SPOR - 17 Şubat 2018 Cumartesi 22:15

Aykut Kocaman: 'Bugün ilk yarıda 3 gol yiyebilirdik'

A
A
A
Aykut Kocaman: 'Bugün ilk yarıda 3 gol yiyebilirdik'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Aytemiz Alanyaspor karşılaşması sonrasında konuştu. İlk yarıda oynanan futbolu beğenmediğini söyleyen Aykut Kocaman, Beşiktaş’ta Pepe ve Talisca’nın yokluğunun da çok bir şeyi etkilemeyeceğini söyledi.

Aytemiz Alanyaspor’u taraftarı önünde 3-0 mağlup ederek zirve yarışında önemli bir galibiyet elde eden Fenerbahçe’de Teknik Direktör Aykut Kocaman, karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı. İç sahadaki puan grafiğinin standardın altında olduğunu söyleyen Kocaman, “Mutlaka kazanmamız gerekiyordu. Bunu başardık. Bunun sevincini yaşıyorum. Başakşehir maçında oynadığımız oyunun benzerini oynayarak sahadaydık. 90+2. dakikada aynı baskıya devam eden takımda ufak değişiklikler yaparak sahadaydık. Bu takım küçük oynamalarla çok iddialı söylüyorum, Avrupa şampiyonluğuna kadar gider. Bu maçın 1 hafta sonrasında toparlanması gereken Alanyaspor karşısında ilk yarıdaki oynadığımız oyunla normal şartlarda Alanyaspor’un devreyi 3-1 önde kapatması gerekiyordu. Bu futbolla 3, 4 hafta sonra çok iyi oynayıp kaybettik havalarına girebiliriz. Böyle olursa şampiyonluk da hayal olur. Alanyaspor hep oyunun içindeydi. İkinci yarıda bunu düzelttiğimizi söyleyebilirim. Rakibin ilk yarıda bulduğu kolay gol pozisyonları, ikinci yarıda oluşmadı. Maçın bütününe bakıldığında oyun standardımızın dışında olduğumuzu söyleyebilirim” dedi.

“İlk yarıdaki oyunumuz Rus Ruleti gibiydi”

Taraftarların çok önemli etki oluşturduğunu söyleyen Kocaman, “Bugün taraftarın getirdiği elektrik önemliydi. Bu takımın tek ve en büyük gücü taraftarıdır. Sezon başında benim gelişimle birlikte taraftarların ciddi bir kredi verdiğini biliyorum. Sezon içinde bazı maçlarda alınan sonuçlarla bu kredinin kırıldığını görüyorum. Ama sonrasında itici güç oldular. Zaman zaman sıkıntıların olacağını bilerek bu birlikteliği sürdürmek en büyük dileğim” dedi.

İlk yarıdaki futbolu beğenmediğinin altını çizen tecrübeli hoca, “Bugün ilk yarıdaki oyunla skor elde etme şansımız olabiliyor ama maç Rus ruletine dönüyor. Kurşunun kime geleceği belli değil. Şampiyonluk isteyen takımlar zaman zaman böyle maçlar oynayabilir. Bu oyunla rakipleri geçmek çok kolay değil. Son derece değerli oyunculardan kurulu, oyuncu kalitesi de üst seviyede olan takımlarla yarışıyoruz. Bu maçın ilk yarısındaki görüntü, daha çok yol almamızı gösteriyor. Gençlerbirliği maçı hakikaten her tarafıyla ekstra bir maç oldu. 2 gol yedik, 1 golü kendi kalemize atıp diğer yediğimiz golün de pasını kendimiz verdik. Eşitlik sürerken, arayışlarımızın olduğunda, öne geçtiğimizde, bir anda tribünlerden gelen itici sesler, düzenin bozulmasına, aceleci ataklara, takımın hatlarında bozulmalara neden oluyor. Bu da yorgunluğa neden oluyor. Böyle olunca kendi oyununu oynayamıyor takım. Her maç tabii ki böyle olmuyor” açıklamasını yaptı.

