TEKNOLOJİ - 10 Mart 2015 Salı 12:22

Apple'ın İOS 8.2 güncellemesi geldi

A
A
A
Apple'ın İOS 8.2 güncellemesi geldi

Apple, iOS 8.2 güncellemesini yayınladı.

Yeni güncelleme, iOS işletim sisteminin bulunduğu Apple cihazlarında “Ayarlar” sekmesinden “Yazılım Güncelleme” seçeneğine ulaşarak indirilebiliyor. Güncelleme ayrıca iTunes vasıtasıyla bilgisayara indirilerek telefon veya tablete kurulabiliyor.

iOS’un yeni sürümü, dün gerçekleştirilen lansmanda tanıtılan Apple Watch için destek sunmasının yanı sıra Sağlık uygulamasıyla ilgili iyileştirmeler ve hata düzeltmeleri içeriyor. iOS 8.2'yi destekleyen cihazlar arasında; iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 5, iPhone 4s, 5. jenerasyon iPod touch, iPad Air 2, iPad mini 3, iPad Air, iPad mini 2, 4. jenerasyon iPad, iPad mini, 3. jenerasyon iPad ve iPad 2 yer alıyor.

İşte yeni sürümle gelen iyileştirmeler ve düzeltmeler:

Apple Watch desteği
• iPhone ile eşlemek ve eşzamanlamak ve saat ayarlarını özelleştirmek için yeni Apple Watch uygulaması
• Apple Watch'taki fitness verilerini ve başarılarını görüntülemek için yeni Aktivite uygulaması; Apple Watch eşlendiğinde görünür
• iPhone 5 ve daha yenisinde kullanılabilir

Sağlık uygulaması iyileştirmeleri
• Mesafe, vücut sıcaklığı, boy, kilo ve kan şekeri için ölçü birimi seçebilme özelliğini ekler
• Büyük miktarda veriyle çalışırken kararlılığı artırır
• 3. parti uygulamalardaki antrenman seanslarını ekleyebilme ve görselleştirebilme özelliğini içerir
• Kullanıcıların Tıbbi Kimlik'te fotoğraf eklemesini engelleyen bir sorunu giderir
• Vitamin ve mineral birimlerini düzeltir
• Veri kaynağı sırası değiştirildikten sonra Sağlık verilerinin yenilenmemesiyle ilgili bir sorunu düzeltir
• Bazı grafiklerin hiçbir veri değeri göstermemesiyle ilgili bir sorunu düzeltir
• Adım, mesafe ve çıkılan kat takibini kapatmayı sağlayan bir gizlilik ayarı ekler
Kararlılık iyileştirmeleri
• Mail'in kararlılığını artırır
• Harita'da Flyover'ın kararlılığını artırır
• Müzik uygulamasının kararlılığını artırır
• VoiceOver güvenilirliğini artırır
• iPhone için üretilmiş (Made for iPhone) işitme cihazlarıyla bağlanabilirliği iyileştirir

