POLİTİKA - 31 Ekim 2015 Cumartesi 15:40

Bahçeli’den 5. parti açıklaması!

A
A
A
Bahçeli’den 5. parti açıklaması!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 5. Parti’nin MHP’den olabileceğine yönelik iftiralar atıldığını belirterek, “MHP’de böyle bir anlayış memleketin bugünkü şartlarında mümkün değildir. MHP kendi tuzağını kendi kurarsa, vatana en büyük yanlışı, millete en büyük yıkımı yapmış olur” diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaretinin ardından TÜYAP Fuar Alanı’nda partilileriyle bir araya gelen Bahçeli, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. MHP üzerinde çok büyük oyunlar oynandığını ve büyük tuzaklar kurulduğunu öne süren Bahçeli, 77 tane araştırmacı yazarın MHP’ye saldırdığını iddia etti. Bu yazarların eşitli propagandalar yaptığını ve bazı MHP’lilerin de bunlara inandığını kaydeden Bahçeli, “Bazı dava arkadaşlarımız bunun tesiri altında kalmıştır. Bir kez daha uyarıda bulunmak istiyorum onlara, inanırlar, inanmazlar kendilerinin bileceği iştir” dedi.

Türkiye’de geçmiş yıllarda 11 koalisyon hükümetinin kurulduğunu dile getiren Bahçeli, DSP, MHP ve ANAP’ın kurduğu 57. Koalisyon hükümeti’nin 3 yıl 5 ay 20 gün süreyle en uzun ömürlü koalisyon hükümeti olduğunu, bunun da mimarının MHP olduğunu vurguladı. Terör örgütü PKK’ya da değinen Bahçeli, “1978 yılı Diyarbakır Lice ilçesi Fis-Ziyaret köyünde PKK’nın birinci olağan kongresi toplanır. Bu kongrede Marksist Leninist temelli bağımsız bir Kürdistan kurma kararı alınır. Bu karar o günden bu yana PKK’nın temel amacıdır. PKK’ya ne kadar hoş görünürseniz görünün. Nasıl demokratik açılımlar yaparsanız yapın. PKK’yı nasıl siyasallaştırma ve onları uysallaştırma, normalleştirme, demokratikleştirme adına sahip çıkarsanız çıkın PKK’nın 78 yılı Fis köyündeki kararından saptıramazsınız” şeklinde konuştu. Bahçeli, AK Parti Hükümeti’nin çözüm süreci politikasına tepki gösterdi.

“MHP’nin içerisinde AK Parti beslemeli bazıları türedi” diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Böyle bir durumda koalisyon niye kurmuyoruz diye MHP’nin yönetimine alçakça saldıran sözde ülkücüler, AK Parti’ye destek vermek ve MHP’yi istismar etmek istiyorlar. Ey ülkücü gafiller. HDP ile MHP nerede bir araya gelebilir? Bu da yetmiyor. 60 blokun içerisine bizi dahil ediyor. 60 blokta kim var? CHP var. CHP’nin yarısı HDP ile barışık. Biz bunların arasına gireceğiz? 7 milyon 900 bine yakın oyuyla temsil edilen bir parti ne yapacak? Mecliste çelik çomak mı oynayacak? Mecliste başkalarının rüzgarının esintisine mi kapılacak? Hayır. Haysiyetli, dirençli Türkiye’yi felakete götürene karşı milli dayanışmayı sağlayacak ana muhalefet görevini üstlenmeye taliptir.”

