GÜNDEM - 11 Haziran 2022 Cumartesi 12:28

Denizi olmayan Ankara’ya plaj geldi

A
A
A
Denizi olmayan Ankara’ya plaj geldi

Başkentlilerin en çok eksikliğini hissettiği plaj ortamı, Eymir Gölü’nde oluşturuldu. Beyaz kumda ziyaretçilerin kendilerini tatil bölgesinde hissettiği plajda, şezlonglarda canlı DJ performansı sunuluyor.

Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan Eymir Gölü’nde bulunan plaj kafe, denizi olmayan Başkente tatil bölgesi havası katıyor. Özellikle hafta sonu Ankaralıların uğrak noktası haline gelen “Eymir Beach”, zemininde bulunan çocuk oyun kumu ile kumsal havasını anımsatırken canlı DJ performansı ile haftanın 7 günü hizmet veriyor.

Ankara’daki deniz eksikliğini açtığı işletme ile kapatmaya çalıştıklarını belirten Selami Arel, “Doğma büyüm Ankaralıyım. Ankara’nın en büyük ihtiyacının deniz olduğunu düşünüyoruz. Bu formatı birçok ülkede gördüm. Ankara’nın da denize ihtiyacı olduğu için biz de plajı getirdik. Herkesin dikkatini çekiyor. Yerdeki kum, çocuk oyun kumu. İnsanlar burada canlı performans dinleyip soğuk içeceklerini içebiliyorlar. Normal plajda yapması gereken her şeyi rahat bir şekilde yapabiliyorlar” ifadelerine yer verdi.

Denizi olmayan Ankara’ya plaj geldi

“Suyun varlığından ziyade plaj konseptini oturtmak”

İlerleyen süreçte diğer denizi olmayan şehirlerde de bu konsepte mekan açmayı düşündüklerini aktaran Arel, “Eymir Gölü’ne de yakınız. Buradaki amaç suyun varlığından ziyade plaj konseptini oturtmak. Plaja gidildiğinde hep suya girmiyorlar, serinleyip içeceklerini içip sohbet edebiliyor. Burada canlı DJ performansı ile müzik dinletisi sunuyoruz bu da çok sayıda insanın ilgisini çekiyor” dedi.

“Buraya geldiğimde farklı bir şehirdeymiş gibi hissediyorum”

Ankara’nın merkezinde oluşturulan plajla farklı bir şehirdeymiş hissi yaşadığını vurgulayan Mustafa Akcan, “Aslında biz buraya yürüyüş için geldik. Sosyal medyadan değişik bir konsept olduğunu gördük. Gayet güzel bir ortam oluşturulmuş. Buraya geldiğimde farklı bir şehirdeymiş gibi hissediyorum. Zaten Ankara’da bir göl var. Eymir Gölü’nü ziyaret ettiklerinde bu keyfi yaşamak için buraya uğrayabilirler” diye konuştu.

“Ankara’nın tek dezavantajı denizi olmaması”

Ankara için aranan bir konsept olduğunu ve sosyal medyadan görüp arkadaşları ile geldiğini dile getiren İrem Taştemur, “Sosyal medyada gördüm ve merak edip geldim. Ankara için güzel bir konsept. Ankara’nın tek dezavantajı denizi olmaması. O yüzden böyle bir ortam oluşması güzel olmuş. İlk gördüğümüz anda ‘Beach’e gidiyoruz’ dedik. Geldiğimde de o ortamı hissettim” ifadelerini kullandı.

Oğuzhan Halil Özbek - İbrahim Çakmak - Ahmet Furkan Gülap
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Kanser hastası kadınlar, umutlarını rattan objelere taşıdı Erzincan’da kanser hastası kadınlar, Erzincan Belediyesi Meslek Edindirme ve Eğitim Kursları (ERMEK) tarafından açılan Rattan Kursu ile terapi amaçlı ev aksesuarları tasarladı. Kanser hastası kadınlar, terapi amaçlı gerçekleştirilen kursta rattan ile çanta, sepet, duvar aksesuarları yaparak umutlarını tasarladıkları objelere taşıdı. Haftada 1 gün gerçekleştirilen kursta kadınlar, örme tekniklerini, malzemenin bakımını ve ürün yapımını öğreniyor, aynı zamanda el emeği ürünlerini ekonomik kazanca dönüştürüyorlar. "Burada hepimiz kanser hastasıyız, hepimiz kemoterapi almış insanlarız" diyen kursiyer Sacide Yıldız, kursta moral ve motivasyon amaçlı ürünler yaptıklarını söyledi. Sepet gibi birçok ürün çıkardıklarını belirten Yıldız, "Burası bizim açımızdan, çok güzel, çok keyifli ve eğlenceli geçiyor. Burada çayımızı, kahvemizi içiyoruz. Beraberinde hocamızla çok güzel etkinlikler yapıyoruz. Bizim için çok iyi geldi. Bu sayede biraz olsun dertlerimizden üzüntülerimizden uzak kalıp güzel işler çıkardık" dedi. Bir diğer kursiyer Mediha Demir ise kurs aldıkları süreçte hastalıklarını unuttuklarını ifade ederek, "Kendimizle daha barışık oluyoruz, sosyalleşiyoruz. Kurs bize çok iyi geliyor" diye konuştu. Erzincan Halk Eğitim Merkezi’nde usta öğretici olarak görev yapan Merve Aksun, kursun kemoterapi hastalarına özel olarak açıldığını ve moral, motive vermek amacı taşıdığını aktardı. Kursiyerlerin moral ve motivasyon bulmasının yanı sıra ürettikleri ürünlerle gelir elde ettiklerini dile getiren Aksun, kursiyer kadınların hali hazırda birçok ürün yapıp sattığını kaydetti. Öte yandan kursta aile gibi olduklarını ifade eden Aksun, "Biz burada bir aile olduk her şeyden önemlisi. Beraber gülüp eğleniyoruz. Aynı zamanda da sohbet eşliğinde sepetlerimizi örüyoruz" şeklinde konuştu.