POLİTİKA - 16 Şubat 2021 Salı 11:40

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, IKBY Başbakanı Barzani ile Erbil saldırısını görüştü

A
A
A
ABD Dışişleri Bakanı Blinken, IKBY Başbakanı Barzani ile Erbil saldırısını görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani arasında yapılan telefon görüşmesinde, Erbil’e düzenlenen roketli saldırı ele alındı.

Irak’ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanlık Basın Ofisi, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve IKBY Başbakanı Mesrur Barzani’nin telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini açıkladı. Açıklamaya göre, Blinken ve Barzani arasındaki görüşmede, Erbil'e dün akşam saatlerinde düzenlenen roketli saldırı ele alındı. Açıklamada ayrıca, Barzani’nin, ABD’den destek mesajı aldığı belirtildi.

Görüşmede Blinken’ın, Erbil’de koalisyon güçlerini hedef alan saldırının faillerini yakalamak için IKBY ve Irak hükümetinin işbirliği yapması ve iki tarafın da ortak soruşturmayı desteklemesi gerektiğini söylediği aktarıldı.
Blinken saldırı sonrasında yaptığı ilk açıklamada, 1 sözleşmeli sivil personel ve 4 sivil personelin yanı sıra 1 ABD askerinin de yaralandığı saldırıya karşı duyduğu öfkeyi dile getirmişti.

Abdulkadir Hacıoğlu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldak’ta bayram coşkusu Zonguldak’ta Kurban Bayramı coşkusu yaşandı. Namaz sonrası vatandaşlar birbirleriyle bayramlaştı. Zonguldak’ta Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşlar camilere akın etti. Vaazların ardından bayram namazı kılındı. Vatandaşlar adeta camilere sığmadı. Yoğun katılım gösterilen bayram namazı kılınarak tekbirler getirildi. Hutbede, " Dünyalık bütün makamlardan sıyrılarak omuz omuza verdik, Rabbimizin divanına durduk. Bayram namazımızı hep birlikte huşu içinde eda ettik elhamdülillah. Birazdan da bizleri Rabbimize yaklaştıracak, O’nun rızasına ulaştıracak olan kurbanlarımızı besmeleler, tekbirler ve dualarla eda edeceğiz inşallah. Cenâb-ı Hak, bütün ibadetlerimizi dergâh-ı izzetinde kabul buyursun. Maalesef bu bayramda da Gazzeli kardeşlerimiz mahzun kalmaya devam ediyor. Tarihin şahit olduğu en büyük vahşetlerden birini uygulayan zalimler, bütün dünyanın gözü önünde kadın, çocuk, yaşlı demeden kardeşlerimizi katlediyor. Zalimlerin yenileceği, mazlumların zafere ulaşacağına olan inancımız tamdır. Bize düşen, bu katliamı durdurmak için insani ve vicdani sorumluluklarımızı yerine getirmek, doğru yerde durmaktır. Yüce Rabbimden kurban bayramını; ruhlarımıza dirlik, kalplerimize huzur, bedenlerimize afiyet, hanelerimize bereket, mazlum ve masum coğrafyaların kurtuluş vesilesi kılmasını niyaz ediyorum" ifadelerine yer verildi. Bayram namazı sonrası vatandaşlar birbirleri ile bayramlaşarak Kurban Bayramı’nı tebrik etti. Cami çıkışlarında vatandaşlara lokum ve şeker ikram edildi.