MAGAZİN - 04 Nisan 2008 Cuma 12:52

Aysun Kayacı: Ağzıma tüküreyim

A
A
A
Aysun Kayacı: Ağzıma tüküreyim

Özel bir televizyon kanalında yayınlanan programda söylediği sözler tartışmalara neden olan Manken Aysun Kayacı programın dün yayınlanan bölümünde kendini savundu.

."Ben ülkemi sevdiğim için konuştum ya. şimdi ağzıma tüküreyim, başka bir şey demiyorum" diyen Kayacı, konuk Mehmet Ali Birand'ın getirdiği çiçekleri alınca da gözyaşlarına hakim olamadı.   

Programa siyah ve dekoltesiz bir kıyafetle katılan Aysun Kayacı, programın bu haftaki bölümünde sözlerinin basın tarafından çarpıtıldığını iddia ederek, gergin ve ağlamaklı bir ifadeyle şunları söyledi:

  - "Keşke sözlerim yol açsaydı, söylemediklerim yol açtı tepkilere... Çok acayip, bir sürü insan yorum yaptı, eleştirdi, hakeret etti. Şunu isterdim ki, oturup izleyip de yorum yapsalardı, yorum yazsalardı, ya da eleştirselerdi, ya da hakaret etselerdi.

  - Ben mazur görüyorum. Çünkü ben Türk basınını gayet iyi biliyorum. Çünkü kendi menfaatleri doğrultusunda çok güzel saptırdılar.

  - "Dağdaki çobanla benim oyum eşit olamaz" demişim. Arkasından da demişim ki, 'Ben buna inanıyorum demiyorum. Ben bunu sorgulamaya başladım' demişim. Yani fikir düzeyinde çok zengin bir argümanken, bu, fikir düzeyinde konuşulabilecekken, tartışılabilecek bile demiyorum, konuşabilecekken bu...

  - Ben bana tepki gösteren hiç kimseyi sorumlu tutmuyorum. Sözlerim çarpıtıldı, hem de basın kuruluşları kendi menfaatleri doğrultusunda çarpıttılar. Ben insanlar, herkes oturup her okuduğunu sorgulasın sonra da oturup izlesin 'bu kız gerçekten ne demiş' demiyorum. Ama bu konu hakkında yorum yapacaklarsa, yorum yazacaklarsa, hakarette bulunacaklarsa birinci kaynağından izlemeli ve az önce söylediğim gibi olaya bu şekilde yaklaşmalıydılar. Ama ben fikrim gelirse yine ben susmayacağım. Çünkü bu ülkenin gençlerini susturamayacaklar. İstedikleri kadar da çarpıtabilirler. İstedikleri kadar da nemalanabilirler. Ben ne dediğimi gayet iyi biliyorum."

Geçen haftaki programda Aysun Kayacı'nın sözlerine karşı çıkan Müjde Ar, Kayacı'ya yönelik eleştirilere çok üzüldüğünü ifade ederek, şöyle konuştu:

  - "Ben tabii çok üzüldüm. Bu kadar genç bir insanın bu kadar üstüne gidilmesine ve bizim içimizde bir linç şeyi de var yani. Linçten öte hatta bir recm neredeyse yani. Aysun bir de kadın ve genç bir kadın. Yok bacağı deniyor, yok orası deniyor, burası deniyor. Ben çok çok üzüldüm. Zaten tartışmanın oraya gideceğini bilseydim 'Seninle aynı fikirdeyim' derdim yani inadıma... Burada şöyle bir şey var, burada Aysun 'Fikirlerim henüz oluşmadı' diyor. Netleşmiş de olabilir ve o şekilde düşünüyor olabilirsin. Bunları çok fazla ciddiye almamak lazım. Benden sana abla tavsiyesi."

  - Müjde Ar, kendisi hakkında suç duyurusunda bulunulmasını da 'komik' olarak nitelendirerek şöyle konuştu: "Barınma, eğitim, kültürel haklarını savunduğum insanlar benim hakkımda haklarını savunuyorum diye suç duyurusunda bulundular. Bütün bunlara ancak gülünür ve geçilir. Komik çünkü burası. Komik yani."

  - Sözü söyleyenin itibarını sarsarak, sözün itibarını sarsmaya çalışıyorlar ve bunu çok kolay yapıyorlar.

  - Sevilmediğimiz kabul edildiği için, şöyle bir puan toplama çabası... Genel olarak zaten sevilmiyor kabul edildiğim için, dolayısıyla ne derse de 'Bir kurşun da ben atayım, bir artı da ben kazanayım' çünkü çok kolay.

  - Ben biraz daha söylemediğim sözler üzerinden bunlar yazılıp, çizilip, çarpıtılırsa, yorumlar yapılırsa gerçekten tekzip edeceğim yani.

  - Ben ülkemi sevdiğim için konuştum ya. Şimdi ağzıma tüküreyim, başka bir şey demiyorum.

  - Teşekkür ediyorum, en azından izledikleri için. (Kendisi hakkında olumlu eleştiriler yazanlar için söylüyor)

  - Keşke izleseler. Geçen hafta 'Ben de oradan geldiğim için o yüzden en çok benim konuşmaya hakkım var' diye bir söylemde bulundum. Yani nerelerinden anlıyorlarsa oralarına konuşayım yani.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Isınmak için arabaya girdi araç yanınca feci şekilde can verdi Kağıthane’de ısınmak için tamirhanenin önünde tamir için otomobile giren evsiz şahıs, otomobilde çıkan yangın sonucu feci şekilde hayatını kaybetti. Olay 03.00 sıralarında Kağıthane Seyrantepe Mahallesi Çavdar Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre sokakta yaşayan evsiz bir kişi soğuk havada ısınmak için tamirhane önünde tamir edilmesi için bırakılan otomobilin kırık camından içeri girdi. Bir süre sonra araçta henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu bilincini kaybeden şahıs yanan otomobilin içinde feci şekilde hayatını kaybettiği öğrenildi. Yangını gören çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye sevk edildi. Yangını söndüren itfaiye otomobilin içindeki cansız bedeni görünce polis ekiplerine haber verdi. Yanan aracın olduğu yere çok sayıda polis, sağlık ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi. Yanan otomobilin sahibi ve tamirhanede çalışan tamirci çağrıldı. Olay yerinde alınan ilk ifadelere göre otomobilin 1 aydan fazla süredir tamirhanede beklediği, camının kırık olduğu öğrenildi. Isınmak için araca girdi yanarak hayatını kaybetti Olay yeri inceleme ekipleri yangının neden çıktığını ve hayatını kaybeden sokakta yaşayan kişinin hayatını neden kaybettiği üzerine incelemede bulundu. Yapılan ilk incelemelerin ardından hayatını kaybeden şahsın bedeni Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Otomobilin içinde cenin pozisyonunda bulunan evsiz şahsın civarda sokakta yaşadığı ısınmak için daha önce başka arabaların da içine girdiği öğrenilirken yanan aracın içine de soğuk havadan korunmak için girdiği tahmin ediliyor. Yetkililer hem yangın hem de hayatını kaybeden şahıs için inceleme başlattı.