GÜNDEM - 28 Şubat 2023 Salı 18:50

Depremde kızının elini tutarak yürekleri yakan Mesut Hançer evine kavuştu

A
A
A
Depremde kızının elini tutarak yürekleri yakan Mesut Hançer evine kavuştu

Kahramanmaraş depreminde enkaz altında hayatını kaybeden kızı Irmak Leyla’nın elini tutarak yürekleri yakan ve büyük felaketin simgesi olan Mesut Hançer’in yardımına ünlü sanatçı Ebru Yaşar ve eşi iş adamı Necat Gülseven koşmuştu. Gülseven çifti, aileye söz verdikleri daireyi kısa sürede dayayıp döşetip teslim etti. İhlas Haber Ajansı (İHA), yeni bir yaşam kurmaya çalışan ailenin yerleştiği daireyi görüntüledi.

Mesut Hançer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde acının en büyüğünü yaşadı. 15 yaşındaki kızı Irmak Leyla, oturdukları 8 katlı binanın enkazında kaldı. Hançer deprem sırasında çalıştığı fırındaydı. Hemen koştu, soluğu depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta bulunan binalarının enkazının başında aldı. Kızı hayatını kaybetmişti. Sadece eline uzanabildi. Gücü çıkarmaya yetmedi. Elini tuttu ve cansız bedeninin kurtarılmasını bekledi. Bu sırada çekilen fotoğrafla depremin simgesi haline geldi, dünya basınının manşetlerine taşındı.

Ünlü sanatçı Ebru Yaşar ve eşi iş adamı Necat Gülseven, Hançer ailesinin yardımına koştu. Gülseven çifti, acılı baba ile görüştü, ev sözü verdi, iş teklifinde bulundu. Hançer ve ailesi Ankara’ya götürüldü, önce bir otele yerleştirildi. Gülseven çifti daha sonra ise kısa sürede sözlerini tutarak aileye dayalı döşeli bir ev verdi. Hançer ailesi yeni evlerine yerleşti.

Ankara’daki evi İhlas Haber Ajansı görüntüledi. Evin oturma odasına asılan ve bir ressamın hediye ettiği tablo yürekleri dağladı. Tabloda kızı Irmak babasıyla birlikte resmedildi.

Depremzede Mesut Hançer, zor da olsa yeni bir hayata başlayamaya çalıştıklarını söyledi. Hançer, “Depremden sonra bizi Ankara’ya getirdiler. Bir otele yerleştirdiler. Sonra iş insanı Necat Bey sağ olsun evimizi aldı, eşyalarımızı aldı. Yarın da Allah kısmet ederse işe başlayacağız, yeni bir düzen kurmaya çalışacağız” dedi.

Mehmet Turgut Tayuzak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Gençlere özel laptoplarda yüzde 10 indirim fırsatı Oyun tutkunları ve profesyoneller için özel olarak tasarlanan Excalibur, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na özel indirim fırsatını duyurdu. Oyun tutkunlarına özel fırsatlar sunan Excalibur, 31 Mayıs 2024 tarihine kadar kendi internet sitesinde geçerli olmak üzere tüm Excalibur dizüstü bilgisayarlarında yüzde 10 indirim fırsatı sunuyor. Günümüzde güç ve performans, hem oyuncuların hem de profesyonellerin aradığı başlıca özellikler haline geldi. Oyun tutkunlarının ve profesyonellerin tüm ihtiyaçlarına yanıt vermesi için özel tasarlanan Excalibur dizüstü bilgisayarları güç ve yüksek performansı bir arada sunuyor. En yeni nesil işlemciler ve gelişmiş grafik kartlarıyla donatılan Excalibur dizüstü bilgisayarlar, birbirinden farklı sunduğu konfigürasyon seçenekleriyle kullanıcılar tarafından özelleştirilebiliyor. Güç ve performansa, trend tasarımlarla ulaşma hayali kuran birçok kullanıcının tercihi olan Excalibur, gençlere ithaf ettiği “Geleceğin Gücü Sende” kampanyası ile herkesin dikkatini çekecek. 31 Mayıs 2024 tarihine kadar sürecek kampanya, casper.com.tr’de geçerli olmak üzere tüm Excalibur dizüstü bilgisayarlarda yüzde 10 indirim fırsatı sunuyor. “Yüzde 100 sRGB ekran skalası detaylarına sahip” Hem oyuncular hem de profesyonel kullanımlar için üstün performans sağlayan Excalibur G911, standartların dışında 16” 16:10 çerçeve yapısına sahip bir ekran barındırıyor. Excalibur G911, 240 Hz yenileme hızı ile en zorlu oyunlarda dahi yüksek FPS değeriyle oyun tutkunlarına oyun deneyiminin hazzını sonuna kadar yaşatıyor. Wide-QHD Panel, 2560x1440 yüksek çözünürlüğü ve 500 NIT yüzde 100 sRGB ekran skalası detaylarına sahip G911 ile oyunlarda daha gerçekçi görüntüler elde edebiliyor. Sıcak havanın tahliyesi ve soğuk havanın içeriye alınmasını çok daha hızlı ve kolay Kullanıcıların bilgisayarlardaki en temel tercihlerinin başında performans ve tasarım geliyor. Yüksek grafik performansı ve metal gövde yapısıyla fark oluşturan Excalibur G870, gücünü 13. Nesil Intel i5 ve i7 işlemciden alıyor. Hem güçlü bir bilgisayar isteyen hem de estetikten taviz vermek istemeyen kullanıcılara hitap eden Excalibur G870, 89 adet fan bıçağı ve dakikada 5 bin 400 RPM değerindeki 2 adet akıllı turbo fanı ile gücünü üstün soğutma yapısı ile destekliyor. Isınmaları minimuma indiren bu ikiz fanlı yapısı sayesinde, sıcak havanın tahliyesini ve soğuk havanın içeriye alınmasını çok daha hızlı ve kolay şekilde gerçekleştiriyor. 5,5 mm incelikteki ekran çerçevesi ve 23 mm incelikteki şık metal kasa tasarımına sahip olan Excalibur G770, 15.6" büyük ekran boyutuna rağmen ergonomik kompakt kullanım sunuyor. 144HZ 15.6” FULL HD IPS ekran ile ultra hızlı senkronizasyon sağlayan G770, 250 NIT ekran parlaklığı, anti-glare teknolojisine de sahip. 12. Nesil işlemcilerle 120W adaptörler yerine 150W adaptörlerin kullanıldığı G770’te kullanıcılar, daha yüksek FPS değerlerine ulaşarak rakiplerinden bir adım önde oluyor.