç gerçekten kritik bir maç diyebilirim” şeklinde konuştu.

4 senenin ardından yeniden milli takıma çağırılan Yeliz Özel, “Her Türk gibi burada olmaktan gurur duyuyorum. Benim için onur verici. 4 sene sonra tekrar gelmek nasip oldu. İzlanda ile oynayacağız ve İzlanda bize yakın bir takım. O yüzden ben de elimden geldiğince milli takımıma destek vermek için buradayım. İnşallah çarşamba günü Kastamonu’da bu güzel salonda hentbolu bilen bir seyirci ile oynayacağız. Şimdiden heyecanla bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Vedat Yunus İkizoğlu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir ESO, Avrupa İşletmeler Ağı’nda Türkiye’ye örnek gösterildi Eskişehir Sanayi Odası Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Birimi iyi uygulama örneği olarak gösterildi. Eskişehir Sanayi Odası’nın ortak olarak yer aldığı Avrupa İşletmeler Ağı’nın, Türkiye Ulusal Toplantısı İstanbul Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. KOSGEB, Avrupa Yenilik Konseyi ve KOBİ Yürütme Ajansı (EISMEA), Avrupa İşletmeler Ağı içerisinde yer alan sanayi ve ticaret odalarının katıldığı toplantıda, Eskişehir Sanayi Odası tarafından yürütülen Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Birimi’nin çalışmaları iyi uygulama örneği olarak paylaşıldı. Yeşil Dönüşüm için en çok çalışan kurum Toplantıda Eskişehir Sanayi Odası (ESO) adına sunum yapan ESO Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Öztürk, yaklaşık üç yıl önce kurulan Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Birimi tarafından üye firmalar için sağlanan hizmetler hakkında katılımcılara geniş bilgi verdi. Avrupa Yeşil Mutabakatı konusunda en aktif çalışan kurumlardan biri olan ESO’nun yeşil dönüşüm, karbon ayak izi hesaplaması, sürdürülebilirlik raporlaması gibi alanlarda sunmuş olduğu eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin paylaşıldığı sunumda ayrıca önümüzdeki dönemde iş dünyasını bekleyen karbon senaryoları da katılımcılara aktarıldı. İstanbul Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, Avrupa Yenilik Konseyi ve KOBİ Yürütme Ajansı (EISMEA) Sektör Başkanı Muriel de Grande, Avrupa Yenilik Konseyi ve KOBİ Yürütme Ajansı Türkiye Sorumlusu Georgios Roussos da katıldı.
Bingöl Bingöl’de "Sesimin Yankısı" yarışması düzenlendi Bingöl’de ön elemeleri başlayan "Sesimin Yankısı" yarışması büyük talep gördü. Bingöl ve bölgeden yaklaşık 100 kişinin başvurduğu yarışmada finalistler 20 Mayıs’ta sahne alacak. Bingöl’de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle, Gençlik Hizmetleri Birimi’nin de koordinesinde “Sesimin Yankısı” yarışmasının ön elemelerine start verildi. Bingöl ve bölgeden 100 kişinin başvuruda bulunduğu yarışmanın ön elemeleri gençlik merkezi konferans salonunda başladı. Müzik öğretmenleri Yunus Elhazar, Fatma Polatoğlu, Almila Ulusoy ve Bahar Zorlu’nun jüri olarak görev aldığı yarışmanın finali 20 Mayıs’ta gerçekleşecek. Birinciye 10 bin TL ve diğer finalistlere de çeşitli sürpriz ödüllerin verileceği yarışmanın Bingöl ve bölgede kabul gördüğünü belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu, "İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte bir protokol çerçevesinde bu yarışmanın icra edilmesiyle ilgili gerekli çalışmaları yaptıktan sonra duyuruya ve ilana çıktık. Türkiye’nin her tarafından müracaatların yapılabildiği yarışmaya hem Bingöl’ümüzde hem de bölgemizde kabul gördüğünü gördük. Yaklaşık 100 civarında gencimiz bu yarışmaya müracaat etti. Öğrencilerimizin değerlendirmeleri yapılıyor. En son 20 Mayıs itibarıyla 10’a kalan gencimiz final yarışmasına katılacaklar. Finalde tamamlandıktan sonra birinci ilan edilecek. Birinciye 10 bin TL nakit para ödülümüz var. Ondan sonraki yarışmacılar için de sürpriz ödüllerimiz olacak" dedi. Gençlerin hayalini gerçekleştirmek adına bu projeyi hazırladıklarını belirten müzik öğretmeni ve jüri üyesi Fatma Polatoğlu, "Projemizin amacı, gençlerin sosyalleşmesi ve kendilerini daha iyi ifade etmeleri açısından önem arz ediyor. Amacımız budur. Aynı zamanda gençlerimizin belki bir hayali vardır sahneye çıkmak hayali. Bunu da gerçekleştirmek adına bu projeyi yürütüyoruz" şeklinde konuştu. Ses yarışmasına katılan üniversite öğrencisi Aygül Emiroğlu, "Hakkariliyim, Bingöl’de üniversite okuyorum. Hocalar böyle güzel bir yarışma düzenlemişler, biz de katılmak istedik. Yeteneğimin olduğunu düşünüyorum, zamanında değerlendirmedim. Katkı sunan hocalarımıza teşekkür ediyorum, hayırlısı neyse o nasip olur inşallah" diye konuştu. Yarışmada emeği geçenlere teşekkür eden Kesire Kılıç ise, "Şarlıurfalıyım, burada üniversite okuyorum. Sesimi haykırmak için geldim. Ön elemelere katıldık. Umarım finale kalır, birinci olurum" diye konuştu.
