SPOR - 12 Ocak 2022 Çarşamba 14:15

Bakesetas gol sessizliğini bozmak istiyor

A
A
A
Bakesetas gol sessizliğini bozmak istiyor

Bu sezon Spor Toto Süper Lig'e fırtına gibi bir başlangıç yapan Trabzonspor'un Yunan oyuncusu Anastasios Bakasetas, son haftalardaki gol sessizliğini bozmak istiyor.

Spor Toto Süper Lig'in ilk iki haftasında oynanan Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ve Demir Grup Sivvasspor maçlarını boş geçmeyen ardından ise Kasımpaşa, Kayserispor ve Fenerbahçe maçlarında attığı gollerle takımını galibiyete taşıyan isimlerin başında gelen Yunan oyuncu dizinde yaşadığı sakatlığın ardından duruklama dönemine girdi.

90 gündür gole hasret

Bu sezon forma giydiği 17 maçta 7 gol ve 4 asist yapan Yunan oyuncu 90 gündür rakip fileleri havalandıramadı. Son olarak bordo-mavililerin sahasında Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup ettiği maçta biri firikik olmak üzere 2 gol atan Yunan oyuncu 10 Ekim 2021'den beri golle buluşamadı.

Sivasspor maçını bekliyor

Sezonun ilk yarısında attığı gollerle ve yaptığı asistlerle takımını sırtlayan isimlerin başında gelen Bakasetas, rekabetin ön plana çıktığı ileri uçta takımına katkı vermek için mücadele edecek. Deplasmanda oynanacak Sivasspor maçında patlama yapmaya hazırlanan Yunan oyuncu, gol hasretini gidermek istiyor.

Yunan oyuncu, bu sezon attığı 7 golün 4'ünü deplasmanda oynanan maçlarda atarken, 3 golü ise Trabzonspor'un evinde oynadığı maçlarda attı. Bordo-mavili takımın Yunan oyuncu Bakasetas'ın gol attığı maçları ise kaybetmedi. Başarılı oyuncu sezonun ilk yarısında Trabzon'da oynanan maçta Sivasspor kalesine 1 gol atmıştı.

