EKONOMİ - 17 Ağustos 2016 Çarşamba 13:17

Bimeks 139. mağazasını Biga'da açtı

A
A
A
Bimeks 139. mağazasını Biga'da açtı

Türkiye’nin ilk teknoloji perakendecisi Bimeks, 139’uncu mağazasını Çanakkale’nin Biga ilçesinde açtı. Bimeks İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Akgiray, yaşanan badirelere rağmen yatırımlarını sürdürmeye ve istihdam sağlamaya devam edeceklerini belirtti.

Biga Pakt Plus AVM’deki Bimeks mağazasının açılışına Bimeks İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Akgiray, satış koordinatörü Uğur Aydın, bölge yöneticisi Remzi Taşkın, bölge yöneticisi ve insan kaynakları sorumlusu İbrahim Yanılmaz, mağaza açılış koordinatörü Serhat Yıldız katıldı. Açılışa Bigalılar büyük ilgi gösterdi. Dakikalar öncesinde mağaza önünde kuyruğa giren vatandaşlar, açılışın ardından özel avantajlarla sunulan ürünlere büyük ilgi gösterdi. Bimeks, 139. mağazasında birçok teknolojik ürünle hizmet verecek. 250 metrekarelik mağazada beyaz eşya, ev aletleri ve elektronik grubu ürünleri müşterilerin beğenisine sunuluyor.
Bimeks İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Akgiray, "Bu 139’uncu mağazamız. Biga halkına yöre halkına hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Bu Çanakkale bölgesindeki 3’üncü mağazamız oluyor. Biz Bimeks olarak, Türkiye’nin ilk teknoloji perakendecisi olarak, her şeye rağmen, memleketimizin 15 Temmuz badiresine rağmen, buraya yatırım yapmaya, istihdam sağlamaya devam ediyoruz. Devam edeceğiz. Allah izin verirse önümüzdeki hafta da bir mağaza açılışımız daha var. 10 gün içinde 4 mağaza açmış olacağız. Burada Biga halkıyla beraber Bimeks’in geniş ürün portföyünü inşallah en iyi fiyatlarla en iyi hizmetle onlara sunmaya, güler yüzle sunmaya gayret edeceğiz. Beyaz eşyadan küçük ev aletlerine, oradan televizyona, oradan aksesuarlara vesaire hepsini Biga halkıyla en güzel fiyatlarla, en güler yüzlü hizmetle buluşturacağız. Memleketimize hayırlı uğurlu olsun. Biz milletimize ve memleketimize güvenmeye devam ediyoruz. Yatırıma da devam edeceğiz" dedi.

Teknoloji dünyasının hızla geliştiğine dikkat çeken Ahmet Akgiray, "Bu gelişim giderek daha da artacağa benziyor. Ayak uydurmak gerekiyor. Adapte olmak gerekiyor. Biz bu konuda kendimizi şanslı görüyoruz. Ama inşallah yakın zamanda önümüzde ki bir kaç seneler içinde, Türkiye’de tasarlanmış, üretilmiş ürünleri de satmaya başlarız diye ümit ediyorum. Tabi ki var beyaz eşya ama birazda daha katma değeri yüksek, telefon için bir uğraş var, tablet için var, onlar zaten raflarımızda. İçimizde ki yerli malı payı da arttıkça daha da memnun oluruz. Ama teknolojinin hızı artarak devam edecek gibi geliyor bize. Ayak uydurmak biraz zor ama bizde elimizde geleni yapıyoruz. Ama müşterilerimiz gayet iyi ayak uyduruyor" diye konuştu.

