ASAYİŞ - 02 Şubat 2026 Pazartesi 16:20

Kahramanmaraş depreminin yeni görüntüleri ortaya çıktı

A
A
A

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi merkezli 3 yıl önce 6 Şubat’ta meydana gelen depremin yeni görüntüleri ortaya çıktı.

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ikinci büyük sarsıntısına ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Saat 04.17’de Pazarcık ilçesi merkezli yaşanan 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından saat 13.24’te merkez üssü Elbistan olan 7,6 büyüklüğündeki depremin ilçede oluşturduğu yıkım, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarına saniye saniye yansıdı. İlçe merkezinin farklı noktalarında bulunan kameralara yansıyan görüntülerde, şiddetli sarsıntının başlamasıyla birlikte sokakta bulunan vatandaşların panik halinde sağa sola kaçıştığı, bazı kişilerin ise binalardan uzaklaşmaya çalıştığı görüldü. Deprem anında çevredeki araçların aniden durduğu, sürücülerin araçlarını terk ederek açık alanlara yöneldiği anlar da görüntülerde yer aldı.

Kahramanmaraş depreminin yeni görüntüleri ortaya çıktı

Görüntülere, bazı binaların büyük bir gürültüyle çöktüğü, çöken yapıların çevresinde yoğun toz bulutunun oluştuğu ve yollara beton parçalarının savrulduğu yansıdı. Depremin etkisiyle çevrede bulunan iş yerlerinin camlarının kırıldığı, tabelaların sallandığı ve çevrede kısa sürede büyük bir kargaşa yaşandığı da kaydedildi.

Kahramanmaraş depreminin yeni görüntüleri ortaya çıktı

Sarsıntının uzun süre devam ettiği, vatandaşların depremin durmasının ardından da tedirgin şekilde açık alanlarda beklediği anların da yer aldığı görüntülerde vatandaşların cep telefonlarıyla yakınlarına ulaşmaya çalıştığı, bazılarının ise çevredeki enkazlara yöneldiği de yansıdı. Ortaya çıkan yeni görüntüler, Elbistan merkezli depremin ilçede oluşturduğu yıkımın boyutunu ve deprem anında yaşanan paniği bir kez daha gözler önüne serdi.