Gökmen Şahin


 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Türk Kızılay’ı yurtta ve 19 ülkede kurban kesimlerine başladı Türk Kızılay’ı gelenekselleşen vekaletle kurban kesim kampanyası kapsamında Türkiye dahil 20 ülkede hedeflediği 128 bin kurban hissesine ulaştı. Kampanyanın Gazze’ye ayrılan bölümü ise hayırseverlerin yoğun ilgisi üzerine ek kotayla genişletildi. Kızılay ekipleri, bayramın ilk günü itibarıyla yurt içinde ve üç kıtada 19 ülkede kesim işlemlerine başladı. 18 yıldır başarıyla uyguladığı ‘Kızılay Kurban Modeli’yle kesilen her bir kurbanın toplumun tüm kesimlerinden ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlayan Türk Kızılay’ın vekaletle kurban kesim kampanyasına hayırseverler bu yıl da yoğun ilgi gösterdi. “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında hayırseverlerin kurban vekâletlerini alan Kızılay, bayram namazının ardından Türkiye’nin yanı sıra Asya, Afrika, Ortadoğu ve Balkanlar’daki 19 ülkede kesim işlemlerini başlattı. Türkiye dahil toplam 20 ülkede vekaletle kestiği kurbanlarla yaklaşık 3,8 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefleyen Kızılay, yurt içindeki kesimlerden elde edilen kurban paylarını kavurma konserveleri haline getirerek sadece bayram günlerinde değil, yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlıyor. Yurt dışında gerçekleşen kesimlerde ise kurban etleri soğuk zincir korunarak anında ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. Yurt içinde kesilen kurbanlar başta Et ve Süt Kurumu olmak üzere Türkiye’nin en büyük tedarikçilerinin iş birliğiyle modern kombinalarda, hijyen kurallarına ve İslâmi şartlara uygun olarak kesilip konserve haline getiriliyor. Kızılay, kavurma konservelerinin ağırlıklı bölümünü bu yıl deprem bölgesindeki afetzede ailelere dağıtacak. Konserveler aynı zamanda ülke genelindeki Kızılay aşevlerinde sıcak yemek olarak ihtiyaç sahiplerine ulaşacak. Bu yıl Gazze’deki çatışma mağdurlarına yönelik özel bir planlama yapan Kızılay, yardımların geçişiyle ilgili aksamaların yaşandığı bölge için de uzun ömürlü kavurma konservesi çözümünü ortaya koydu. Kurban kampanyasının Gazze ayağı, hayırseverlerden gördüğü yoğun ilgi üzerine ek kotayla genişletildi. Türkiye’de kesilen kurbanlıkların paylarından hazırlanacak yaklaşık 400 bin kavurma konservesi İyilik Gemileriyle Gazze’ye ulaştırılacak. Kurban ibadetini Türk Kızılay aracılığıyla yerine getiren vekalet sahiplerine kesimi yapılan kurbanlar ile ilgili anlık olarak bilgi verilirken kesim aşamaları ise video ile kayıt altına alınıyor. Kurban Bayramı’nın ilk üç günü gerçekleştirilen kesimlere, din görevlileri, veteriner hekimler ve noterler de eşlik ediyor.
Edirne Yurt dışından Edirne’ye gelen Müslüman öğrencilerin bayram heyecanı Edirne’ye dört bir tarafından Türkiye’de okumak için gelen uluslararası öğrenciler, bütün kültürel farklılıklarına rağmen yeni giysiler, bayram ziyaretleri, tatlı ikramları gibi geleneklerle Kurban Bayramı heyecanını hep birlikte yaşadılar. Trakya Üniversitesine okuma için gelen öğrenciler Edirne’de bulunan Eski Camii’de kılınan bayram namazı sonrası bayramlaştı. Kız ve erkek öğrenciler ülkelerinden uzakta farklı kültürdeki diğer Müslüman öğrenciler ile beraber namaz kıldılar ve bayramlaşma için camii avlusunda bir araya geldiler. Suriye’den 2013 yılında okumak için gelen Trakya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi Salih Hasel, "Burada bayramlaşma için bir araya gelmek bizim için şok güzel oldu. Arkadaşlar ile bir araya gelerek bayramlaştık. 400 yıllık bir geçmiş olduğu için kültür ve inançlar aynı. Burada olmaktan mutluyum" dedi. İlk defa ülkesinden uzakta bayram geçiren Cezayirli öğrenci Münir Mustafa, "Arkadaşlarımla bugün burada bayram namazı kıldık ve bayramlaştık. İlk defa ailem ve ülkemden uzakta burada bayramı geçiriyorum" diye konuştu. Mısır’dan gelen Said Moad ise, "Herkesin bayramını en içten kutluyorum. Burada çok mutluyum, tüm İslam aleminin bayramı mübarek olsun" dedi. Fas’tan gelen Zeynep Aliba, "Burada bayramlaşma için geldik. Tüm arkadaşlarıma bayram mübarek olsun inşallah" ifadelerini kullandı. Arnavutluk’tan gelen Hatice Tule ise, "Filistin’de yaşan insanlık dramına dikkat çekmek için bugün atkımız ile geldik ve bayram namazını kıldık. Herkesin bayramını kutluyorum" dedi. Bir araya gelerek bayramlaşan öğrenciler, çıkışta ayrıca Edirne Valisi Yunus Sezer ile de bayramlaştı.
Bursa Bayramın ilk günü misafirliğe giden ailenin otomobili duvara çarparak alev aldı: 3 yaralı Bursa’nın İnegöl ilçesinde meydana kazada duvara çarpan otomobil fabrikanın bahçesine uçtu. Kazada 3 kişi yaralanırken aracın da alev alev yandığı kaza anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Kaza, saat 10.50’de meydana geldi. İnegöl’den Bursa’ya seyir halinde olan sürücü Selçuk Yıldız (40) yönetimindeki 11 SH 627 plakalı otomobil, sürücüsünün kontrolünden çıktı. Savrulan araç duvara çarpıp havada taklalar atarak mobilya fabrikasının bahçesine uçtu. Havalanan aracın kapılarından yaralılar bahçeye uçtu. Kazanın hemen ardından araçta yangın çıktı. Olayı gören fabrikanın bekçisi, yaralılara ve araçtaki yangına müdahale etti. Olay yerine 112, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kazada yaralan sürücü ve yanındaki Filiz Uğuroğlu (48) ambulanslarla İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldılar. İtfaiye ekipleri araçtaki yangını söndürdü. Yaralı kayıp Kazanın ardından çevredeki görgü tanıklarının ve güvenlik kamera görüntülerinde araçta 3 kişinin olduğu öğrenilince, ekipler 3. yaralıyı aramak için çalışma başlattılar. Kaza anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde aracın duvara çarpıp fabrika bahçesine uçtuğu, yaralıların araçtan fırladığı, araçta da yangın çıktığı görüldü. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.
Antalya Antalya Büyükşehir Belediyesi 3 farklı noktada kesim hizmeti veriyor Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı dolayısıyla üç farklı noktada ücretsiz kesim hizmeti sunuyor. Bayramın ilk günü erken saatlerden itibaren büyük bir yoğunluğun yaşandığı kesim noktalarında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz kurban kesim hizmeti bayramın ikinci günü de devam edecek. Kurban Bayramı nedeniyle Antalya Büyükşehir Belediyesi, Soğuksu Mahallesi Perşembe Pazarı, Yeşilbahçe Mahallesi Kapalı Çarşamba Pazarı ve Döşemealtı Kömürcüler Hayvan Pazarı’nda veteriner hekim kontrolünde ücretsiz kurban kesimi yapıyor. Uzman ekipler hizmet verdi Sabahın erken saatlerinden itibaren kurban kesim noktalarına gelen vatandaşlar büyük bir düzen içerisinde temiz ve hijyenik bir ortamlarda uzman kasaplar tarafından kurbanlıklarını kestirdi. Sıra sistemi ile çalışan kesim noktalarında Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından oluşturulan uzman ekipler ve kasaplar, kesim işlemlerini hızlı bir şekilde tamamlıyor. Yakalama timi tetikte Kurban Bayramı’nda kaçan hayvanların zarar görmeden yakalanabilmesi ve kontrol altına alınabilmesi için Antalya Büyükşehir Belediyesi veterinerlerinin de görev aldığı "Hayvan Yakalama Timi" de bayram süresince görev yapacak. Vatandaşlar, Hayvan Yakalama Timi’ne Alo Zabıta 153, 0242 332 22 33 veya 444 94 20 numaralı ABİM hattından ulaşarak yardım isteyebilecek.