SPOR - 04 Aralık 2015 Cuma 13:54

Beşiktaş yaralarını saracak

A
A
A
Beşiktaş yaralarını saracak

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında deplasmanda Kayserispor ile oynayacağı maç öncesi galibiyet planlarını hazırladı. Kara Kartallar rakibini Mario Gomez ve Gökhan Töre ile vuracak.

Ligde geçen hafta Akhisar Belediyespor'a mağlup olan ve liderliği Fenerbahçe'ye kaptıran Şenol Güneş ve öğrencileri, yarın deplasmanda Kayserispor'a konuk olacak. Siyah-beyazlı takımda ise bu maç öncesi 3 isim sahadaki yerini alamayacak.

MARİO GOMEZ VE GÖKHAN TÖRE PLANI
Son haftalarda düşüş yaşayan Gökhan Töre, Kayseri deplasmanında ilk 11'deki yerine dönecek. Teknik Direktör Şenol Güneş'in hafta içerisinde yapılan antrenmanlarda yakından ilgilendiği tecrübeli kanat oyuncusuna Kayserispor'a karşı iyi oynaması ve yeteneklerini sergilemesi konusunda telkinlerde bulunduğu ifade edildi. Özellikle Güneş'in Gökhan'a mental olarak bu maça hazırlanmasını istediği belirtilirken, genç futbolcunun ise antrenmanlarda bu isteklere cevap verdiği gelen haberler arasında.
Geçen hafta rakip ağları boş geçen Alman golcü Mario Gomez de Kayseri deplasmanından golleriyle dönmek istiyor. Futbolcusu Gomez'e hafta içerisinde yapılan antrenmanlarda moral veren deneyimli çalıştırıcı, siyah-beyazlı takımın ileri uçta daha etkili olması için Alman futbolcuya ihtiyacı olduğunu söylediği bildirildi.

3 EKSİK
Beşiktaş'ta geçen hafta Akhisar Belediyespor'a karşı oynanan maçta sarı kart gören Oğuzhan Özyakup ve Quaresma, cezalı olmaları sebebiyle yarın Kayserispor'a karşı forma giyemeyecek. Ligde ve Avrupa maçlarının neredeyse tamamında forma giyen Oğuzhan'ın yerine Necip Uysal'ı sahaya sürmesi beklenen Şenol Güneş, Quaresma'nın yerine ise Gökhan Töre'ye forma verecek. Öte yandan Skenderbeu maçında sakatlanan Ersan Adem Gülüm, sakatlığı geçen ama henüz hazır olmayan Veli Kavlak ve Tolgay Arslan da Kara Kartallar'ın Kayseri deplasmanında sahaya süremeyeceği isimler arasında.

KAYSERİSPOR İLE 39'NCU RANDEVU
Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında deplasmanda Kayserispor ile karşılaşacak olan Beşiktaş, rakibiyle bu zamana kadar 38 maç oynadı. Bu müsabakalarda Kara Kartallar 21 galibiyet, sarı-kırmızılı takım ise 11 galibiyetle sahada ayrılırken, 6 maçta ise eşitlik bozulmadı. Siyah-beyazlı takım ile Kayserispor arasında oynanan 38 maçta Beşiktaş rakip filelere 56 gol gönderirken, sarı-kırmızılı ekip ise 38 golle karşılık verdi. Geçen sezon PTT 1. Lig'de yer alması sebebiyle Beşiktaş ile en son 2013-2014 sezonunda karşılaşan Kayserispor bu sezonda evinde siyah-beyazlılara 3-0, ligin ikinci yarısında İstanbul'da oynanan maçta ise rakibine 2-1'lük skorla mağlup olmuştu.

MUHTEMEL 11
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in yarın Kayserispor'a karşı sahaya süreceği muhtemel 11 şu şekilde:
"Tolga, Beck, Rhodolfo, Tosic, İsmail, Gökhan Töre, Necip, Atiba, Olcay, Sosa, Gomez."

KAYSERİ'DE HAVA SOĞUK
Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Kayserispor ile Beşiktaş arasında oynanacak kritik maçı hakem Bülent Yıldırım yönetecek. 5 Aralık Cumartesi (Yarın) günü saat 19.00'da oynanacak karşılaşma sırasında Kadir Has Stadyumu'nda hava durumunun -5 derece olması bekleniyor.

