GÜNDEM - 29 Haziran 2022 Çarşamba 14:36

Bakan Soylu, afet bölgesini havadan inceledi

A
A
A
Bakan Soylu, afet bölgesini havadan inceledi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bartın'da afet bölgesini havadan inceledi. Köprünün yıkılması sonucu ulaşımın sağlanamadığı Şarköy'de incelemelerde bulunup vatandaşlara 8 ay içerisinde afet evlerinin tamamlanacağını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bartın'daki afet bölgelerini havadan inceledi. Helikopterle sel suları altında kalan bölgeleri inceleyen Bakan Soylu, köprünün yıkılması sonucu ulaşımın sağlanamadığı Şarköy Boğaz Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. Burada vatandaşların ihtiyaçlarını dinleyen Bakan Soylu, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait köprünün bölgeye getirilerek kısa sürede kurulumunun yapılacağını aktardı.

Bakan Soylu, afet bölgesini havadan inceledi

Vatandaşlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileten Bakan Süleyman Soylu, 8 ay içerisinde afet evlerinin tamamlanarak vatandaşların evlerine yerleştirileceğini söyledi.

Bakan Soylu, afet bölgesini havadan inceledi

Kentteki barajların önemine dikkat çeken Bakan Süleyman Soylu, şöyle dedi:

"Bu köprünün yerine Kara Kuvvetleri Komutanlığımızdan köprü getiriyoruz. Bu köprünün yerine onu kuracağız. Aşağıya yine geçitli köprülerden yapacağız. Ondan sonra bu köprünün yerine ne yapacağımızı Ulaştırma Bakarlığımızla değerlendireceğiz. Yerlerinizle alakalı buraya gelince öğrendim. Hem Çevre Bakanımıza, TOKİ ile konuştuk. Şöyle bir durum var. Salı günü yerlerinizin ihalesi çıkıyor. Elbetteki selin getirdiği bir takım hasarlar var. Kozcağız, şehir merkezinde var. Yaklaşık 6 vilayette hasarlar var. Biz sizin yanınızdayız. Zannediyorum bu gece ve yarın öğlene kadar bu köprü biter. İhtiyaçlarınızı helikopterle yine getireceğiz. Hemen içme suyu getirelim. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcımız burada. Milletvekilimiz burada. Bu akşam itibariyle bu helikopterle içme suyu ihtiyacınızı da inşallah gideririz. Yarından sonra inşallah faaliyete girer. En kısa zamanda da afet evlerinize taşınacaksınız. Burada iki baraj yapıldı. İki büyük barajla Bartın'da sel afeti geçmiş yıllar gibi olmadı. 100 milyon ton su tuttu. Büyük bir su. Onun için burası da yapıldığı zaman sizler de evlerinize yerleştiğiniz zaman inanıyorum ki bu afetlerle karşı karşıya kalmayız. İhale Salı günü yapılıyor. Bakan yardımcımız da burada. Biz en kısa zamanda 8 ay içerisinde ihale yapıldıktan sonra İnşallah sizi kendi yerlerinize taşımaya çalışacağız. İnşallah önümüzdeki Ramazan Bayramı'na girmeden evvel evinize taşırız. Biz elimizden gelen bütün gayreti ve desteği ortaya koyacağız."

Yasin Erdem - Rıdvan Bostancı - Bülent Bostancı
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Vali Tavlı: “Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin rızalarını almayı boynumuzun borcu olarak görüyoruz” SAMSUN (İHA) – Samsun Valisi Orhan Tavlı, şehit ailelerinin ve gazilerin her zaman yanlarında olmayı ve rızalarını almayı boynumuzun borcu olarak gördüklerini söyledi. Vali Orhan Tavlı ve Eşi Ayşe Tavlı, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Samsun Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Soğuk, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç ve protokol üyeleriyle birlikte 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen iftar yemeğinde şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. “Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin rızalarını almayı boynumuzun borcu olarak görüyoruz” Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonda yapılan iftar programında konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Şehitlik ve gazilik mertebeleri bizim inancımızda ve kültürümüzde çok önemli olduğu gibi aynı şekilde şehit yakını olmak da büyük bir gurur ve iftihar vesilesidir. Dolayısıyla bizler de şehitlerimizin emaneti olan siz kıymetli şehit ailelerimizin ve gazilerimizin her zaman yanlarında olmayı ve rızalarını almayı boynumuzun borcu olarak görüyor, sizleri kalbimizin en müstesna köşesinde misafir etmeyi şeref biliyoruz. Şehitlerimize ve gazilerimize olan şükran borcumuzu ödemenin en güzel yolunun buradan geçtiğine inanıyor ve bunun için gayret gösteriyoruz” dedi. “Sizlere ve milletimizin huzuru, devletimizin bekası, geleceğimizin güvencesi için vazife yürüten kahraman askerlerimize ve tüm güvenlik güçlerimize de şükran borçlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum” diye Vali Tavlı, konuşmasının devamında ise şunları söyledi: “Rabbim tüm kahramanlarımızı korusun, ayaklarına taş değiştirmesin. Sizlere sağlıklı, huzurlu ve hayırlı uzun ömürler versin. Çanakkale’de, Kıbrıs’ta, Kore’de, 15 Temmuz gecesinde ve vatan toprağımızın her karışında, bayrağımıza, vatanımıza, aziz milletimize ve kutsal değerlerimize sahip çıkan isimsiz kahramanları ve kahramanlık destanı yazarken hiç düşünmeden canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, aziz vatan evlatlarını rahmetle, şükranla ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Bu vesileyle vatanımız, bayrağımız ve ezanımız için can veren Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş Gazilerimizi bir kez daha rahmetle yâd ediyor, hayatta olan Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Rabbim şehitlerimizin ruhunu şad, mekânlarını cennet, makamlarını âli eylesin."