GÜNDEM - 04 Aralık 2018 Salı 09:50

Deliler Fatih’in Fermanı filmi ‘İyi ki varsın Eren’ dedi

A
A
A
Deliler Fatih’in Fermanı filmi ‘İyi ki varsın Eren’ dedi

Deliler Fatih’in Fermanı filmi, bir galasını da City Center Outlet AVM’de, İstanbul Esenyurt Üniversitesi öğrencileri için düzenledi. Söyleşi ile başlayan gala, başrol oyuncularının öğrenciler ile filmi beraber izlemesiyle devam etti. Film sonrası hatıra resmi çektiren oyuncular, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Öğrencilerine bir de tavsiyede bulundular.

Etkinlik, film öncesi yapılan söyleşi ile başladı. Söyleşiye, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Erdal Dursun, Deliler Fatih’in Fermanı filminin Proje Tasarımcısı aynı zamanda başrol oyuncusu Cem Uçan, diğer oyunculardan Batın Uçan, Baran Öztürk, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve öğrencileri katıldı. Söyleşinin ardından üniversite adına oyunculara plaket taktim edildi. Etkinliğin ardından tüm öğrenciler oyuncular ile ücretsiz olarak filmi izledi. Filmde, 2017 yılında PKK'lıların girdikleri evi güvenlik güçlerine gösterirken teröristler tarafından haince şehit edilen Eren Bülbül’ de anıldı. Ölümünden sadece 2 ay önce sosyal medyasına “Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın” yazmıştı. Tüm salona duygu dolu anlar yaşatan sahne gözyaşlarına sebep oldu. Bir kez daha bu film ile tüm Türkiye iyi ki varsın Eren dedi. Film sonrası öğrenciler, oyuncular ile soru cevap şeklinde sohbet ettiler.

“Öğrencilerimizin mesleki gelişimi için çok faydalı olacak”

Çok önemli bir filme ev sahipliği yaptıklarını söyleyen İstanbul Esenyurt Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Erdal Dursun, “Üniversite olarak böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmak bizim için gurur verici. Özellikle üniversitemizin Radyo Televizyon ve Sinema bölümü öğrencileri ile film ekibinin, başrol oyuncularının bir araya gelmesi ve tecrübelerini paylaşacak olması öğrencilerimiz için çok kıymetli. Oyuncular ve öğrencilerimiz arasında soru cevap şeklinde bir etkileşim ortamı sağladık bu öğrencilerimizin mesleki gelişimi için de çok faydalı olacak” dedi.


“Üniversiteli kardeşlerimiz ile bir arada olmak bizi çok daha fazla mutlu ediyor”

Yaptıkları söyleşilerde ve galalarda çok yoğun bir program içerisinde olduklarını belirten Deliler Fatih’in Fermanı filminin Proje Tasarımcısı ve aynı zamanda başrol oyuncusu Cem Uçan, “Üniversiteli kardeşlerimiz ile bir arada olmak bizi çok daha fazla mutlu ediyor. Deliler 8 yıllık bir çalışmanın ürünü. Bu zaman zarfında çok detaylı bir araştırma yaptık. Filmin çekim süresi tam 1 yılımızı aldı. Çok gurur duyduğumuz bir hikâye anlattık. Bu ülkenin öz toprağından çıkmış öz çocukların anlattığı bir hikâye. Ecdatlarımızın nasıl birer kahraman olduklarını, tarihi kronoloji sırası ile sizlere ulaştırabilmek bizi çok mutlu ediyor” dedi. Üniversite öğrencilerine tavsiyelerde bulunan Uçan, “Asla hayallerinden vazgeçmesinler, hayallerinin peşinden koşsunlar. Sektörde hangi birimde olurlarsa olsunlar eminim ki bu ülkeye, vatanlarına çok büyük katkıları olacak. Dizi sektöründe veya film sektöründe asla hayallerini bırakmasınlar, inandıkları geleceğin peşinden gitsinler” dedi.

 

“Kendilerini ne kadar geliştirirlerse o kadar iyi yerlere gelirler”

İstanbul Esenyurt Üniversitesi Öğrencileri ile buluştuğundan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Deliler Fatih’in Fermanı filminin suskun karakteri Batın Uçan, “Duygularımızı burada, öğrenciler ile paylaşmak çok kıymetli. Bugüne kadar ülkede çekilmiş en iyi aksiyon filmi olduğunu düşünüyoruz. İyi bir iş yaptık, çok fazla emek verilen bir iş ortaya koyduk. Bu sadece bizim filmimiz değil tüm ülkenin filmi” dedi. Öğrencilere ve bu işi isteyenlere bir de tavsiyede bulunan Batın Uçan, “Çok çalışmaları gerekiyor. Kendilerini geliştirmeleri gerekiyor. Her yönden kendilerine bir şeyler katmalarında fayda var. Kendilerini ne kadar geliştirirlerse o kadar iyi yerlere gelirler” diyerek cümlelerini sonlandırdı.
 

DUHA ŞEKEROĞLU - UĞUR GÜLBOY

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da gece yarısı korku dolu anlar: Kırsal mahallede iki ev alevlere teslim oldu Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek iki ahşap evi küle çevirdi. Yangın, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Vezirköprü’ye yaklaşık 59 kilometre uzaklıktaki Kızılkese Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir evde yangın çıktı. Gece geç saatlerde başlayan yangın, hızla büyüyerek çevresinde bulunan ve kullanılmayan başka bir eve sıçradı. Ahşap evleri saran yangında alevler göğe yükseldi, geceyi aydınlattı. Alevleri fark eden vatandaşlar, tankerlerle yangına müdahale ederek büyümesini önlemeye çalıştı. Yangın vanası yardımıyla yapılan ilk müdahale sayesinde alevlerin diğer evlere yayılması engellendi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş, yangının İsmail Ay’a ait evde başladığını, oturulmayan ve Ahmet Öztürk’e ait olan eve sıçradığını belirtti. Karataş, vatandaşların tankerlerle müdahalesinin ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek yangını tamamen söndürdüğünü ve çevredeki evlerin zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Yangın sonucu iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.