“Algı operasyonu gibi bir amacım olmadı”

Hakem hatalarıyla ilgili sorulan bir soruyu yanıtlayan Kocaman, “Hakemlerle ilgili olarak bir şeyi düzelteceğim. Benim derdim bireysel olarak hakemlerle değil. Hakemlerin içinde yetersiz, yeteneksiz, meslek namusundan yoksun insanlar varsa, antrenörlerin içinde de bu var. Hakemleri oraya iten etkenlerle ilgiliydi benim söylemim. Abdullah Yılmaz’ın hakemliği bırakma dilekçesini yazması ve MHK’nın da buna verdiği cevap bir skandal. Dolayısıyla kurumların başındaki insanların esas itibariyle konuşmaları derlemeleri gerekiyor. Benim de içinden geldiğim futbolcular, içinde bulunduğum antrenörler sütten çıkmış ak kaşık değil. Bizi buraya sürükleyenler güç dengeleridir. Hiçbir hakem, kasti hatalar yapmak istemez. Hakemleri direkt olarak suçlamak değil derdim. Ben burada 3 Temmuz’u yaşadım. Çok net şekilde 3 Temmuz’da yaşanan ortamdan yararlanan bir takım vardı. Şu anda başka takımlar başka konularda güç sahibi. Aykut Kocaman algı operasyonu yaptı diyenler var. Böyle bir amacım yok” diye konuştu.

“Pepe ve Talisca’nın yokluğu, Beşiktaş’ı etkilemez”

Beşiktaş maçına uzun bir süre olduğunu söyleyen Kocaman, “Beşiktaş maçına 8 gün var. Köprünün altından çok sular akacak. Önce bir sakinleşip ne oluyor diye etrafa bakıp sonrasında Beşiktaş maçına odaklanacağız. Pepe ve Talisca oynamayacak. Benim takımımda ana kadroda oynama ihtimali olan 4, 5 oyuncudan yoksun olarak gidiyorduk. Bunu dillendirmemeye çalıştım. Beşiktaş gibi son 2 yılın şampiyonu, Şampiyonlar Ligi’nde grubu lider bitiren bir takımın oyuncu eksikliği hissedeceğini düşünmüyorum. Kendi sahalarında oynayacaklar, güç kaybı olacağını sanmıyorum” ifadelerini kullandı.

“Kalan haftalarda çok şey değişir”

Şampiyonluk yolundaki rakipleriyle ilgili olarak da konuşan Kocaman, “Başakşehir için, Arda transferini yapabilecek kadar kudret sahibi bir takımın şampiyonluğa gücünün yeteceğini söylemiştim. En güçlü rakibimiz Başakşehir demedim. Söylediğim şeyi biliyorum. Türkiye’deki futbol ortamında artık hiçbir şeye şaşırmıyorum ama Talisca’nın cezasının ertelenmesi konusu absürt bir durum olur, bu kadarını beklemiyorum. İkinci yarıdaki 5 haftalık periyot, puan kayıplarının ligin sonuna kadar devam edeceğini gösteriyor. Konyaspor; Fenerbahçe’yle, Başakşehir’le Trabzonspor’la ve Beşiktaş’la oynadı ve yenilmedi. Baktığınız zaman puan durumunda düşmemeye oynadığı görünüyor. Saha içi organizasyonu ve oyuncu kalitesi çok güçlü takımlar var. Biz Galatasaray’ı yensek ya da tam tersi olup da Galatasaray bizi yense, kimse iki takımı da şampiyon olarak ilan edemez. Galatasaray maçına 4 hafta var. Bu periyotta çok şey değişebilir” diyerek sözlerini sürdürdü.

“Hakemlerin doğal hatalarının başımızın üzerinde yeri var”

Fernandao’nun attığı golün ofsayt olduğu söylenen Aykut Kocaman, “O zaman Fernandao’nun golünde büyük bir yanlışlık ve hakem adına da büyük bir şanssızlık oldu. Ne kimsenin hakkının yenmesini, ne de bizim hakkımızın yenmesini istiyorum. Keşke olmasaydı bu pozisyon. İnsanların hatalarından zevk alan birisi değilim. Bazı grupların haksız yere kazanç elde etmesini de istemiyorum. Hakem hataları doğal olduğu sürece başımın üzerinde yeri var” diye konuştu.