Samsun ‘Mikroplastik’ tehlikesi Halk Sağlığı ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Emin Dinççağ, hayatın her aşamasında kullanılan ‘mikroplastiğin’ halk sağlığı sorunu ve en ciddi çevre kirleticisi olduğunu belirterek, “İnsanın üreme sistemi üzerine olumsuz etkileri olabileceği, otoimmün hastalıklara yol açabileceği ve Alzheimer gibi hastalıkları tetikleyebileceği şeklinde düşünceler mevcut” dedi. ’Mikroplastik’ tehlikesine dikkat çeken Uzm. Dr. M. Emin Dinççağ, “Mikroplastik, günümüzün en önemli halk sağlığı sorunu, en ciddi çevre kirleticisidir. Günümüzün en önemli çevre kirleticisi olan mikroplastik, yediğimiz içtiğimiz gıdadan, içme suyumuza, anne sütüne kadar yapılan tıbbi araştırmalarda her yerde karşımıza çıkmaktadır. Henüz insan sağlığı için yol açacağı sağlık problemleri net olarak bilinemese de, otoimmün hastalıklara, Alzheimer hastalığında, üreme sistemini etkileyen hormonları bozduğu konusunda bilgilerimiz var. Ciddi bir halk sağlığı sorunu olarak karşımızdadır” diye konuştu. Dünya nüfusunun hızla arttığını hatırlatan Dinççağ, “İnsanoğlunun turistik ve hareketli yaşamı, endüstriyel üretim ve tüketimin artması, daha iyi yaşam kalitesi beklentileri hızla çevrenin kirlenmesine ve ekosistemlerin bozulmasına yol açıyor. Hava kirliği, deniz kirliliği, toprağın bilinçsizce kirletilmesi, yanlış tarımsal politikalar yanında endüstri için ucuz, hafif ve kolay elde edilen bir madde olan plastiğin daha çok kullanılması günümüzde en ciddi çevre kirliliğine neden olmuştur. Son zamanlarda plastiğin yol açtığı çevre felaketi daha çok gündeme gelmekte ve artık bir önlem alınmasının kaçınılmaz olduğu sıklıkla vurgulanmaktadır. Zira yapılan birçok araştırmada, anne sütünden, içtiğimiz suya, yediğimiz balığın bünyesinde, ergenlerden alınan kan örneklerinde mikroplastiğe rastlanması ve gittikçe önlenemeyen plastik kullanımı önlem alınmasının gerekli olduğunu ortaya koymuştur” şeklinde konuştu. Dr. Dinççağ, şöyle devam etti: “Özellikle çevreye saçılan mikroplastiğin dünyanın en uzak ve bakir yörelerinde tespit edilmesi, sular ile denizlere taşınması ve balıkların ve diğer deniz ürünleri ile karıştırılarak balıklar için gıda ürünü gibi balığın bünyesine taşınması ve oradan insan vücuduna besin olarak geçmesi, su içtiğimiz pet şişeler ile yine insan vücuduna girmesi alarm verici bir tespit olarak karşımızdadır. Banyo perdelerinden paspaslara, ev gereçlerinden birçoğundan giysilerimize, diş fırçasından çocuk oyuncaklarımıza, kozmetik ürünlerden diş macununa, peynir kaplarımızdan alışveriş poşetlerine her şeyde hayatımızda olan plastik ve mikroplastik insan sağlığını da olumsuz olarak etkilemektedir. Henüz çok aydınlatıcı veriler olmamasına rağmen insanın üreme sistemi üzerine olumsuz etkileri olabileceği, otoimmün hastalıklara etken olabileceği ve Alzheimer gibi hastalıkları tetikleyebileceği şeklinde düşünceler mevcuttur.” Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğden bahseden Dinççağ, “Plastiğe temas eden gıdalarla ilgili tedbirlerin alınması için üreticiye Türk Gıda Kodeksi Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemeler Dair Yönetmelik’te yapılan değişiklikler, süre verilerek Resmi Gazete’de yayınlanmıştır. Avrupa Kimyasal Ajansının(ECHA) önerileri ile Avrupa Parlamentosu’na ve Konseyi’ne bu alanda kısıtlamalar yapılmasına dair tavsiyeleri sürekli gündemde olmuştur. 2023/2055 Avrupa Birliği Yönetmelikleri mikroplastikler üzerine kısıtlamalar getirmektedir. Sentetik polimer mikro partikülleri kendi başlarına maddeler olarak belirli bir oranın üzerinde üretimde kullanılmaları yasaklanmıştır. Yılda 42 bin ton mikroplastiğin havaya, toprağa, suya ve okyanuslara karıştığı ve bu tehlikenin önlenmesinin insan hayatı için çok önemli olduğu artık günümüzde çok ciddi düşünülen çevre sorunlarındandır” ifadelerini kullandı.