GÜNDEM - 03 Ağustos 2021 Salı 14:40

Bakan Pakdemirli'den Sütlüce'deki yangına yönelik açıklama

A
A
A
Bakan Pakdemirli'den Sütlüce'deki yangına yönelik açıklama

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Isparta’nın Sütçüler ilçesine bağlı Çandır köyünde yangınla ilgili çalışmaları yerinde takip etti. Yangının 3 köy ve 2 mahallede devam ettiğini belirten Bakan Pakdemirli, “Yangın seyrimiz iyiye doğru gitmektedir. Akşam saatleri itibariyle daha iyi neticeye ulaşabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

Sütçüler ilçesindeki Yazılı Kanyon Tabiat Parkı’nda dün saat 11.30 sıralarında çıkan yangın kısa sürede etrafındaki ormanlık alana sıçradı. Yangın ikinci gününde de 3 köy ve 2 mahallede devam ediyor. Yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli de bugün Sütçüler ilçesine gelerek, yangının ilk çıktığı noktalardan biri olan Çandır köyünde çalışmaları yerinde inceledi. Havadan bölgeyi helikopterle inceleyen Bakan Pakdemirli, Çandır köyünde vatandaşları dinledi.

“6 helikopterle yangına müdahale ediliyor”

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Dr. Bekir Pakdemirli, Türkiye’nin dört bir tarafında yangınla mücadelenin sürdüğünü söyledi. Bakan Pakdemirli, “Dün Sütçüler Çandır tarafında yangın çıktı, hızlı bir şekilde müdahalemizi yaptık. Bugün de yangın yerinde çalışmaları ziyaret ederek, koordinasyon merkezimizi kurduk. Çandır Yazılı Kanyon Tabiat Parkı yangınına 6 helikopter, 35 arazöz, 42 itfaiye, 4 ikmal aracı, 41 iş makinesi, 9 su tankeri, 273 personelle hem orman genel müdürlüğü hem de belediyeler ve tüm kamu kurumlarından takviyelerle yangın seyrimiz iyiye doğru gitmektedir. İnşallah akşam saatleri itibariyle daha iyi neticeye ulaşabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

“15 ev zarar gördü, hasar tespit çalışmalarına başlıyoruz”

Hava sıcaklığının yüksek, nemin düşük, rüzgarın da kuvvetli olduğu bir iklimin yaşandığına dikkat çeken Bakan Pakdemirli, “Isparta için de aynı durum söz konusu. Burada Çandır tarafı aslında biraz kontrol altında, ama Karamusalar, Şeyhler köyü, Selimler köyü, Yıldız mahallesi ve Bayduş mahallelerinde halen devam ediyor. Zarar gören 15 kadar hanemiz var. Onlarla ilgili hasar tespit çalışmalarına başlıyoruz. Onun haricinde hem hayvan telefleri hem de tarımsal hasarlarla da ilgili yangınlar bittiğinde tespitler yapılacak. Hemen yaralarını sarma konusunda gereği yapılacak. Valimiz, milletvekillerimiz, kamu kurumlarımız burada. Başta kahraman orman teşkilatımız ve katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımıza da ayrı teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız gerek su takviyesi gerekse ihtiyaç noktasında ormancılarımıza sürekli bir şeyler ikram etme gayreti içerisindeler. Çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, incelemelerinin ardından bölgeden ayrıldı. Bakan Pakdemirli'ye ziyaretinde TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz eşlik etti.

Ali Serkan Aygün

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.