Kahramanmaraş depreminin yeni görüntüleri ortaya çıktı

Halil Ulubey

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Düzce’de 117 yıllık gelenek yaşatılıyor Düzce’nin Koçyazı Mahallesi’nde 117 yıldır aralıksız sürdürülen Berat Kandili Mevlidi, bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştirildi. Asırlık gelenek, mahalle sakinlerini ve çevre bölgelerden gelen vatandaşları bir araya getirerek birlik ve beraberliğin güzel bir örneğini sergiledi. Berat Kandili dolayısıyla Koçyazı Merkez camide düzenlenen mevlid programında dualar edildi, Kur’an-ı Kerim okundu. Kandil gecesinin manevi atmosferi, cemaatin yoğun ilgisiyle daha da anlam kazandı. Programın ardından vatandaşlara ikramlarda bulunuldu. Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Eski Koçyazı Mahallesi Muhtarı İsmet Mısır, geleneğin 117’nci yılında da aynı heyecanla sürdürüldüğünü belirterek, "Geleneğimizin 117. yılında bu akşam cemaatimizle, komşularımızla birlikte idrak etmek için burada toplandık. İnşallah bundan sonra da devam ettireceğiz" dedi. "Bu sefer dönerde verdik" Bu yıl mevlid programına farklı bir ikram eklediklerini ifade eden Mısır, "Bu akşamki mevlidimize bir ek daha sunduk. Cemaatle daha fazla haşır neşir olalım, biraz daha dikkat çeksin diye et döner de ikram ettik. Geleneğimiz her taraftan takip ediliyor" şeklinde konuştu. "Bu gelenek 117 yıldır devam ediyor" Geleneğin geçmişine de değinen İsmet Mısır, yıllar öncesine dayanan bu kültürün imece usulüyle yaşatıldığını vurgulayarak, "117 sene önce dedelerimiz zamanında kandil akşamlarında oruç tutulur, herkes bir araya gelip camide yemek verilirmiş. Durumu iyi olanlar evlerinde hazırladıklarını imece usulüyle camiye getirirmiş. Bu gelenek hem iftar hem de sohbet eşliğinde 117 yıldır devam ediyor" ifadelerini kullandı. "Geçmişini bilmeyen geleceğini bilemez" Geleneğin önemine dikkat çeken Mısır, "Dedelerimizden ve babalarımızdan devraldığımız bu bayrağı biz bugün taşıyoruz. İnşallah bundan sonra da gençlerimize devredeceğiz. Geleneğimizi yaşatmaktan son derece memnunuz" dedi. 117 yıllık Berat Kandili Mevlidi, yapılan duaların ardından vatandaşların kandilleşmesi ve ikramlarla sona erdi.
Kocaeli Kocaelispor’a destek için Arjantin’den kilometrelerce yol kat etti Fenerbahçe maçı öncesinde Kocaelispor’a destek vermek için Arjantin’den ailesi ile birlikte gelen Nueva Chicago taraftarı Ruben Aristimino, "Kocaelispor’a aşık oldum. Şampiyon Kocaelispor" dedi. Trendyol Süper Lig’in 20. haftasında Kocaelispor ile Fenerbahçe karşılaşması öncesinde yeşil-siyah tribünlerde anlamlı buluşma yaşandı. Arjantin’de yeşil-siyah renklere sahip Nueva Chicago takımının taraftarı olan ve bu renk kardeşliği sayesinde Kocaelispor’a gönül veren Ruben Aristimino, binlerce kilometre uzaklıktan ailesi ile birlikte Kocaeli’ye gelerek yeşil-siyahlılara destek verdi. Tribünlerde yerini alan Ruben Aristimino, Kocaelispor taraftarları tarafından ilgiyle karşılandı. "Şampiyon Kocaelispor" Ailesi ile birlikte maçı izlemek ve destek için kilometrelerce yol kat eden Ruben Aristimino, "Kocaelispor’a olan sevgim 2014 yılında doğdu. Pandemi döneminde ise bu sevgi büyüdü ve ardından karşılıklı etkileşim başladı. Bu bir moda değil, bu bir kardeşlik. Kocaelispor ve Nueva Chicago kardeştir. Bu kardeşlik, Kocaelispor şampiyon olduğunda ve Körfez aydınlandığında doğdu. İşte o an Kocaelispor’a aşık oldum. Sosyal medya üzerinden buradan arkadaşlarla konuşmaya başladım ve bana bir kardeş gibi hissettirdiler. Bugün diyorum ki, önceki hayatımda Türk’tüm. Sevgi pazarlık konusu değildir. Bir buçuk yıl içinde üçüncü kez buradayız. Şampiyon Kocaelispor" dedi. Aristimino’nun kızı Melina Donatella ise, "Babamla destek vermeye geldik. Futbol sevgisi babamdan geliyor. Babam bize Kocaelispor tutkusunu da aşıladı. 4 yaşındaki kızımla bu büyük deneyimin tadını çıkarmaya geldik" diye konuştu.
Adana Kamyoneti vinç ile asıp firma önünde eylem yaptı Adana’da bir kişi, şirketine aldığı kamyoneti 101 bin kilometreye gelince motoru tamamen çalışmaz duruma geldiği için aracı aldığı firma önünde vinçle asıp eylem yaptı. İddiaya göre, bir firma 2024 yılının Mart ayında SsangYong’un sıfır kilometre kamyonetini satın aldı. Şirketin sahibi, 100 bin kilometreye kadar ücretsiz bakım olduğu için en son 94 bin kilometrede araca bakım yaptırdı. Yapılan bakımda motor kısmında da herhangi bir sorun görülmedi. Ancak araç 101 bin kilometreye geldiğinde motor arızası verdi. Kamyonet firmaya tamire götürüldüğünde motorunun tamamen çalışamaz halde olduğu bilgisi verildi. Firma aracın 6 bin kilometre önce bakıma getirildiğini ancak herhangi bir arızasının çıkmadığını, bu nedenle motorda meydana gelen arızada firmanın kusurlu olduğunu ileri sürerek yapılmasını ya da yeni motor verilmesini talep etti. Ancak SsangYong firması bu durumu kabul etmedi. Bunun üzerine aracı satın aldığı Kavaklı Mahallesi Turhan Cemal Beriker Bulvarı’ndaki SsangYong araç bayisine gelen firma yetkilileri, kamyoneti vinçle asarak eylem yaptı. Vatandaşlar, aracın üzerine de "Alma, kandırılma. Satarken gösterilen memnuniyet, satıştan sonra sağlanmıyor" yazılı pankart asarak sergiledi. Bir süre sonra eylem sonlandırıldı. SsangYong firması yetkilileri ise, aracın sıfır olmadığını, 100 bin kilometreye kadar garanti kapsamında olduğunu ancak aracın 100 bin kilometrenin üzerinde olduğunu, ayrıca iki normal bakımı (10 bin ve 40 bin) yaptırılmadığını bildirdi. Müşterinin aracının garanti kapsamında yapılmasını dayattığı için haksız ve hukuksuz taleplerine medyayı da ortak ettiğini belirten firma yetkilileri, yasal tüm haklarını kullanmak için hukuk müşavirliği olarak çalışma yürütmekte olduklarını aktardı.