MURAT YÜKSEL

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ataşehir’de kaçan kurbanlık vatandaşlara zor anlar yaşattı Ataşehir’de sahiplerinden kaçan kurbanlık dana ortalığı birbirine kattı. Sahiplerinin uzun uğraşları sayesinde dana sakinleştirilerek götürüldü. Olay akşam saatlerinde Ferhatpaşa Mahallesi Üsküdar Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, sahiplerinden kaçan kurbanlık dana caddede ortalığı birbirine kattı. Vatandaşlara zor anlar yaşatan dana yolda bir motosikleti boynuz atarak devirirken motosiklet sürücüsü saldırıdan son anda kurtuldu. Sahipleri tarafından uzun uğraşlar sonucu yakalanan dana daha sonra sakinleştirilerek götürüldü. Olayla ilgili konuşan Ahmet Kaan, "Hayvanı sabah bahçeye almaya çalışıyorlardı. Hayvan birdenbire kaçtı. Arabalara vurdu. Motoru devirdi. En son burada direğe bağladılar. Bir ara hayvanı elektrik çarptı. Durum böyle. Ne diyeyim Allah kolaylık versin" dedi. Görgü tanıklarından Yusuf Çubukçu, "Kurbanlığı eve götürüyorlardı. Bir tane adam onu tutmaya çalışıyordu, onu sürükledi. Ondan sonra kaçarken yolda bir motorcuyu düşürdü. Sonra onu burada bağladılar" şeklinde konuştu. Olayın bir diğer tanığı Batuhan Karahan ise, "Biz kurban pazarına girdik. Adamlar arabayla götürdü, kapının önüne indirdiler. Sonra adam elinden yanlışlıkla kurbanı bıraktı, hayvan kaçtı. Sabahtan beri peşindeyiz, şimdi elektrik direğine bağladılar. Elektrik çarptı" dedi. Muhammet Can A. da, "Motorla geliyordum. Baktım, boğa ortalıkta geziyor. Motorcuya vurdu. Şimdi direğe bağladılar. Bağlamaları ile beraber hayvana elektrik vuruyor. Şimdi hayvan bayıldı. Yaklaşık 1 saat oldu. Hayvan yatıyor şu anda, hayvanda ses seda yok" ifadelerini kullandı.
Adana Babalar Günü’nde yaşadığı gururu anlattı Adana’nın Kozan ilçesinde yaşayan ve 1992 yılında Şırnak Besler bölgesinde mayına basması sonucu sol ayağını kaybederek ampüte olan Gazi Yasin Sakallı, Babalar Günü’nde gurur dolu bir gün yaşadığını ifade etti. Babalar Günü’nde gaziler hem gurur hem de hüznü bir arada yaşadı. Kendi de el yapımı patlayıcı ile gazi olan Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Sümmani Göztaş, "Tunceli Gökçe Karakolu’nda el yapımı patlayıcıları ile yaralandım. Gazi ve şehit babaları bizler için değerli. Bizler de bu vatan için canını vermiş şehit babalarımızın ailelerini öpüyoruz. Uzuvlarını vermiş bu cesur vatansever gazi babalarımızı da yalnız bırakmadık" diye konuştu. 1992 yılında Şırnak Besler bölgesinde mayına basarak ayağını kaybeden Gazi Yasin Sakallı verilen terörle mücadele de İHA ve SİHA’larla büyük bir başarı elde edildiğini ifade ederek, "Ben mayın sonrası ayağımı kaybettim. 32 yıl oldu. Babalar Günü olunca Türk Kızılay’ı ve şehit ailelerimizin yanımda olması bizleri gururlandırdı. Ben 92 yılında gazi oldum. Aradan 32 yıl geçti. Türk Silahlı Kuvvetleri çok güçlendi ve İHA VE SİHA’larla artık büyük terör operasyonları gerçekleşiyor. O günler bir daha geri gelmesin. Bizim dönemimizde buradan Mardin, Şırnak, Hakkari’ye gitmek zor ve tehlikeliydi. Şimdi her yer huzur dolu. Şu an benim ayağımın kaybettiğim yer terörden arındı ve Cudi Dağı’na yol açıldı, turizm yapılıyor. Ben bu gelişmeleri duydukça çok mutlu oluyorum. Bu bayrak var olduğu müddetçe elbette şehidimiz gazimiz olacak ve bu gururla yaşamak bizlere onur veriyor" diye konuştu. Türk Kızılay Kozan Şube Başkanı Oğuz Cengiz, şehit ve gazilerinin her zaman yanında olduklarını kaydederek bu anlamlı günde bir arada olmak için ziyaret ettiklerini ifade etti.