Hata düzeltmeleri
• Harita'da bazı favori konumlara gitmeyi engelleyen bir sorunu düzeltir
• Hızlı yanıt mesajındaki son sözcüğün otomatik olarak düzeltilmemesine neden olan bir sorunu giderir
• iTunes'da satın alınmış yinelenen içeriklerin iCloud geri yüklemesinin tamamlanmasını engellemesine neden olan bir sorunu düzeltir
• iTunes'daki müziklerin veya listelerin eşzamanlanarak Müzik uygulamasına aktarılmamasına neden olan bir sorunu çözer
• Silinen sesli kitapların kimi zaman aygıtta kalmasına neden olan bir sorunu düzeltir
• Gözler Serbest Siri'yi kullanırken arama sesinin araba hoparlörlerine yönlendirilmesini engelleyen bir sorunu çözer
• Arama cevaplanana kadar hiç ses duyulmamasına neden olan bir Bluetooth ile arama sorununu düzeltir
• Takvim etkinliklerinin GMT saat diliminde görünmesine neden olan bir saat dilimi sorununu düzeltir
• Özel yineleme kuralına sahip bir toplantıdaki belirli etkinliklerin Exchange takviminden çıkarılmasına neden olan bir sorunu giderir
• Üçüncü parti bir ağ geçidinin arkasındaki Exchange hesabının ayarlanmasını engelleyen bir sertifika hatasını düzeltir
• Exchange toplantısını düzenleyen kişinin notlarının üzerine yazılmasına neden olan bir sorunu düzeltir
• Bir davet kabul edildikten sonra bazı Takvim etkinliklerinin otomatik olarak 'Meşgul' gösterilmesini engelleyen bir sorunu çözer
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Burhaniye’de ihtiyaç sahibi öğrencilere kışlık destek sağlandı Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi, sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında anlamlı bir projeyi daha hayata geçirdi. Fakülte öğrencileri tarafından yürütülen "BUBFA ile İyiliği Giydiriyoruz" projesi kapsamında, 50 ihtiyaç sahibi ilkokul öğrencisine bot ve mont desteği sağlandı. "Bir Botla Umut, Bir Montla Mutluluk" mottosuyla gerçekleştirilen proje, öğrencilerin kış mevsimini daha güvenli ve sıcak geçirmelerine katkı sunmayı amaçladı. Proje kapsamında belirlenen ihtiyaç sahibi öğrencilerin bot ve mont ölçüleri tespit edilerek ihtiyaçlarına uygun ürünler temin edildi. Gönüllü öğrenciler tarafından yürütülen süreçte bağış temini, lojistik planlama ve teslim organizasyonu gerçekleştirilerek Pelitköy ve Öğretmenler Mahallesi muhtarlıkları aracılığıyla öğrencilere ulaştırıldı. Gerçekleştirilen etkinliğe, Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban, Fakülte Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Fatih Çolakoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Özkan Demir, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Öğretim Elemanı Arş. Gör. Setenay Melek Yurttabid ile BUBYO Otel Müdürü Nurettin Büyükbaş katılım sağlayarak öğrencilerle bir araya geldi. Etkinlik sonunda Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı ve Proje Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban, projeye ilişkin değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi: "Öğrencilerimizin sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ederek ihtiyaç sahibi çocukların yüzünde tebessüm oluşturması bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Bu proje, iyiliğin paylaşıldıkça büyüdüğünün en güzel göstergesidir." Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban’ın danışmanlığında, Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Finans ve Bankacılık Bölümü 3. sınıf öğrencileri Mehmet Sezer, Sümeyra İlhan, Gözde Kalaycıoğlu, Sude Nur Aslan, Yusuf Rahmioğlu, Furkan Efe ve Mehmet Efe Erol tarafından yürütülen çalışma, ihtiyaç sahibi ilkokul öğrencilerine kışlık giyim desteği sağlayarak toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi ve sosyal sorumluluk bilincini artırmayı hedefledi.
Ankara Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Politikalarımızla enflasyondaki düşüşü desteklemeye devam edeceğiz" Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Gıda, sosyal konut, lojistik, enerji ve beşeri sermayeye yönelik arz yönlü politikalarımızla enflasyondaki düşüşü desteklemeye devam edeceğiz" dedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2026 yılı ocak ayında ücret ve fiyat güncellemelerinin yanı sıra olumsuz mevsim koşullarının etkisiyle tüketici fiyatlarındaki aylık artışın yüzde 4,84 oranında gerçekleştiği, yıllık enflasyonun ise yüzde 30,65 düzeyine gerilediğine dikkati çekti. Açıklamasında, ocak ayı enflasyonunda gıda ve hizmet kalemlerinin ön plana çıktığını, özellikle dönemsel arz koşullarına bağlı olarak yükselen taze sebze ve meyve fiyatlarının gıda fiyatlarındaki artışta önemli rol oynadığını belirten Yılmaz, "Temel mal enflasyonu aylık bazda ılımlı seyrini sürdürmüş, yıllık yüzde 17,45 seviyesine inmiştir. Dönemsel gelişmeler enflasyon üzerinde kısa süreli olumlu veya olumsuz etki yapabilme potansiyeline sahip olsa da programımızın ana istikameti ve rotası ülkemizi tek haneli enflasyon rakamlarına kavuşturmaktır. Bu amaç doğrultusunda para, maliye ve gelirler politikalarımızı etkin ve koordineli bir şeklide yürütüyor, dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz. Talepte dengelenme, fiyatlama davranışlarında normalleşme ve beklentilerde iyileşmenin yanı sıra gıda, sosyal konut, lojistik, enerji ve beşeri sermayeye yönelik arz yönlü politikalarımızla enflasyondaki düşüşü desteklemeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.