Son olarak hatalarla ilgili konuşan Kocaman, “Bu sezon golle sonuçlanan hata yapan takımlar içinde ilk sıradayız. Puan hesabımızı en fazla şaşırtan durum buydu. Ancak ilk yarıda özellikle forvetlerden biraz daha katkı gelseydi, belki bu durumu biraz daha az yaralanmaya doğru çevirebilirdik” diyerek sözlerini tamamladı. 

Bozhan Memiş - Ozan Buğra Koşar
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Adıyaman Üniversitesi öğrencilerinden Gazze’ye destek İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırıma Adıyaman Üniversitesi öğrencileri tepki göstererek basın açıklaması yaptı. İsrail’in zulmünde kalan Filistinlilere destek amacıyla Adıyaman Üniversitesi kampus alanında bir araya gelen üniversite öğrencileri, İsrail’e tepki gösterdi. Bazı akademisyenlerin de destek verdiği protesto yürüyüşünde ‘Nehirden denize özgür Filistin’, ‘insanlık kardeşine sahip çık’ Filistin’e selam, direnişe devam’ sloganları atıldı. Yürüyüşe katılan İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Gündoğar yaptığı konuşmada Filistin’de yaşanan zulme karşı bütün dünyanın vicdanının sesine kulak verdiğini ve bu zulme karşı çıktığını, bu davanın asıl sahibi olan Müslümanlarınsa yeterli tepkiyi veremediğini ifade etti. Filistin’de yaşananlara karşı çıkmanın dini bir sorumluluk olduğuna da değinen Gündoğar, eğer durdurulmazsa Siyonist rejimin saldırganlığının yarın Türkiye topraklarına da yöneleceği uyarısında bulundu. Yürüyüş sonunda öğrencilerden Ramazan Uzun ise öğrenciler adına yaptığı basın açıklamasında, “Bizler, bilgi ve vicdanın buluştuğu bu akademik platformda, insan haklarının savunulması ve barışın tesisi için sesimizi yükseltiyoruz. Filistin’de süren çatışmaların oluşturduğu trajedi, sadece bir bölgeyi değil, tüm insanlığın vicdanını etkilemektedir. Bu nedenle, Adıyaman Üniversite olarak, bölgedeki masum hayatların korunması, acil insani yardımın sağlanması ve adil bir çözüm yolunun bulunması için uluslararası toplumu ve ilgili kurumları göreve çağırıyoruz. Bu çağrıyla birlikte, üniversitemizde, toplu yürüyüşler, çadır protestoları çeşitli etkinlik ve faaliyetlerin yanı sıra toplumsal projelerle, Filistin halkının yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Buradan, dünyanın dört bir yanındaki dostlarımıza, kardeşlerimize ve terör devleti İsrail’in karşısında duran herkese sesleniyoruz. Yanınızdayız, Ey Gazze’nin yiğit evlatları, anaları, babaları, inşallah direnişiniz ile Siyonist rejimin ve dostlarının sonu gelecek” diye konuştu.
Aydın Kuyucak’ta 19 Mayıs coşkuyla kutlanmaya başladı Aydın’ın Kuyucak ilçesin de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlanıyor. İlk resmi tören, Kuyucak Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. Etkinliğe Kuyucak Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, Kuyucak Belediye Başkanı Uğur Doğanca, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program Cumhuriyet Meydanı’nda Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün çelenk sunma töreniyle başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Süleyman Bacaksız yaptı. Programda şiirlerin okunmasının ardından Kuyucak Belediyespor Karate Takımı gösteri yaptı. Kuyucak Belediyesi Özel Çocuklar Halk Oyunları Ekibi gösterisiyle alkış alırken, Kuyucak Halk Eğitimi Merkezi Yetişkinler Halk Oyunları ekibi de büyük alkış aldı. Kuyucak Belediyespor Kulübü’nün sporcuları ve okul sporlarında derece alan öğrenciler Kaymakam Fehmi Sinan Niyazi ve Belediye Başkanı Uğur Doğanca tarafından tebrik edildi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Kuyucak Belediye Başkanı Uğur Doğanca, “Sevgili gençler, şehrimizin ve ülkemizin gelecek güzel günlerini sizlere olan güven ve inancımızla hep birlikte