SAĞLIK - 28 Ocak 2020 Salı 17:08

DoctorZen Medikal Direktörü Zengin, saç ekiminde ‘Fiber Fue’ yöntemini anlattı

A
A
A
DoctorZen Medikal Direktörü Zengin, saç ekiminde ‘Fiber Fue’ yöntemini anlattı

Son dönemlerde artan saç ekim operasyonlarında gelişmiş doku nakli yöntemi dikkat çekiyor. Saç ekim merkezi direktörü İsmail Zengin, kendisinin geliştirdiğini belirttiği gelişmiş doku nakli olarak tanımlanan ‘Fiber Fue’ yöntemini anlattı.

Estetik kaygı yaşayan ya da dış görünümünde daha güçlü bir sonuç elde etmek isteyen insanlar sıkça saç ekim yöntemine başvuruyor. DoctorZen Medikal Direktörü İsmail Zengin, kendilerinin geliştirdiklerini belirttiği Fiber Fue tekniğinin avantajının saçın deriye dokulu olarak ekilmesi olduğunu söyledi.

Zengin, saç ekiminde Fiber Fue Tekniğini şöyle anlattı:
“Dokuların nakil edilmesi uygulamasıyla yapılan, yaklaşık 3 ay içinde kelliğin bitmesini garanti eden bir yöntemdir. Kişilerin görünümünü en çok etkileyen detaylardan biri olan saç, dökülme sonucunda ne yazık ki yavaş yavaş kellik meydana getirmektedir. Bunun kalıcı olarak önüne geçilmesi için DoctorZen Clinic'te uzman doktorlar tarafından Fiber Fue Tekniği uygulanıyor. Bu tekniğin diğer saç ekim işlemlerinden en önemli farkı saçların dokularla birlikte alınarak bu yönteme özel olan solüsyonun içerisinde bekletilmesidir. Gelişmiş doku nakli olarak tanımlanan Fiber Fue, saç ekim işleminde dokular kılcal damarlar ile birleştirildiği için hızlı sonuç alınmasını sağlıyor. Sonucunda ise gür ve sıkı saçlara ulaşmak artık zor olmuyor. Saç ekim işlemlerinde uzun ve zorlu bir süreç yaşanırken, Fiber Fue tekniği sayesinde bu zaman dilimi 3 aya indirgeniyor. Özel solüsyonda bekleyen dokular bu aşamada canlanıyor ve köklerin saç derisine hızlı bir şekilde yapışmasına neden oluyor. Bu sayede işlem hacmi daha kısa bir sürede gerçekleşirken, saçların dökülmemesi avantajı oluşturuluyor. Yurt dışında henüz kendini göstermeyen Fiber Fue Tekniği, ilk kez Türkiye’de uygulanıyor” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Muhtarın zor anları: "Benim hiçbir şeyden haberim yok" Bolu’nun Mudurnu ilçesinde Avdullar Köyü Muhtarı Ahmet Temel, köyündeki su kaynaklarının ihaleye çıkarılmasını basından öğrendiğini belirterek duruma tepki gösterdi. Köylünün kendisine "Sattığın suları git durdur" diyerek tepki gösterdiğini söyleyen muhtar, "Benim hiçbir şeyden haberim yok. Ben bu konuyu dün medyadan öğrendim. Köylüm bana ’Köyümüzün sularını sattın’ diyor" ifadelerini kullandı. Mudurnu Belediyesi Düğün Salonu’nda, Mudurnu Muhtarlar Derneği Başkanlığı Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimde mevcut başkan Birol Taşkın güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi. Toplantı sırasında eline mikrofonu alan Avdullar Köyü Muhtarı Ahmet Temel, köyündeki doğal mineralli ve jeotermal su kaynaklarının ihaleye çıkarılması sürecini değerlendirdi. İhaleye ilişkin kararı yerel medyadan öğrendiğini dile getiren Temel, bu durumun köy halkı arasında huzursuzluğa neden olduğunu ifade etti. "Böyle mi muhtarlık yapacağız?" Vatandaşların kendisini sorumlu tuttuğunu belirten Temel, kendisine söylenen ’Sattığın suları git durdur’ sözüne tepki göstererek, "Biz muhtarlar olarak neden her şeyden sorumluyuz? Maden ocağı konusunda mücadele verdik, 1,5 yıldır. Onun için Allah’a şükür bir şeyler yaptık ama şimdi de su olayı çıktı başımıza. Bunun için köylüyle akşam toplandık, karar aldık. Kararımızda itirazımızı beyan ettik. Biz sesimizi kime duyuracağız? Benim hiçbir şeyden haberim yok. Biz muhtarlar masada alınan kararları neden medyadan öğreniyoruz? Ben bu konuyu dün medyadan öğrendim. Köylüm bana ’Köyümüzün sularını sattın’ diyor. Böyle mi öğreneceğiz, böyle mi muhtarlık yapacağız?" dedi. Öte yandan, Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, İl Encümeninin Mudurnu ve Mengen ilçelerindeki 4 farklı noktada jeotermal ve doğal mineralli su arama ruhsatı için ihaleye çıkacağı öğrenildi.