TEKNOLOJİ - 26 Aralık 2017 Salı 11:08

Çin, Chang Zheng-2 roketini başarıyla fırlattı

A
A
A
Çin, Chang Zheng-2 roketini başarıyla fırlattı

Çin, 2017 yılında yapılan son uzay aracı olarak üç Dünya uzaktan algılama uydusunu taşıyan Chang Zheng-2 roketini başarıyla fırlattığını açıkladı.

Çin Havacılık ve Uzay Bilimleri ve Teknolojisi Şirketi, (CASC) üzerinde Dünya uzaktan algılama uydusunu taşıyan roketin başarıyla fırlatıldığını açıkladı.CASC sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, 2017'nin son uzay görevini başarıyla tamamladıklarını açıkladı. Roket yerel saatle 03.44'te Xichang Uydu Fırlatma Merkezi'nden fırlatıldı.

Bir kaç ay önce Çin Devlet Bilim İdaresi, 2020 yılına kadar uzay bilimi için birçok uyduyu fırlatmayı planladıklarını açıklamıştı. Başlatılan planlara göre 2018'de Çin- Fransız Denizbilim Uydusu, 2021’de karanlık enerji ve kozmik evrim araştırması için bir astronomi uydusu ve 2020’de Mars araştırma uydusu fırlatılacağı bildirildi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Aracın hurdaya döndüğü kazayı burnu bile kanamadan atlattı Antalya’da meydana gelen trafik kazasında araç sürücüsü kadın hurdaya dönen araçtan burnu bile kanamadan çıktı Kaza, saat 22.30 sıralarında Kepez ilçesi Ulus Mahallesi Gazi Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Gazi Bulvarı üzerinde seyir halindeki Esra G.’nin kullandığı 07 CKC 146 plakalı otomobile plaka ve sürücüsü öğrenilemeyen başka bir araç yandan çarptı. Aracın sıkıştırması ile direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobil sürücüsü genç kadın refüjde bulunan bariyerlere çarptı. Esra G.’nin kaza yapmasına neden olan plakası öğrenilemeyen otomobil ise hızla olay yerinden uzaklaştı. Hurdaya dönen araçtan yara almadan çıktı Kazayı gören diğer sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı ile olay yerine Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekibin yanı sıra polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Verilen adrese gelen itfaiye ekipleri araç içerisinde her hangi bir sıkışma olmadığını belirleken, otomobil sürücüsü genç kadın kazayı burnu bile kanamadan atlattı. Sağlık ekipleri tedbir amacıyla Esra G.’nin sağlık durumunu kontrol ederken genç kadın durumunun iyi olduğunu ve hastaneye gitmek istemediğini belirtti. Kaza nedeniyle Gazi Bulvarı üzerinde uzun araç kuyrukları oluşurken, trafik kontrollü olarak sağlandı. Polis ekipleri kazaya sebep olarak olay yerinden kaçan otomobilin yakalanması için çalışma başlattı.