DOĞAN GÜNDOĞDU

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Çocuğun kafasına taşla vuran çocuk yeniden tutuklandı Konya’da 8 Aralık tarihinde okul arkadaşının kafasına taşla vurduğu iddia edilen çocuk, tutuklanarak adli kontrol şartıyla serbest kalmasının ardından savcılık talimatıyla yeniden gözaltına alınarak tutuklandı. Olay, 8 Aralık 2025 günü saat 15.30 sıralarında Aşkan Mahallesi Yeni Meram Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, okul arkadaşı olan Hasan Berat G. (13) ile T.F. (13) arasında yürürken tartışma çıktı. Mağdur Hasan Berat G.’nin ifadesine göre, arkadaşı T.F. önce ağaç dalı ile ayağına vurdu, ardından taş attı. Hasan Berat G.’nin "Neden böyle yapıyorsun?" diyerek tepki göstermesi üzerine T.F., yerden aldığı büyük bir parke taşını arkadaşının başına vurdu. Hastanede tedavi altına alınan çocuğun parçalanan kafatası ise titanyum parçalarla yeniden oluşturuldu. Olay sonrası ailesiyle birlikte şikayetçi olan Hasan Berat G.’nin beyanı üzerine soruşturma başlatıldı. Şüpheli çocuk yeniden tutuklandı Emniyet birimlerince yakalanan suça sürüklenen çocuk T.F., 9 Aralık’ta sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı. Yaklaşık bir hafta cezaevinde kalan çocuk, 15 Aralık’ta haftada bir kez imza atma ve yurt dışı çıkış yasağı şeklinde uygulanan "adli kontrol" kararıyla tahliye edildi. Ancak soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılığı’nın 19 Aralık tarihli yeni talimatı doğrultusunda T.F. tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen T.F., çıkarıldığı mahkemece yeniden tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İstanbul Domenico Tedesco’dan, Eyüpspor maçında 2 değişiklik Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, son oynadıkları Konyaspor maçı 11’ine göre Eyüpspor müsabakasına 2 değişiklik ile çıktı. Trendyol Süper Lig’in 17. haftasında Fenerbahçe, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda Eyüpspor ile karşılaşıyor. Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, ligde son oynanan Konyaspor maçı 11’inden 2 değişiklikle sahaya çıktı. Son karşılaşmada sakatlık yaşayan Archie Brown’un yerine Levent Mercan, orta sahada da Edson Alvarez’in yerine İsmail Yükek görev aldı. Fenerbahçe’nin 11’i Fenerbahçe mücadeleye; Ederson, Mert Müldür, Milan Skriniar, Jayden Oosterwolde, Levent Mercan, İsmail Yüksek, Fred, Marco Asensio, Anderson Talisca, Kerem Aktürkoğlu ve Jhon Duran 11’i ile başladı. Sarı-lacivertlilerde İrfan Can Eğribayat, Tarık Çetin, Çağlar Söyüncü, Yiğit Efe Demir, Kamil Efe Üregen, Bartuğ Elmaz, Sebastian Szymanski, Oğuz Aydın ve Haydar Karataş ise yedek bekledi. Sarı-lacivertlilerde eksikler Sakatlıkları bulunan Archie Brown ile Nelson Semedo’nun tedavileri devam ediyor. Afrika Uluslar Kupası için ülkelerine giden Yousef En-Nesyri ve Dorgeles Nene’nin yanı sıra bahis soruşturması kapsamında tutuklanan Mert Hakan Yandaş da kadroda yer almadı. Hafif sakatlığı bulunan Edson Alvarez ise riske edilmedi. İrfan Can Kahveci, Cenk Tosun ve Rodrigo Becao’nun da kadro dışı durumları devam ediyor. Taraftarlardan destek Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan müsabakada Fenerbahçeli taraftarlar da tribündeki yerlerini aldı. Yaklaşık 15 bin sarı-lacivertli taraftar soğuk havaya rağmen karşılaşmayı tribünden takip etti. Mücadelenin ilk düdüğüyle birlikte yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek oldu.
Samsun Samsun’da kendi kendine yeten belediyecilik modeli Kendi kendine yeten belediye misyonunu benimseyerek çalışmalarını sürdüren Samsun’da Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, üretim tesislerini ziyaret etti. Başkan Doğan, "Üretim gücümüz sayesinde altyapıdan üstyapıya tüm çalışmalarımızı hızlı ve etkin bir şekilde yürütürken, elde ettiğimiz tasarrufu daha fazla hizmete dönüştürüyoruz. Kaynağını koruyan, hizmetini büyüten bir anlayışla çalışıyoruz. Üretim tesislerimiz, kendi kendine yeten belediyecilik vizyonumuzun sahadaki en güçlü yansımasıdır" dedi. Samsun Büyükşehir Belediyesi asfalt üretiminden hasır çelik üretimine, kilit parke üretiminden beton santrallerine birçok alanda üretim yaparak altyapı ve üstyapı yatırımlarına hız kazandırırken, şehrin ekonomisine de katkı sunuyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin taş ocakları, konkasör tesisleri, doğaltaş elemanları fabrikası, beton santralleri, PMT santrali, asfalt plentleri, kilit parke ve bordür fabrikası, hasır ve çelik fabrikası gibi üretim tesisleri bulunuyor. Bu tesislerde 2025 yılında 1 milyar 99 milyon 663 bin 340 TL’lik üretim yapılırken Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan üretim tesislerini ziyaret ederek görevlilerden bilgi aldı. Başkan Doğan; Doğaltaş Üretim Fabrikası, Adalar Şantiyesi, Toybelen Asfalt Plenti, İlkadım Beton Santrali, Canik Yılanlıdere Şantiyesi, Tekkeköy Kilit Parke Bordür ve Çelik Hasır Fabrikası’nı ziyaretinde çalışanlarla sohbet etti, yürütülen çalışmaları yakından takip etti. Ziyaretlerin ardından değerlendirme yapan Başkan Halit Doğan, "Büyükşehir Belediyemize bağlı birçok üretim tesisimiz ile şehrimize değer katmaya devam ediyoruz. Kendi kendine yeten belediye vizyonumuzla çalışmalarımıza yön veriyoruz. Kendi üretim gücümüz sayesinde maliyetleri düşürüyor, yatırımlarımızı hızlandırıyoruz. Üretim gücümüz sayesinde altyapıdan üstyapıya tüm çalışmalarımızı hızlı ve etkin sürdürürken elde ettiğimiz tasarrufu ise daha fazla hizmete dönüştürüyoruz. Kaynağını koruyan, hizmetini büyüten bir anlayışla çalışıyoruz. Üreten belediye güçlü şehir anlayışıyla çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.