DÜNYA - 29 Aralık 2022 Perşembe 20:52

Bolivya’da muhalif lider Camacho'ya 6 aylık hapis istemi

A
A
A
Bolivya’da muhalif lider Camacho'ya 6 aylık hapis istemi

Bolivya'da Savcı Omar Mejillones, gözaltına alınan ana muhalefet lideri ve Santa Cruz Valisi Luis Fernando Camacho için mahkemeden 6 aylık hapis cezası talep ettiğini açıkladı.

Bolivya’da ana muhalefet lideri ve Santa Cruz Valisi Luis Fernando Camacho, 2019’da gerçekleştirilen darbeyle ilgili davada hakkındaki suçlamalar nedeniyle dün gözaltına alındı. Savcı Omar Mejillones ana muhalefet lideri ve Santa Cruz Valisi Luis Fernando Camacho'nın "terörizm" suçlamasıyla gözaltına alındığını açıkladı. Camacho için mahkemeden 6 aylık hapis cezası talep ettiğini belirten Savcı Mejillones, "Talep edilen ihtiyati tedbir, 6 aylık bir zaman aralığı için önleyici bir gözaltıdır" dedi. Savcı Mejillones ayrıca, Camacho'nun başkent La Paz'daki yüksek güvenlikli Chonchocoro hapishanesinde tutulmasını da istedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, kelepçe takılınca gülerek polis aracına gitti Aksaray’da ruhsatsız tabancayla polise yakalanan sürücü önce basın mensuplarına, “Ağabey çekmesen” dedi, ardından kelepçe takılınca başına kapüşonu çekip gülerek polis aracına gitti. Olay, Büyük Bölcek Mahallesi Kültür Park Caddesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bekçilerle birlikte uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri şüphe üzerine Büyük Bölcek Caddesi istikametine seyreden F.A. (30) idaresindeki otomobili durdurdu. Trafik ekipleri tarafından ehliyet, ruhsat ve araç sorgulaması yapılan otomobilde asayiş ekipleri tarafından arama yapıldı. Yapılan aramada otomobil içerisinde bir adet ruhsatsız tabanca ve bir miktar mermi ele geçirildi. Bunun üzerine sürücü polis ekiplerince gözaltına alınırken, kendini görüntülemek isteyen basın mensuplarına, “Ağabey çekmesen” deyip arkasını dönerek tepki gösterdi. Elleri kelepçelenerek gözaltına alınan ve yüzünün görünmesini istemeyen sürücü, kafasına ceketinin kapüşonunu takarak 2 kolunda bekçilerle gülerek polis aracına gitti. Otomobil, sürücünün bir yakınına teslim edilirken gözaltına alınan şahıs ifadesi alınmak ve adli işlemler için polis merkezi amirliğine götürüldü. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.