1 Kasım seçimleri sonrası koalisyon olasılıklarına da değinen Bahçeli, “Çözüm bloku AKP, CHP ve HDP'dir. Madem ki tek başına iktidar söz konusu olmuyor. Çözüm sürecinde uzlaşmaya çok müsait olan 3 parti arasında koalisyon kurulabilir. Bunlardan bir tanesi AKP-HDP'dir. Üçlü bir koalisyon da kurulabilir. Bir başkası 'HDP'yi yanımıza alırsak MHP üstümüze gelir' düşüncesi söz konusu olur ise AKP-CHP koalisyonu söz konusu olabilir. Demek ki bu üç partinin ikisi veya üçü bir araya geldiğinde çok güçlü bir koalisyon yapısı oluşabilir. Böyle bir koalisyonu yapacakları yerde ilk günden başladılar. 'MHP koalisyonda yer almalılar' diye. MHP'yi niye karıştırıyorsunuz. Azınlık hükümeti kurulacaksa MHP'nin birinci hayırı budur. İkinci olarak erken seçime hayır diyoruz. Üçüncü olarak HDP'ye oy vermiş bu memleket evladına iradesinden dolayı saygı duyarız. Ancak PKK'nın siyasal uzantısı olan HDP'ye flu bakarız. PKK ile beraber olduğu sürece onu tanımayız. Ama oy verene de saygı duyarız. PKK uzantısı seçim hükümetinde olacaksa seçim hükümetinde de olmaya hayır deriz” ifadelerini kullandı.
5. Parti tartışmalarına ilişkin de konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, şöyle devam etti:
“’5. parti AKP’den olmaz ama başka partilerden olabilir, özellikle CHP ile beraber MHP de olabilir’ diye iftiraya başlıyorlar. MHP’de böyle bir anlayış memleketin bugünkü şartlarında mümkün değildir. MHP kendi tuzağını kendi kurarsa, vatana en büyük yanlışı, millete en büyük yıkımı yapmış olur. Onun için 5. yapılanmanın MHP’de değil şu baskıcı rejimin kendi yukarıdan aşağıya veya aşağıdan yukarı doğru bölünmesiyle oluşacağına iyi dikkat etmek lazımdır. Onun için son söz olarak burada da söylüyorum, toplumda bir sessiz öfke var. 10 Mart’tan bu yana seçim faaliyetleri yürütülüyor. Toplum yılgın. Seçime karşı soğuk. Siyasi partiler yorgun. Bu sessiz öfke bir yerde patlayacaktır. Bu patlama, Allah vere demokrasi içinde olmalı. 1 kasımdaki sandıkta olmalı. Yani 1 Kasım’da sandıkta sandık patlar ise AKP’ye Abbas yolcu diyebilirsiniz.” 

EREN BOZKURT - NURİ PİR 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tunceli Hozat Kadın Kooperatifi doğal üretimle hem toprağı hem kadını güçlendiriyor Tunceli’nin Hozat ilçesinde faaliyet gösteren Hozat Kadın Kooperatifi, bölgenin doğal ürünlerini işleyerek üretime kazandırıyor; kadınların ekonomik bağımsızlığına ve yerel kalkınmaya önemli katkı sunuyor. Tunceli’nin Hozat ilçesinde kadın emeğiyle şekillenen örnek bir üretim hikayesi dikkat çekiyor. Yıllardır doğayla iç içe sürdürülen geleneksel üretim anlayışı, Hozat Kadın Kooperatifi çatısı altında daha güçlü ve sürdürülebilir bir yapıya kavuştu. Bölgenin dağlarında ve bahçelerinde yetişen meyveler, kadınların ortak emeğiyle marmelat, reçel, kurutmalık ve sirke gibi doğal ürünlere dönüştürülüyor. Kooperatif, yalnızca doğal üretime katkı sunmakla kalmıyor; aynı zamanda kırsalda kadınların sınırlı olan çalışma ve ekonomik alanlarını genişleterek toplumsal hayatta daha görünür olmalarını sağlıyor. Önceden arkadaşlarıyla kendi aralarında üretim yaptıklarını daha sonra kooperatifleşmeye karar verdiklerini belirten Hozat Kadın Kooperatifi Başkanı Nermin Akbalık, "Kooperatifi kurmadan önce bizim burada zaten üretimimiz vardı, 6 yıl öncesine dayanıyor. Kadınlarla beraber başladık. Daha sonra ‘kooperatifleşelim’ dedik. Burada kapanmak üzere olan bir kadın kooperatifi vardı. Yeni bir kooperatif kuracağımızı onu devralmak istedik. 5-6 arkadaşla beraber ona üye olduk. Ardından devraldık, 2-3 yıldır devam ediyoruz. Burada, bölgede yetişen meyveleri değerlendirmek için işe başladık. Dağda ya da bahçede yetişen meyvelerimizi toplayıp getiriyoruz, ayıklayıp temizliyoruz. Marmelat, reçel, kuru, sirke yapıyoruz. Bu şekilde değerlendiriyoruz. Bostan ekimi olduğunda turşularımızı yapıyoruz. Daha çok doğal şeyler yapmaya çalışıyoruz. Zaten meyvelerimiz de hep doğal, çoğunlukla yabani meyveleri kullanıyoruz. Kadınların bölgede ekonomik bağımsızlık ve çalışma imkanları bakımında kısıtlı alanımız var. O yüzden bizler de burada kendi çabamızla, yapabildiğimiz kadar üretime katkı sağlıyoruz. Tarım, hayvancılık, bağ bahçe olsun genellikle böyle şeylerle uğraşırdık ama bunu biraz daha ilerletelim dedik. Tunceli’de diğer illerimize göre kadına biraz daha fazla önem veriliyor, kadın erkek eşitliği daha çok ön plana çıkıyor. O yüzden biz bu konularda biraz daha aktifiz ve üretimin içerisinde bulunuyoruz" dedi.