EKONOMİ - 02 Eylül 2021 Perşembe 12:54

Balık sezonunun ikinci gününde balık tezgahları şenlendi

A
A
A
Balık sezonunun ikinci gününde balık tezgahları şenlendi

Balık sezonunun ilk gününde balık tezgahları boş kalsa da ikinci gününde şenlendi. Balıkçılar, deniz suyu sıcaklığının düşmesi ile birlikte balık bolluğu yaşanacağını ifade ediyor. Sezonun ilk hamsi ise 35 liradan alıcı buluyor.

15 Nisan tarihinden bu yana uygulanan av yasakları 1 Eylül itibariyle kalktı. Sezonu açan balıkçılar gece yarısından itibaren “vira bismillah” diyerek denize açıldı. Sezonun ilk gününde balıkçılar umduğunu bulamazken ikinci gününde ise balık tezgahları şenlendi. Balıkçılar ise bu durumdan memnun olduklarını belirtirken ilerleyen günlerde balık bolluğunun yaşanacağını söylüyor. İstanbul Karaköy Balık pazarlarında satışa sunulan hamsi, mezgit, istavrit ve palamut 35 TL’den alıcı buluyor.

“Bugün ikinci günümüz baya bereketli bir balık geldi”

Balık sezonuna vira bismillah dediklerini ifade eden balıkçı Selim Albayrak, “Bugün ikinci günümüz baya bereketli bir balık geldi. Dün yoktu ilk gün olduğu için bugün gelen çeşitlerimiz hamsi, mezgit, palamut, barbun ve uskumru var. Tezgahlarımız şenlendi diyebiliriz. Fiyatlar ise şu anda hamsi, mezgit, uskumru ve istavriti 35 TL’den satıyoruz. Şu anda çok bir yoğunluk yok ama müşterilerimizi hazır bir şekilde bekliyoruz. İleriki dönemlerde deniz suyu sıcaklığı düşer ise balık bolluğu yaşayacağızdır. Fiyatlar bolluğun yaşanması ile birlikte düşecektir” şeklinde konuştu.

“İlerleyen günlerde balık bollaşacaktır”

Sezonun ilk gününde balık çeşidinin olmadığını belirten balıkçı Samet Balyemez, “Sezonun ikinci gününde ise oldukça çeşit var. İlerleyen günlerde ise balık bollaşacaktır. Bir iki haftaya kalmaz tezgahlarımız bol bol şenlenecektir. Fiyatlar ise geçen sene küçük olan hamsi 35 TL iken şu anda ise kocaman hamsi 35 TL’den satıyoruz. Palamut 35-35 TL, mezgit 30-35 TL fiyatlar şu anda normal. Talep şu anda ilk günden fazla yok ama ilerleyen günlerde fiyatların düşmesi ile birlikte talep yoğunlaşacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

Uğur Çetin - Furkan Serttaş
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Zeyyat Kafkas: "Asıl çirkinlik, etik değerleri ayaklar altına alıp sonra ‘mağdur edebiyatı’ yapmaktır" Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk’ün açıklamalarının yaşananların üstünü örtme çabasından başka bir şey olmadığını belirterek, "Asıl çirkinlik, etik değerleri ayaklar altına alıp sonra ‘mağdur edebiyatı’ yapmaktır" dedi. Trendyol Süper Lig’in 28. haftasında Trabzonspor’un sahasında Galatasaray’ı 2-1 mağlup ettiği maçın ardından Kulüp Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk’ün açıklamalarına sert tepki gösterdi. Kafkas, yaptığı açıklamada, Öztürk’ün ifadelerinin gerçekleri çarpıttığını belirterek, "Galatasaray’ı 2-1 mağlup ettiğimiz maçtan sonra Metin Öztürk’ün hadsiz ve gerçekleri çarpıtan açıklamaları, yaşananların üstünü örtme çabasından başka bir şey değildir" dedi. Trabzon’da misafirperverliğin her zaman ön planda olduğunu vurgulayan Kafkas, "Her şeyden önce bilinmelidir ki; Trabzon’a gelen herkese bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kulübümüzün vakarına yakışır şekilde misafirperverlik gösterilir. Bu bizim kültürümüzdür" ifadelerini kullandı. Açıklamasında Galatasaray cephesini etik dışı davranmakla suçlayan Kafkas, şu ifadelere yer verdi: "Ancak hiç kimse, kendi kirli hesaplarının doğurduğu sonuçları Trabzonspor’a ‘çirkinlik’ yaftası yapıştırarak gizleyemez. Metin Öztürk’ün ‘çirkinlik’ diye tarif etmeye çalıştığı tablo, bizzat temsil ettiği anlayışın ürünüdür. Çünkü asıl çirkinlik; sözleşmesi devam eden oyuncularla kulübünü devre dışı bırakarak gizli görüşmeler yapmaktır. Asıl çirkinlik; milli takım kampında, gözlerden uzak temaslarla futbolcumuzun aklını çelmeye kalkmaktır. Asıl çirkinlik; yöneticilerin ofislerinde oyuncu çağırıp gizli planlarla iş bitirmeye çalışmaktır. Asıl çirkinlik; etik değerleri ayaklar altına alıp sonra dönüp ‘mağdur edebiyatı’ yapmaktır." Bir oyuncu transferi üzerinden de eleştirilerini sürdüren Kafkas, "Asıl çirkinlik, bizim anlaşma sağladığımız 18 yaşındaki bir oyuncuya sonradan daha yüksek para teklif edip transferi o şekilde bozmaktır. Asıl çirkinlik, bununla da yetinmeyip bu akşam çıkıp utanmadan, sıkılmadan, pişkin pişkin ‘parasını verip aldık’ diyebilecek kadar aciz bir duruma düşmektir" dedi. Trabzonspor’un hiçbir kulübü düşman olarak görmediğini belirten Kafkas, "Fakat Trabzonspor’un hukukuna, emeğine ve onuruna yönelik bir müdahale varsa, orada tavrımız da duruşumuz da nettir. İhaneti ‘transfer politikası’, kurnazlığı ‘yöneticilik’, organize temasları da ‘doğal süreç’ gibi göstermeye çalışanlara karşı susacak, el uzatacak, yan yana gelecek değiliz" ifadelerini kullandı. Kafkas, açıklamasının sonunda, "Metin Öztürk, kamuoyu önünde hamasi cümleler kurmadan önce, bu noktaya nasıl gelindiğinin muhasebesini önce kendi vicdanında yapmalıdır. Bugün konuşulan mesele, kimsenin kimseyi nasıl karşıladığı değil; kimin neyi, ne kadar hak ettiği meselesidir" diyerek sözlerini tamamladı.