ASAYİŞ - 19 Şubat 2022 Cumartesi 09:46

Büyükçekmece’de kaçak tütün operasyonu: Yaklaşık 600 kilo ele geçirildi

A
A
A
Büyükçekmece’de kaçak tütün operasyonu: Yaklaşık 600 kilo ele geçirildi

Büyükçekmece’de bir adreste kaçak sigara ve tütün mamulleri olduğunun belirlenen adrese operasyon yapıldı. Operasyonda 2 kişi gözaltına alınırken ekiplerin yaptığı aramalarda 581,5 kg kaçak tütün ve çok sayıda makaron gibi malzemeler ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri Büyükçekmece’de bir adreste tütün kaçakçılığı yapıldığı bilgisinin alınması üzerine harekete geçti. Ekiplerin 17 Şubat’ta Güzelce Mahallesindeki ikamete yaptığı operasyonda kaçak sigara ve tütün mamullerini ele geçirirken konuyla ilgili F.A. ve O.Y. isimli şüpheli şahıslar yakalandı.

Yapılan aramalarda ise 56 adet poşet içerisinde toplamda 581,5 kg kaçak tütün, 1 adet tütün üretim ve imalatında kullanılan kavurma kazanı, 20 litre kimyasal madde, 50 kutu içerisinde toplam 10 bin boş makaron ele geçirildi. Olayla ilgili yakalanan O.Y isimli şüpheli şahıs savcılık tarafından serbest bırakılırken F.A.'nın adli kontrol şartıyla serbest bırakılması kararı verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Kazada şehit olan orman personeli son yolculuğuna uğurlandı İzmir’in Bayındır ilçesinde çıkan yangına müdahale ettikten sonra görev yerine dönerken arazöz ile kaza geçiren ve olay yerinde hayatını kaybeden Serkan Topkaya için cenaze töreni düzenlendi. Bayındır ilçesi Pınar mevkisinde, dün çalılık alanda çıkan yangına müdahale ettikten sonra arazöz ile görev yerine dönüşte kaza geçiren İzmir Orman Bölge Müdürlüğünde görevli 43 yaşındaki personel Serkan Topkaya olay yerinde şehit oldu. Topkaya için İzmir Orman Bölge Müdürlüğü Karşıyaka merkezinde cenaze töreni düzenlendi. Evli ve 2 çocuk babası Topkaya’nın naaşı, gözyaşları arasında Kemalpaşa Rabia Hatun Camii’ne gönderildi. Genç orman personeli, orada kılınacak ikindi namazının ardından Kemalpaşa Cennet Bahçesi mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi. "140’ıncı orman şehidi olarak bugün ebediyete uğurluyoruz" Cenaze töreninde konuşan Orman Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yüzer, "Orman Genel Müdürlüğümüzün 140’ıncı orman şehidi olarak bugün ebediyete uğurlayacağımız Serkan Topkaya kardeşimizin tören merasimi dolayısıyla bir araya gelmiş bulunuyoruz. Yeşil vatanın korunması için 7 gün 24 saat mücadele ediyoruz. Bu uğurda yüzlerce şehit verdik. Gönül ister ki hiçbir şekilde bu şehitleri vermeyelim. Kurban Bayramı’na gireceğimiz saatlerde Bayındır’da çıkan orman yangınına müdahale eden ve daha sonra görev yerine dönmeye çalışan Serkan Topkaya kardeşimi şehit oldu. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesi artık bize emanet" diye konuştu. "Fedakarca görev yaptı" İzmir Valisi Süleyman Elban da Topkaya’nın ailesine başsağlığı dileyerek, şehidin ihtiyaç olduğu her yere koştuğunu ve yangın bölgesinde fedakarca görev yaptığını belirtti. Elban, son olarak şehide rahmet diledi. Törene; İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Orman Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yüzer, İzmir Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İzmir İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Osman Kılıç, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Serkan Teze, şehidin ailesi ile mesai arkadaşları katıldı.
Ankara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, vatandaşın denizlere erişiminin önündeki engelleri hızla kaldırıyor Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, vatandaşın denizlere erişimini engelleyen sahildeki kaçak yapıların yıkımına başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, sahillerdeki kaçak yapılaşmalara geçit vermiyor. Bakan Mehmet Özhaseki’nin başlattığı “Denizler Halkındır Projesi” kapsamında, vatandaşların sahillere erişimini engelleyen kaçak yapıların yıkımı tüm hızıyla sürüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, Kıyı Kanunu kapsamında izinsiz kullanım ve yapılaşmalar ile ilgili denetimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda turizmin önemli merkezlerinden biri olan Ayvalık’ta ilk yıkım ve tahliye işlemleri başladı. Gelen şikâyetler sonrasında işletmenin yaptırdığı izinsiz yapı yıkıldı Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy Mahallesi’nde vatandaşlardan gelen şikâyetlerin ardından bir işletmenin mevzuata aykırı bir şekilde tonoz sistemi, çit, parmaklık ve tel örgü yaptırdığı tespit edildi. Bu kapsamda alandaki izinsiz yapının yıkımı Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı denetiminde, Ayvalık Kaymakamlığı koordinasyonunda ve Ayvalık Belediyesi tarafından gerçekleştirildi. Türkiye’nin doğal güzelliklerinden olan kıyı ve denizlere vatandaşların erişimini engelleyen tüm unsurların yıkımı Kurban Bayramı sonrasında da devam edecek.