inşa edeceğiz. Yaşadığımız bu güzel coğrafyada bir arada yaşamanın mutluluğunu sonsuza kadar sürdürmek için elimizden geleni yapacağız. Bu duygularla, bağımsızlığımızın nişanesi olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nızı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için canını veren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyorum. Kuyucak özlediği eski bayramlara kavuştu. Milli bayramları doyasıya kutlayacağız” dedi. Etkinlikler gün boyu sürecek Gençler için Kuyucak var diyen Başkan Doğanca, “Saat 13.00’te Kuyucak Atış Poligonu’nda trap ve kurşun atışımız gerçekleşecek, ardından saat 16.00’da geleceğimizin gençleri çocuklarımız için Gençlik Merkezi’nde Çocuk Şenliği yapılacak. Akşam da saat 21.15’te Cumhuriyet Meydanı’nda başlayacak olan Büyük Fener Alayımıza ve 22.00’de Gençlik Merkezi’nde gerçekleşecek olan Devrim Seyrek konserimize tüm gençlerimizi ve tüm halkımızı bekliyorum” dedi.
Malatya Yeşilyurt’ta 19 Mayıs kutlamaları Yeşilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ kutlama programı renkli ve coşku dolu anlara sahne oldu. Yakınca Mahallesindeki Yaşam ve Spor Merkezinde düzenlenen kutlama programına, Yeşilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden spor branşlarında yer alan farklı yaş gruplarındaki sporcular ile aileleri katıldı. Türk bayraklarıyla süslenen alanda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan özel kutlama programında Yeşilyurt Belediyespor Kulübü Jimnastik, Taek-wondo ve Karete takımları tarafından özel gösteriler yapıldı. Sporcuların performansları katılımcılar tarafından ayakta alkışlanırken, görme engelli sporcular ise kendi aralarında yaptıkları müsabakalarla kutlama programına ayrı bir değer ve güzellik kattılar. “Gençler gelecektir, umuttur” 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını tebrik eden Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Dikenli, “Milli Mücadelenin ilk başlangıcı olup, Cumhuriyetimizin de kuruluşunun temellerinin atıldığı 19 Mayıs, sadece esarettin kurtuluşun ilk adımı değil aynı zamanda bir ulusun doğuşunun müjdelendiği günün adıdır. 105 yıldır bu özel günü büyük bir onur ve gururla kutlamaktayız ve bundan sonrada aynı gururla kutlamaya devam edeceğiz. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk gençlere duyduğu güvenle birlikte bu günü gençlerimize armağan etmiştir. Başarılarla dolu şanlı geçmişe sahip bir medeniyetin fertleri olarak bugünleri de yarınları da gençlerle hep birlikte inşa edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başlayan Türkiye Yüzyılı hedeflerinin hayata geçmesi için gençlerimize çok büyük görevler düşmektedir. Bizler gençlerimizin her alanda yapacakları başarılı çalışmalarla kendilerine duyulan bu güveni boşa çıkarmayacaklarına ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacaklarına yürekten inanıyoruz. Bugün milletimiz ve özellikle gençlerimiz için çok özel bir gün. Bu özel güne yakışan bir etkinlikte, kendilerinden çok büyük umutlar beslediğimiz gençlerimizle bir araya gelmekten çok büyük onur duymaktayız. Gençler gelecektir, umuttur ve güzel yarınları inşa eden en büyük gücümüzdür. 19 Mayıs’ın ruhuna ve anlayışına değer katan coşku dolu etkinliğimizi başarıyla düzenleyen Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğümüzdeki değerli mesai arkadaşlarımıza, antrenörlerimize, katılım gösteren sporcularımıza, ailelerine ve tüm misafirlerimize Belediye Başkanımız Sayın Prof. Dr. İlhan Geçit adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve dualarla yâd ederken, aziz milletimizin ve yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizin Gençlik ve Spor Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum” diye konuştu.