Mersin Kültür ve Sanat Evleri gençleri üretime kazandırıyor Akdeniz Belediyesi tarafından mahallelerde hizmet veren Kültür ve Sanat Evleri, kadınlar ve gençlere yönelik mesleki eğitimlerle hem üretimi teşvik ediyor hem de aile bütçelerine katkı sunuyor. Bu merkezlerden biri olan Bekirde Kültür ve Sanat Evi, genç yaşta girişimciliğe adım atan örnek bir başarı hikayesine ev sahipliği yapıyor. Akdeniz ilçesine bağlı Bekirde Mahallesi’nde yaşayan 17 yaşındaki Canan Geçer, Kültür ve Sanat Evinde aldığı seramik eğitimi sayesinde kendi atölyesini kurma yolunda önemli bir adım attı. Genç kursiyer, ürettiği el emeği ürünlerle hem kendi harçlığını kazanmayı hem de aile bütçesine katkı sağlamayı hedefliyor. Annesinin soğuk seramik kursuna katılmasıyla Kültür ve Sanat Evine misafir olarak gelen Canan Geçer, burada yapılan çalışmalardan etkilenerek kurslara ilgi duymaya başladı. Kurs öğretmeninin yönlendirmesiyle seramik eğitimine başlayan Geçer, kısa sürede kendini geliştirerek yeteneğini üretime dönüştürme kararı aldı. Evde de çalışmalarını sürdürmek isteyen Geçer, ailesinin desteğiyle evlerinin altında bulunan deponun bir bölümünü atölyeye dönüştürdü. Kız kardeşinin de katkılarıyla kurulan küçük atölyede, mekanın düzenlenmesinden duvar boyamasına ve dekorasyonuna kadar tüm detaylar gençlerin kendi emeğiyle tamamlandı. Atölyesinde üretimlerini sürdüren Canan Geçer, seramik süslemelerini tabak, tablo ve kupa bardak gibi ürünlerle birleştirerek satışa sunmayı amaçlıyor. Aldığı eğitimin kendisine yeni bir bakış açısı kazandırdığını ifade eden Geçer, sanatsal yönünü geliştirirken ekonomik kazanç elde etmeyi hedeflediğini dile getirdi. "Gençlerin erken yaşta meslek edinmesine katkı sağlıyoruz" Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Zeyit Şener, Kültür ve Sanat Evlerinde verilen eğitimlerin önemine dikkat çekerek şu değerlendirmelerde bulundu: "Kültür ve Sanat Evlerimiz aracılığıyla sunduğumuz bu eğitimler, özellikle gençlerin erken yaşta meslek edinmesine, kadınların üretime katılmasına ve mahallelerde sosyal dayanışmanın güçlenmesine önemli katkılar sağlıyor. 2026 yılında da Kültür ve Sanat Evlerimizdeki mevcut kursları, vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda artırarak devam ettirmeyi hedefliyoruz." Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren 10 kültür ve sanat evinde verilen kurslar, katılımcıların yeteneklerini geliştirerek üretime yönlendirmeyi sürdürüyor.
Kütahya Gediz’de 5 yıllık kırsal kalkınma süreci başladı Kütahya’nın Gediz ilçesinde, kırsal kalkınmayı yerel dinamiklerle güçlendirmeyi hedefleyen LEADER yaklaşımı kapsamında 5 yıllık uygulama süreci resmen başladı. Gediz Yerel Eylem Grubu (YEG) Derneği, IPARD III Programı 6. Başvuru Çağrı Dönemi çerçevesinde hazırladığı "Yerel Kalkınma Stratejisi" ile önemli bir başarıya imza attı. Avrupa Birliği Yapısal Uyum ve Yönetim Otoritesi tarafından yapılan değerlendirmede yüksek puan alarak desteklenmeye hak kazanan strateji için imzalar atıldı. Yüzde 100 hibe destekli model ile Gediz’de katılımcı ve sürdürülebilir bir kalkınma döneminin kapıları aralandı. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) koordinasyonunda yürütülecek LEADER yaklaşımı kapsamında; kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları aynı platformda buluşturulacak. Bu modelle birlikte Gediz’in geleceğinin, Gedizli yerel aktörler tarafından şekillendirilmesi hedefleniyor. Hazırlanan Yıllık Uygulama Planı doğrultusunda ilk yıl içerisinde; küçük ölçekli kırsal projelerin desteklenmesi, kadın ve gençlere yönelik girişimcilik ve istihdam çalışmaları, yerel ürünlerin markalaşması ve pazara açılması, sosyal iş birliğini güçlendirecek toplumsal faaliyetler ile kapasite artırımına yönelik eğitim ve farkındalık programlarına öncelik verilecek. Gediz Yerel Eylem Grubu Derneği yetkilileri, yürütülecek sürecin yalnızca mali destekten ibaret olmadığını, ilçenin üretim ve istihdam kapasitesini artıracak kalıcı bir kalkınma sistemi oluşturmayı amaçladıklarını ifade etti. Ayrıca her yıl güncellenecek eylem planları sayesinde Gediz’in yerel kaynaklarının, değişen ihtiyaçlara göre en etkin şekilde değerlendirileceği vurgulandı. LEADER’in açılımının "Yerel toplulukların kendi yerel kalkınma süreçlerine katılmalarını sağlamak amacıyla geliştirilmiş yenilikçi bir yaklaşım" şeklinde olduğu kaydedildi.